fredag 30 januari 2009

mäh

Andra veckan i rad som jag missar På Spåret, för att ComHem inte känner för att leverera sina tjänster till oss. Nu tror jag att jag går och lägger mig med en bok.

En granne har ett oskyddat nätverk som jag ogenerat surfar på. Utan det vore vi helt avskurna från världen.

mitt bästa tips

När man duschar på gymmet ( i omklädningsrummet alltså!) så är det skitbra att gå in i bastun för att torka sig (med handduken alltså!). Man blir torr mycket fortare, och så slipper man bli så kall. För varför är det alltid köldgrader i mitt gyms omklädningsrum?

morgon-morr

Jag älskar min familj. Men på morgonen har jag världens suraste humör. Jag blir arg om maken går upp för tidigt. Eller för sent. Irriterar mig på att det låter så när han gör frukost. Stör mig på att jag inte får borsta tänderna och läsa tidningen samtidigt. Blir arg när maken ska raka sig samtidigt som jag sminkar sig. Men det har ju inget att göra med honom, han gör bara normala morgonaktiviteter på ett helt normalt sätt. Det är jag. Jag gillar inte folk på morgonen. Inte nån. Jag vill vara helt själv, och ha det helt tyst. Inget umgänge. Inte radio. Inte tv. Bara min frukost och tidningen.

Förlåt maken.

torsdag 29 januari 2009

sparsamt

Det är väl sparsamt att handla på rea? 50%?



Jag kan i alla fall tipsa om fina webshopen Free Fashion Stockholm som har 50% på ALLT i dag. Fina kläder i en superbra webshop.

halkigt

Här i stan är det just nu säkrare att cykla på bilvägen än på cykelvägen. Allt på grund av denna hemska is. Sista biten har jag dock inget val, där är det cykelväg som gäller och just den cykelvägen är hemsk. Ingen som plogar eller sandar, så det är som en isbana. Not so nice.

onsdag 28 januari 2009

sug

Bara för att jag bestämt mig för att februari ska bli en återhållsam månad med minimalt med shopping så har jag ett enormt shoppingsug. Oh well, jag har ju faktiskt massa fina plagg hemma som väntar på att få användas!

tisdag 27 januari 2009

knallande pistoler

Och så lite ytlighet denna deppiga tisdagskväll.





I dag kom ett stooort paket hem till mig (nåja, till min lokale paket-snubbe), innehållandes ett par sprillans nya Acne Pistols. Söta Linda hade fått ett par för stora, och lyllos mig som har precis så stora fötter. Fast hemskt korta ben, jag måste hasa ner skaften lite för att de inte ska gå över knäna. Fast det funkar. Och jag är glad. I morgon är det jag som susar förbi skomakaren för sulning. Varför görs så många skor med lädersula, det är ju helt värdelöst i detta slaskiga land!

Var inte nervösa för Lindas skull, hon har hittat ett par i rätt storlek!

jobbigt

Oj så känslosam jag var i kväll. Började grina efter ett långt och jobbigt samtal med massa olika com hem-personer. Jag avskyr att vara missnöjd och arg, men inte få tala med nån som är ansvarig. Att skälla ut nån stackare i kundtjänst som inte är skyldig eller har några befogenheter att göra nåt är ju inte speciellt konstruktivt. Nu har jag i alla fall en adress dit jag kan skriva ett skriftligt klagomål, det ska filas på ordentligt. Antagligen blir det maken som får skriva, han är bra på det.

Det är inte bara avbrottet i veckan som gjort mig sur på com hem, de har betett sig dåligt flera gånger, och jag känner mig rent ut sagt lurad av dem.

nej tack

Innan Sessorna avlades vägde jag 5-6 kilo mindre än vad jag gör nu. Det var det smalaste jag varit i vuxen ålder. Det var inte resultatet av nån diet, utan jag bara åt bättre och tränade lite mer än tidigare i mitt liv. Jag var inte jättesmal, men jag trivdes i min kropp och skulle gärna vara där nu med. För som det är nu är jag inte helt nöjd. Fåfäng visst, men jag vill gärna komma i mina gamla byxor och helt enkelt känna mig snygg. Och hälsosam.

