lördag 31 oktober 2009

en annan värld

Maken hade fått för sig att han ville ha nån typ av oljerock. Så vi åkte till Butiken på Landet där de saluför alla oljerockar man kan tänka sig och några till. Vilket ställe! Det ligger mitt ute på landet. När vi kör in på parkeringen möts vi av ett äldre par i en Jaguar. Alla övriga kunder har redan oljerockar och godsägar-kängor. Vi som tänkt åka ut i skogen efteråt och därför har regnkläder och Viking-gummistövlar känner oss hemskt fel. Men maken hittar sin jacka och i bilen hem kan vi skratta och förundras över denna värld som vi bara trodde fanns i Midsummer.

fartlek

Dagen löpning skulle ge mig lite snabbhet. Då 1km-intervaller (eller "tusingar" som löpar-comunitiet kallar dem) kändes lite läskiga beslöt jag mig för att testa lite "fartlek". Jag joggade vårt korta elljusspår 3 varv, och då och då ökade jag tempot rejält i några hundra meter. Ganska jobbigt och ganska kul.

fredag 30 oktober 2009

desperado

Skickade just i väg maken till Konsum för att inhandla godis. Man kan ju inte leva utan fredagsgodis, herregud!

freeeeedag

Allt jobbigt som skulle göras denna vecka är gjort (och det gick bra).
Sessorna har mysfredagseftermiddag med pappan.
Jag ska bara förbereda lite inför nästa vecka.
Sen går jag hem och tar helg.
Helgen är rätt oplanerad.
Vi ska bara ta det lungt.
Springa ett pass eller två.
Äta gott.
Tanka familjetid.

triss i skjortbilder

Storskjortorna är här nu! Jag inviger den ena omedelbart. Mjuk och härlig passar den en fredag. I dag är jag fröken Tvärtemot och tänker vare sig fira Halloween eller utnyttja arbetstidsförkortningen. Jobba, jobba, jobba. Sen lär jag däcka i soffan. Precis som jag gjorde i går. Kul liv.

torsdag 29 oktober 2009

slut i rutan

I dag har jag tokjobbat hela dagen.
Nu orkar jag inte nåt mer.
Over and out.

onsdag 28 oktober 2009

om löpning

Den uppmärksamme har märkt att jag börjat blogga en del om löpning. Undan för undan har intresset smugit sig på mig. Fram tills för några år sedan avskydde jag att springa, och klarade knappt några km utan att få nästintill panikkänslor. Det rörde sig inte om att jag var i SÅ dålig form, jag hade bara mentala spärrar för löpning. Sen började jag tänka att det var en helt OK träningsform när inte jympa/gym fanns att tillgå. Så i några år lufsade jag då och då (mest under sommaren) i knapp styrfart. För ca 1,5 år sedan blev min make löparfrälst och jag började också springa lite mer, mest för att det är en lämplig träningsform för en småbarnsmamma med ont om tid. Maken springer rätt många lopp, och nånstans har jag blivit lite sugen på att testa jag med. Så för nån månad sen anmälde jag mig till GöteborgsVarvet. Och nån stans där tog det hus i helvete. Jag följer ett gäng andra sköna bloggtjejer som gillar att springa. De peppar mig massor och jag försöker springa längre och fortare. Jag köper träningskläder och drömmer om en bra löparklocka. Funderar på om mina skor kommer klara vinterträningen. Tänker på hur jag ska lägga upp nästa löppass.

Hur ska detta sluta?

Förlåt alla ni som inte är intresserade av löpning. Jag ska försöka att inte nörda loss för mycket här.

värsta tråkigaste

betala räkningar

bästa köpet

I dag har jag knall-lila-rosa ben. Fodralklänning från American Apparel till det. Och sen en lammullskofta från Bennetton för värmens skull. Den koftan är nog mitt bästa köp ever. Jag tror jag köpte den i gymnasiet, och den hänger fortfarande med. Den blir liksom aldrig helt fel. Outslitlig verkar den vara också. Och varm.

tisdag 27 oktober 2009

var är farten

Sprang just 10 km. Försökte hålla upp tempot hela vägen. Klockade in på 60 minuter prick. Hur fasen gör man för att springa fort?

Jag får för mig att intervaller är svaret. Kan det vara så?

hoppsan kerstin


Råkade visst klicketiklick-shoppa lite. Jag är trött på tunikor men älskar tajts, så jag tror att storskjorta är den nya grejen. En rutig och en blommig. Från Grandpa. Håll tummarna för att de passar

är det det här som kallas power dressing?