Träningen går ok, det är det där med ätandet. Jag äter för mycket onyttigheter. Fikabröd. Min enkla regel är egentligen att inte äta sötsaker i veckorna. Och den tänker jag följa nu. Så ni som träffar mig, snälla truga inte om det bjuds sötsaker. För att må bra och trivas med mig själv så måste jag säga nej tack.

måndag 26 januari 2009

najs och bajs

najs
Jag har fått anslag så att jag kan jobba ett år till med mitt toppenroliga forskningnsprojekt.
Sessorna har det bra hos dagmamma-My.
Finfint fika hos finfina Tina. Det röda köket inspekterades och Sessorna var i sitt esse.
Helt plötsligt funkar tv, telefon och bredband!

bajs
Gråaste slaskigaste vädret.
Mensvärk, träningsvärk och annan konstig magvärk.
Jag avskyr fortfarande com hem.

Sara, hoppas det är OK att jag snor ditt inläggs-koncept, jag gillar det så!

morr

Nästa onsdag kommer en tekniker från com hem till oss för att försöka fixa tv, telefon och bredband. Innan dess kommer jag att säga upp vårt abonemang hos dem. We hates.

söndag 25 januari 2009

eh


Och så kom vi på att det skulle passa bra med en till Lamino-fåtölj. Nån som har några tusenlappar över?

förnyelse

Vi har hängt upp några tavlor och flyttat en fåtölj. Helt plötsligt känns det som vi har ett nytt vardagsrum!

lördag 24 januari 2009

pollymuffins


På begäran från Sara kommer här receptet på de muffins jag svängde ihop till eftermiddagsfikat. Receptet är snott från Leilas "A piece of cake", en alldeles ljuvlig bok.

150 g smör (fast jag tog bara 100g)
2 dl gräddfil (fast jag tog turkisk yoghurt)
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
ett gäng Polly

Smält smöret och blanda ner gräddfilen.
Vispa ihop ägg och socker till vitt fluff.
Blanda i smör & gräddfil.
Blanda de torra ingridienserna och rör i smeten.
Klicka ut i muffinsformar. För mig blev det 18st små. Tryck i några Pollykulor i varje muffin. Jag tog tre i varje. Grädda i 200 grader, 12 minuter.

Njut.

effectivo

Tvätten hängd.
Muffins bakade.
Kvällens dessert förberedd.
Tavlor upphängda.

I bland är vi grymt effektiva när Sessorna sover.

tack för det televerket

Nu funkar i alla fall grannens trådlösa nätverk utan lösenord. Fortfarande utan telefon och tv. Vi ringer com hem varje dag och skäller ut stackarna i kundtjänst. Vad ska man göra för att få tala med nån som faktiskt kan lösa problemen?

fredag 23 januari 2009

hyyyngrig

Om jag ska orka träna på lunchen och därmed inte äta förren kl 13 så måste jag nog ta mig en mellismacka nu. Ett litet äpple förslår inte långt.

men va f*n

Sedan i förrgår eftermiddag fungerar varken telefon, tv eller BREDBAND hemma hos oss. Tack för den comhem.

På den positiva sidan har vi det faktum att det är fredag och Sessorna är färdiginskolade.

torsdag 22 januari 2009

heldag

I dag går Sessorna heldag hos Dagmamma-My. Jag lämnade kl 8 och kl 15 hämtar maken. Längre än så kommer de inte gå nu. Dessutom ledigt en dag i veckan. Det känns lagom för våra små sötnosar. Vi har förmånen att kunna jobba 80 % båda två, känns lyxigt.

För övrigt är jag sur på ComHem som strular så att vi varken har bredband, tv eller telefon.

onsdag 21 januari 2009

hoppsan


Just som jag satt ockh tyckte lite synd om mig själv så visade det sig att Whyred har 70% rea i dag och bara i dag. Tröstshopping är väl den bästas shoppingen? Om det är värstingrea?

tacksam

Jag känner mig så oändligt tacksam att våra Sessor får gå hos dagmamma-My. I dag har vi varit på "gympa" (dvs i en gymast-hall med stora ytor, studsmatta och massa annat kul), tillsammans med fem andra dagmammegrupper. Och jag inbillade mig att jag fick nån inblick i hur det kan vara på ett (för) stort dagis. Eftersom två av dagmammorna var sjuka var det väldigt många barn på lite personal. Nu vet jag att det inte är så på alla dagis, men jag är så glad att våra barn slipper en så stor barngrupp nu när de är små. Dessutom är dagmamma-My helt underbar. Under gympatimmen var hon ständligt med, överallt. De andra dagmammorna var inte alls lika engagerade. Dagmamma-My hittar på meningsfulla saker hela tiden, samtidigt som barnen såklart får chans att leka själva. Jag är så nöjd!

Nu är Sessorna och där och äter lunch och jag ska snart hämta dem. I går sov de middag hos My och det gick utmärkt. Våra stora tjejer!

måndag 19 januari 2009

inskolning, dag sjuttihundra

Det känns som vi har hållt på med inskolningen superlänge nu. Fast det har vi ju inte, och jag har hela tiden varit inställd på att låta det ta den tid det tar. Men ändå, det är lite frustrerande. Signe gråter fortfarande när jag går, men sen verkar de ha det bra. De äter bra och i morgon ska de kanske prova att sova middagsluren hos dagmamma-My. I det stora hela så går det ungefär som jag förväntat mig. Fast jag önskar att det vore klart nu så jag fick jobba. Jag längtar faktiskt till mitt jobb. Det här är liksom varken mammaledighet eller jobb, bara nån sorts småobehaglig mellantid. Oh well.

babushka


Sessornas favoritleksak just nu är deras ryssdockor som de fick från farfar i julklapp. Så fort de vaknar eller kommer hem springer de in på sitt rum och sätter sig och pysslar. Plocka i sär, sätta ihop, osv, osv.


Bilden har jag lånat från Inreda.com där man kan köpa egna babushkor om man inte har släktingar i öster som kan köpa hem.

söndag 18 januari 2009

mäh

Jag är helt slut efter en dag hos vänner (utan barn och sådeles utan barnsäkrat hem). God mat och trevligt sällskap. Sessorna charmade brallorna av alla närvarande.

dagens (morgonens) sanning

Om man somnar kl 21 är det svårt att sova längre än till 06.30, även fast man skulle vilja.

lördag 17 januari 2009

lite förbjudet

Jag har just ätit årets första Semla. Var och hämtade min nya cykel och var tvungen att ta en provtur, som av en händelse förbi det lokala kondiset. Där kunde jag inte motstå detta ljuva bakverk, som maken och jag nu inmundigat medan barnen sover. Bara lite förbjudet.

Men jag har i alla fall slutat äta smågodis. Kom i håg var ni hörde det först!

fredag 16 januari 2009

hedrad

Det är ju lite egoboostande att blogga. Ni mina fina läsare ger mig massa respons på mitt blandade svammel, och nu har jag fått en fin utmärkelse, från både Atomflickan och Issevisse;

Länk
Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg och länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till de Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos dem, om att de har fått den! Det är med en stor ära som jag ger den här Awarden vidare till:

ras

Visserligen har jag lyckats mota bort julkilona, men det är fortfarande ett gäng kvar till pre-gravvo-vikten. Till det vinteglåmig hy och torrt, trist hår i stort behov av klippning och färgning. Jag känner mig sannerligen inte som mitt fräschaste jag...

it's getting better all the time

Samma hjärtskärande gråt vid lämningen i dag. När jag kom efter lunch var det dock bara skratt och glada miner. Signe-li hade mutats med lite napp och sen varit relativt nöjd. Båda Sessorna hade ätit massor vid lunch, härligt. Klumpen i mammamagen känns lite mindre.