Svarta stövlar, svarta strumpbyxor, svart kjol, svart tröja med markerade axlar och små, små färgstänk (har du smulor på tröjan sa maken). Hästsvans och randig halsduk.

måndag 26 oktober 2009

och det är måååndag morgon

Dimmigt och grått och en sån där dag när det aldrig kommer bli ljust.
På väg till jobbet omdisponerade jag veckans arbete.
Nu känns det inte lika stressigt.
Jag funderar och planerar ofta och bra på cykeln.
Därför cyklar jag till jobbet året runt.
Med hjälm, lysen och dubbdäck går det ganska bra.

söndag 25 oktober 2009

dagens hoppsan

Det var ju några månader sen det var badväder ute. I dag skulle vi till badhuset med Sessorna. Grabbade ett par bikinitrosor som jag mindes som stora och lämpliga för badhusbad. Synade inte dem direkt i sömmarna om man säger så. Väl framme inser jag att trosorna i fråga sett sina bästa dar. Gällivarehäng på bikinitrosor. Not so sexy.

lördag 24 oktober 2009

wtf

Mellanbarnet skriver att hon ska köra ett långpass i morgon. Betyder det att jag måste drämma i med 15k-rundan då?

erkännande

Jag stannade inne. Gick inte ut förrän på eftermiddagen när vi gick till lekparken. Löpningen blir i morgon, ty jag orkade inte vara duktig i dag. Umgicks med min familj och några kära vänner i stället. Ibland måste man det också.

Nu kokar jag chokladsås.

tankar en lördagsmorgon

Inne är det varmt och mysigt.
Ute är det grått och regntungt.
Fatta svårt det är att motivera sig till en löptur just nu.

fredag 23 oktober 2009

these boots are made for walkin´

I dag examinerar jag studenter på löpande band. Muntlig tentamen i grupp. Studenterna är skitnervösa men hittills ganska duktiga. Jag försöker se lagom smart och proffsig ut i FilippaK-klänning och bloppade boots. Som måste sulas. Varför görs det skor med skinsula? Suck.

torsdag 22 oktober 2009

äsch

Jag höll just på att skriva ett självgott inlägg om hur förnämlig jag är. Men det verkar onödigt. Jag nöjer med mig att säga att jag är rätt nöjd med mig själv just nu. Såklart kan man alltid göra förbättringar både här och där (jobba bättre, vara smartare, träna mer, springa snabbare, städa oftare etc, etc, in absurdum), men i det stora hela är jag nöjd med den personen jag är.

Nu ska jag bara försöka komma ihåg den här känslan.

hur patetisk?























I dag har jag jättekorta jeansshorts ovanpå tajts.
Om nån vecka fyller jag 32.
Är jag hemskt patetisk?

onsdag 21 oktober 2009

skilda världar

I dag när jag gick från jobbet vid fyra sa en av doktoranderna (23-årig singelkille):
"Skönt att gå hem nu".

Jo visst, men:

  • Jag hade varit på jobbet sen 7 i morse.
  • Sen hemgången har jag hämtat barn, utfodrat barn, sanerat köket och badat barn (maken nattar dem).
  • Nu tar jag en micropaus innan jag ska förbereda morgondagens middag.
  • Sen, vid halv nio börjar min fritid, då ska jag iväg och klättra med 3 kompisar.
Undrar om det var det han tänkte sig när han fällde sin kommentar?

om en kofta

Ah, jag kan ju inte ha mitt svullna öga högst upp på bloggen, så här kommer lite bilder på en helt crazy kofta som jag har på mig i dag. Den är stor och lustigt skuren så att man kan ha den lite som man känner för. Bra när man känner sig på ambivalent humör.

För övrigt har jag längtat efter lunch sen klockan 9. Är det inte dags snart?

fighter?


Nej, jag har inte varit i slagsmål, jag har bara en vagel delux. I morse kunde jag knappt öppna ögat. Not so najs.

tisdag 20 oktober 2009

no turning back

Sitter här i löparkläder och väntar på att maken ska komma hem från utvecklingssamtal hos dagmamma-My. Eftersom jag har tagit på mig löpkläderna kan jag inte banga hur sent han än kommer, för det går ju inte att ta av kläderna utan att ha sprungit. Visst är jag smart och lurar min inneboende latmask!

odd fraidi


I går efter skoputsningen satt jag och slösurfade lite. Hittade in till en grupp bloggar med den gemensamma nämnaren Odd Molly. Finns tydligen ett gäng tjejer som lever, andas och dyrkar Odd Molly-kläder. Lite too much för mig, men jag blev lite inspirerad, så jag krängde på min Odd Molly-kofta i dag. För att komplettera looken drog jag ett par gosiga benvärmare över jeansen.