torsdag 15 januari 2009

stackar Signe-liten

Min lilla gull-Signe tycker INTE om att bli lämnad hos dagmamma-My. Hon är jätteglad när vi går dit och sjunger My-My-My-My-My hela vägen i vagnen. Så länge jag eller Maken är med går det bra. Men sen blir det bittra tårar. I dag lämnade jag dem i 1,5 timme. Signe var ledsen när jag gick och ledsen när jag kom. Hon hade dock inte varit ledsen hela tiden, men det märktes att hon inte var helt bekväm med situationen sa dagmamma-My. Stella-Bella-sötnos däremot trivs som fisken i vattnet. I morgon ska vi test om Stella vill stanna över lunch, så får Signe och jag gå hem lite tidigare.

Även fast jag tror att det kommer bli bra tillslut så skär det i mammahjärtat med en så ledsen liten tjej. Även jag fällde en tår efter jag lämnat dem.

onsdag 14 januari 2009

dagmamma-My

Inskolningen fortsätter. I går var maken med dem, och fick gå ifrån i 45 minuter. Signe blev hemskt ledsen, men Stella tog det hela med ro. Ungefär som vi tippat på alltså. Dagmamma-My är i alla fall en lugn och sansad person, så det gick bra.

I dag skulle hela gruppen på utflykt till Domkyrkan, så då var det inte läge att lämna, så jag följde med. Fy tusan vilken jobbig förmiddag; Först ville Sessorna inte åka vagnen, sen ville de springa runt, runt, runt som galningar i (den mycket stora) kyrkan. Jag jagade så svetten lackade. Sen ville de inte åka vagnen hem, och heller inte ha på sig vantarna. Jag var helt slut när vi kom hem. Inte känns det som det var en dag av värde för inskolningen heller. Gnäll, gnäll.

I morgon ska jag lämna dem själva ett kort slag hos dagmamma-My igen, får se hur det går den här gången.

tisdag 13 januari 2009

så kan det gå


Jag spontanköpte en ny cykel i dag.

jobbe!

I dag är maken ledig så jag fick gå till jobbet. And aj löööv it!

måndag 12 januari 2009

trötter II

När man lagat maten, ätit maten och städat köket, allt ackompagnerat av griniga barn, så vet man inte vilket man längtar mest efter: att maken ska komma hem eller att Bollibompa ska börja.

trötter

När jag jobbar går det (oftast) bra att jobba på hela dagen. Nu när jag är med Sessorna på dagarna är jag helt slut efter lunch. Så när Sessorna sover sin middagslur sätter jag mig i soffan och gör inte många knop. Tänker på allt det där jag borde göra, men orkar inte.

Kanske om jag orkar gå och koka lite te.

effektiva familjen

Scener från en tvillingfamiljs söndag:

förmiddag: mamman och barnen utnyttjar sista gnuttan snö till pulkaåkning (nu även nedför backen!). pappan springer 15 km.

lunch: rester från lördagssteken (och brysselkål!)

eftermiddag: barnen sover. mamman storhandlar. pappan plockar ner julen, bakar bröd och lagar gnocchi. mamman åker och tränar.

kväll: middag och slappande i soffan. av någon anledning är alla trötta.

lördag 10 januari 2009

familjelördag

Gick ner på stan och inhandlade ryggsäckar till Sessorna. Måste man ju ha hos dagmamman ju! Åt lunch på stan och sen hem. Hela familjen var trött, mycket trött så vi sov en lång och lite sen eftermiddagslur. Signe var lite arg och fick sova med mig, myyyyys! Sen plockade jag fram lite husmorstakter och svängde ihop en lammstek med potatisgratäng, sås och brysselkål. Jag vet att jag är lite störd, men färsk brysselkål är det godaste jag vet!

Kvällen tillbringas i soffan med lite tv (var tvungen att kolla på Stjärnorna på Slottet för det var ju Jonas Gardells dag och jag har alltid älskat Jonas Gardell. När Mark kom på slutet grät jag en tår.), och lite kokboksläsning (veckomeny planeras).

Hoppas ni har en fin lördag kära vänner!

kylslaget

När till och med herrarna i sina kostymer tycker att det är kallt, då är det FÖR kallt på en fest. I övrigt var det kul att gå på partaj även om det mestadels var makens bekantingar där.

fredag 9 januari 2009

tankar och funderingar från dag 2

Andra dagen hos dagmamma-My. I dag utökat till två timmar, men jag var med hela tiden. Och det är ju inga problem. Hade jag inte trott heller, Sessorna gillar ju att leka! Frågan är hur det går utan mamma eller pappa. Fast bara de känner sig hemma och trygga så kommer det gå bra. Och det tror jag de kommer göra.

Funderingarna ligger mera åt hur man ska få ihop allting, med vardagen. Att både hinna jobba och vara med sina barn. Vi kommer båda jobba 80% framöver för att Sessorna inte ska få så långa dagar.

Och så är det ju det här med dagmamma. Jag hade alltid föreställt mig att Sessorna skulle gå på dagis. Men nu blev det ju dagmamma, för det var det enda som fanns. Fördelarna är ju att det är en liten grupp, och att dagmamma-My verkar vara mycket engagerad i barnen. Nackdelarna kan vara att man blir väldigt känslig, allt ligger ju liksom i händerna på en person. Hon kan inte jobba hur mycket som helst, och tänk om hon blir sjuk... Nu finns det några andra dagmammor som jobbar i grupp, men dem kommer ju Sessorna inte känna lika bra. Dessutom kanske det blir trist när de blir äldre och inte har några jämnåriga att leka med, i fall åldersfördelningen i gruppen blir sån.

Men, men, man kan ju aldrig veta. Den övervägande känslan just nu är i alla fall positiv, och skulle det ändras av nån anledning så får vi väl ansöka om dagsiplats då. Nu när de är små tror jag att detta kommer bli jättebra.

torsdag 8 januari 2009

startskottet har gått

I dag har vi varit en timme hos dagmamma-My. De andra barnen hälsade Sessorna med kramar och de fick genast vara med i lekarna. Allt kändes bra och jag tror det kommer funka finfint. Återkommer med mer rapporter framöver.

onsdag 7 januari 2009

Signe leker modebloggare

Visst är jag otroligt snygg i mina nya lååånga halsband?
Vad gillar ni den här posen?

Den här vinkeln framhäver verkligen mina drag tycker jag!

runt runt

Nu har Sessorna varsin pulka. Men ändå ville de i dag åka i samma. Och inte gillar de att åka nedför backen heller, nej helst ska mamma dra dem runt, runt. Tur att vi har en stor gård...

måndag 5 januari 2009

fler bevis

Det ÄR verkligen maken som borde vara hemma. När han kommer hem från jobbet ställer han sig och bakar surdegsbröd. Oh maj gadd!

miss i planeringen

Jag älskar mitt jobb. Maken har inte lika starka känslor för sitt. Ändå är det han som får gå till jobbet och jag vara hemma med Sessorna tills inskolningen börjar och sen ta hand om största delen av densamma. Vet inte riktigt hur vi tänkte där. Dessutom har maken typ världens oflexiblaste jobb, så det går inte direkt att ändra på heller. Å andra sidan är mitt mycket flexibelt, så jag hoppas kunna slänga in några jobbtimmar då och då under inskolningen (beroende på hur det går alltså).

Visst det är mysigt att vara hemma med Sessorna, men i dag när Signe vrålade i 45 minuter för att hon inte fick åka pulka (så svårt att administrera när man är ensam) och de bara ville kladda med maten så blir man lite trött. Så beter sig ingen på mitt jobb...

söndag 4 januari 2009

krispigt

Vilket ljuvligt väder det är! Massor med minusgrader och blå himmel. Hela familjen bylsade på sig massa kläder och gick ut. Förutom att Sessorna ville ha varsin pulka (vi har bara en) så hade vi en mysig förmiddag. Nu sover Sessorna och maken förbereder kvällens Afrikanska middag. Jag ska strax baka en kaka till eftermiddagens fikasällis. Sista lediga dagen tillsammans innan maken börjar jobba i morgon. Då får man se till att ha det bra!