Håret då? Same, same, only better. Ingen utväxt, och massa hår borta. Så nu kan jag ha utsläppt hår igen, hallelulja!

måndag 19 oktober 2009

ibland

Helt plötsligt kommer det en måndag när man inte orkar gå på 75 min bodypump. När man i stället stannar hemma och pussar på sin man, lagar paj och putsar skor. Vissa gillar att stryka, jag gillar att putsa skor.

Veckans träningsmål ska nog gå att uppfylla ändå. Jag tänker nån kvällslöptur (med reflexväst!), nåt lunchpass och några helglöpturer.

äntligen!

I eftermiddag ska mitt hår friseras och färgas. Det blir samma frisyr, bara lite uppfräschad. Jag minns inte när jag varit så nöjd, och fått så många komplimanger över mitt hår. Så varför ändra ett vinnande koncept?

söndag 18 oktober 2009

veckans krubb

I dag har jag sprungit, lekt med familjen, jobbat lite, lagat mat, skurit mig i två fingrar (klantarsle is my middle name). Och planerat veckomeny. Detta ska vi äta i veckan:

Rester från dagens pirogmakande (det blev mer fyllning än deg)
Mangold-paj
Enkel moussaka (lammfärsen byter vi ut mot quorn)
Grön ärtsoppa
Ugnsbakad mandelfisk (jag vet, vi åt det nyss, men det var så sjukt gott!)
Nån sorts pumpapasta (maken lagar)

För övrigt anser jag att det gör alldeles för ont med skärsår i fingrarna.

lördag 17 oktober 2009

lördagsnöje

outfit?

I dag tänkte jag cykla ner till bibblan med Sessorna och besöka barnavdelningen som ska vara fin och rolig (nyligen omgjord). Då ska jag även möta upp Linda K över överlämning av bloppiskofta. Detta ställer krav på min oufit som bör:

  1. Tåla att överdras med varma, regntåliga kläder och cyklas i.
  2. Vara bekväm nog att leka med kids i.
  3. Vara snygg nog att utstå en träff med mellansveriges chickaste bloggerska.
En utmaning, I tell you.

Uppdaterat: det blev acne-jeans och en minimarket t-shirt. fast Linda fick bara se mig som en dränkt katt i regnställ och mössa efter cykling i spöregn. Så kan det gå.

bläk

Huvva vilket väder. Tur att jag lämnat in cykeln för påsättning av dubbdäck, för de lär väl behövas snart!

fredag 16 oktober 2009

i dag har jag

...jobbat hela dagen utan nån paus. Eller där ljög jag lite, jag åt faktiskt lunch i 15 minuter. Nu är jag redo för fredagsmys.

torsdag 15 oktober 2009

om en lång förmiddag

När man är på jobbet före 7 kan förmiddagen kännas väldigt lång.
Har hunnit fixa massor på labb plus kört ett pass på gymmet.
Lite löpband lite styrka.
Tänkte försöka springa en mil på löpbandet,
men apparaterna på gymmet har maxgräns på 30 minuter.
På 30 minuter kan jag inte springa en mil.
Nu är jag grymmisch hungrig.
Lunchen väntar.

onsdag 14 oktober 2009

ur-fin



Jag har kört med silverfärgad Casio-klocka ett bra tag nu. På senare tiden har jag blivit sugen på en guldig också. Gissa lyckan när jag hittade en hos Molly! Den kom i dag and I löööööv! Guldig och fin och något mindre och nättare än min andra. Härlans-pärlans!

stort

I dag har Sessorna fotats för sina livs första dagisfoton. Det är stort! Om fem veckor får vi se resultaten. De ser säkert galna ut, för de gör de alltid. Men de är ändå världens sötaste. Ett som är säkert är att bilderna ska upp på vår fotovägg, bredvid fotot på mig från första klass. Jag har gult hår med spikrak lugg och glugg i överkäken.


Frida, förstagluttare

äntligen!