dagen efter

Sjukt mycket träningsvärk.

lördag 3 januari 2009

power step core 75 minuter

lika jobbigt som det låter

fredag 2 januari 2009

trökig fredag

Stora delar av familjen är lite småsjuka. Jag känner mig frisk, fast ofantligt trött och frusen. Så vi gör inte många knop, utan är hemma och har tråkigt. I kväll när barnen somnat ska jag och maken hyra en film, för att försöka få det lite roligare.

stora tjejerna

Nästa vecka börjar Sessorna hos dagmamma. Jag tror det kommer bli bra, men visst känner jag mig lite nervös och vemodig. Tänk att nån annan än vi ska ta hand om våra Sessor!

torsdag 1 januari 2009

nyårskrönika, del II

april
Jag slutade amma. Vi började prenumerera på frukt och grönt för hemleverans, vilket är underbart! Årets tredje magsjuka var på besök. Sista april firades med ett stort gäng vänner.

maj
Sessorna och flera av deras föräldragruppskamrater fyllde ett år, så månaden fylldes med kalas. Sessorna firades med närmsta släkten och fick äta blåbärstårta, mycket populärt. Signe korsade 10kg-strecket och jag tyckte det var vilosamt att gå till tandläkaren.

juni
Sessorna började gå, samt använda napp. Numer är de riktiga nappebarn. Jag åkte på turné med min orkester i Tjeckien. Blåsmusik och öl i en härlig kombination. Under en tillfällig värmeböja badade Sessorna ute för första gången. Försiktigt positiva. Vi firade midsommar i Norrland. Signe slog huvudet och fick åka till akuten. Det var dock ingen fara.

juli
Vi körde sommarturné: Skåne-Kalmar-Gotland och hade en ljuvlig sommar med släkt och vänner. Sessorna började sova dagsömnen inne och jag blev tjockis av allt fika utan promenader.

augusti
Sista skälvande sommarveckorna innan jag började jobba i mitten på augusti. Jag jobbade och maken åkte till Öland med Sessorna. Insåg att jag inte trivdes med min jobbsituation. Gjorde något åt saken, och hade några jobbiga veckor innan allt löste sig. Men jag är så nöjd över bytet, för nu trivs jag till max! Jag och maken var på bröllop i Huvudstaden och bodde på hotell. Sessorna var hemma med mormor och morfar.

september
Jag installerade mig på nya labbet och trivdes som fisken i vattnet från dag ett. Maken och jag firade två-årig bröllopsdag med att äta Skaldjurstallrik Delux på stadens Fiskkrog.

oktober
Vi babysimmade för sista gången då Signe inte gillade det längre. Jag jobbade och var uppassad till max, maken hade maten på bordet varje dag jag kom hem. Så var det för övrigt hela hösten. Jag funderade på att färga håret ljust, men har ännu inte gjort slag i saken.

november
Jag köpte äntligen en hushållsassistent och började baka en massa. Annars var det mest jobb och familjeliv. Försökte få in några träningspass i veckan och lyckades relativt väl. Sessorna fyllde 1,5 år och jag 31. Min födelsedag firades på resturang med maken, I like.

december
Advent och jul och allt det där. Spelade julkonserter med orkestern, fantastiskt kul. Försökte hinna med såväl julstök som jobbande. Lyckades väl sådär. Firade familjejul i Skåne. Påbörjade denna nyårskrönika.

Japp, det var det. Inte världens mest spännande liv, men det är mitt. Kram på er alla härliga läsare, hoppas vi fortsätter in ett nytt år tillsammans!

gott nytt

Nyår firades i Gurkstaden hos goda vänner. Lek och bus med barnen och god vuxenmiddag efter deras läggning. God mat och dryck. Lite stökig natt och en tidig morgon --> trötta föräldrar. Åkte hem till mormorn och morfarn en sväng och fick mat och låna sängar för att sova middag. Vi sov två timmar alla fyra.

Nu är vi hemma och myser i soffan.

Strax ska ni få slutet på min nyårskrönika.