I dag fick bootsen åka på! I övrigt kör jag med gamla favoriter, stuprörsjeans från HM och svart polo (kan den komma från Sisters?).

Annars då? Jag har ont i fingrar och kropp efter ett klätterpass i går. Kul men jobbigt.

naket

I dag cyklade jag hemmifrån utan mina ringar (förlovnings-, vigsel- och doktors-). Nu känner jag mig lite naken.

tisdag 13 oktober 2009

change of plans



I dag tänkte jag att jag ville ha mina fina cowboyboots på mig. Men så vaknade jag i morse och såg snöblandat regn. Inte riktigt kompatibelt med mina fina boots. Så det fick bli gummistövlar. Ville inte riktigt släppa cowboytemat, så det fick bli rutig skjorta. Alltid nåt.

måndag 12 oktober 2009

ladda om

I dag har jag föreläst i tre timmar. Nu är det en månad tills nästa gång. Nu ska jag försöka ladda om och utföra stordåd forskningsmässigt. Det går sådär.

söndag 11 oktober 2009

veckans matsedel

En lämplig aktivitet en regnig söndag är att planera den kommande veckans meny. Jag och maken hjälps åt, vi tittar i kokböcker, funderar på vad vi har i skafferi och kyl, surfar på internet. Nästa vecka äter vi detta:

Tonfiskbiffar med majs i. Tzatziki och ris till.
Blodpuddning med keso/vitkål/majs-sallad
Hemkokt ärtsoppa
Laxpudding
Bulgurfylda piroger
Pad Thai med tofu

Mest vegetariskt och fisk, samt nån kötträtt. Så brukar det bli. Den som hämtar Sessorna fixar maten, ibland förbereder vi kvällen innan. Så får vi familjelivet att gå runt. Nån av helgdagarna blir det ibland resturangmat, eller så äter vi rester. Vi lagar så det räcker till matlåda till mig och maken. Billigare och godare än trista personalmatsalar tycker vi.

om en söndag

En kall regnig söndag har man inte så stor lust att åka till Hässelby för att hejja fram maken (och Polly). Så vi stannar hemma och roar oss på andra sätt. Sessorna leker med farmor och sin nya spis. Jag tänker på att jag måste springa (inte nåt lopp) och storhandla. Och förbereda mig mentalt för 3 timmars föreläsningar i morgon. En söndag helt enkelt.

lördag 10 oktober 2009

I går hämtade jag ut ett bokpaket från min hemliga bokvän. Den innehöll en bok jag är hemskt nyfiken på att läsa, samt massa rosa godis, som en hyllning till bröstcancermånaden. Vilket underbart paket!

jag har det bra

Efter att ha varit borta en hel dag kommer jag hem till skitgod risotto och ett glas vitt. Jag har världens bästa man!

fredag 9 oktober 2009

freeeedag

Jag har föreläst och jag dog inte. Nån sov, andra såg uttråkade ut men en hel del verkade lyssna och några ställde frågor. Helt OK alltså.

Jag har gått hem och hämtat Sessorna tidigt. Vi har fikat och lekt i lekparken. Nu bakar de fredagspizza med sin pappa.

I kväll kommer svärmor, ska bli härligt.

Helgen blir najs känner jag på mig.

Trevlig helg på er sötnosar!

tips

Det mesta tog slut i min bloppis* rasande fort. Men misströsta inte, nu har Fröet lagt upp massa fina saker i sin bloppis. Stick dit och fynda!

*Jag ska göra mitt bästa för att hinna posta paketen i dag, kära bloppisvänner!

dagen F

I dag är det dagen F som i Föreläsning. Jag är tok-nervös för att verka korkad, inte förklara tillräckligt bra, hålla på för länge, hålla på för kort... Jag har vaknat stup i kvarten sen klockan 03 och trott att jag försovit mig. Men nu är det bara att tuta och köra. Har försökt mig på en outfit som är snygg, men ändå rätt intetsägade. Vill ju inte att studenterna ska minnas mig för mina kläder... Lassade på med lite armband i alla fall, lite spexig får man väl vara även som föreläsare på Universitetet?

Bland konstiga anställningar och föräldraledigheter har det inte blivit så mycket undervisande på sistone. Därför är jag så nervös nu.

Uppdaterat: jag överlevde!!

torsdag 8 oktober 2009

wow

Hörrni, så fort ni shoppade i min bloppis, jag är alldeles överväldigad! Nästan allt är köpt, men den lilla söta jacksaken från Gudrun Sjödén och den stora härliga väskan är kvar. Skynda fynda!

Updaterat: väskan ska till Norge!

onsdag 7 oktober 2009

kom å köp!

Nu finns den till allmän beskådan! Min bloppis! Kom och fynda! Dagmar, Carachel, Filippa K, Whyred och andra go´bitar. Allt till vrakpriser.

blopporama it is!

status


Jag är frusen och seg, men hemmajobbar på. Har hunnit med en lätt lunchjogg också. Det är nog ingen sjuka, utan bara hösttrötthet.

tröttma? sjukma?

Hela dagen i går funderade jag på om jag höll på att bli sjuk, eller om jag bara var sjukt trött. I dag känner jag mig likadan, trots 8 (nästan ostörda) timmars sömn. Jobbar hemma och ser vartåt det barkar. I morgon och på fredag finns inga möjligheter att vara sjuk, så jag försöker ta hand om mig i dag.

tisdag 6 oktober 2009

lola

Jag blir så sugen att testa denna parfym. Jag har ju "lillasyster" Daisy sen tidigare, och den älskar jag.

undra sa flundra om gädda är en fisk

Jag funderar på att starta en bloppis, skulle nån vara intresserad tro?

härmapa i väst

Linda K och Sara visar upp sina armband i dag, så då gör jag väl det också. För övrigt har jag på mig svarta vida fladdriga kostymbrallor, vit top från Pia och bloppad Hope-väst.

Nu river hungern i magen och jag funderar på om jag inte måste skaffa mig en macka eller nåt för att komplettera potatis- och purjolöksoppan som finns i matlådan.

måndag 5 oktober 2009

kvällens nöje

75 min bodypunp

lite upptagen

Ursäkta dåligt bloggande, men jag har häcken full med att förbereda föreläsningar. Om B-celler och annat gött-gött...

söndag 4 oktober 2009

v. 41

Nästa vecka äter vi detta:

Ljummen höstsallad
med morots- och kesobiffar
Kyckling m. broccoli och blåmögelost
Potatis- och purjolöksoppa
Lax med blåmögelost och pressad potatis
Hemmgjord pizza med räkor och mozzarella
Blomkålsrisotto med pangratto

Ja, vi har en del överbliven blåmögelost. Och ja, Tina är min bästa matinspiration.

en helt vanlig söndag

Dagens:

ensammaste:
Jag, på löptur mellan 8 och 9. Inte en kotte var ute i regnet.

skogspromenad:
Med maken och Sessorna. Skönt att ha en liten skog runt knuten.

konstigaste:
Ont i nån sena/muskel i ryggen som jag aldrig haft ont i förrut.

längtan:
Mormor&morfar (Sessornas) som kommer på bullkalas i eftermiddag.

lördag 3 oktober 2009

det är ju ändå kanelbullens dag i morgon



shopaholic

Det gick rasande bra på stan. Jag kom hem med vinterlöpartajts, nya aerobicsskor och en ny dator. Bland annat.



Coola dojs va? Nu lär jag vara snajdigast på gymmet.



Vi behövde verkligen en dator som inte bara tänker och förbrukar batteri.

Och barnen då? De uppförde sig som små änglar.

det kan gå precis hur som helst

Maken och jag har tusen ärenden vi behöver göra på stan. Så vi tänkte dra en rövare och gå hela familjen på stan. Ja, ni läste rätt, två vilda tvååringar ska göra Lärdomsstaden-city osäkert. Övriga befolkningen rekomenderas att hålla sig hemma.

fredag 2 oktober 2009

memory lane

Jag älskar skor. Intresset har jag antagligen ärvt av min mor. I alla fall har vi båda många, många skor. Fast hon har smalare finare fötter och kan gå en dag i högklackat utan att dö. Det kan inte jag. I alla fall, mina allra mest älskade skor var ett par oxblodsröda Dr Martens som jag köpte i England ca 1993. De använde jag tills de föll isär, lukten ska vi inte tala om.

Nu är jag lite sugen på att köpa ett par nya. Likadana. Är man lite patetisk då? Jag lovar att inte matcha dem med svarta cykelbyxor och Perl Jam-tröja som jag gjorde sist.

välkomna!

Hej alla ni som kommer från Linda K. Ta en bulle och en latte och njut av titten. Och kom gärna tillbaka!



om att hålla sig varm

När jag var i Stockholm förra helgen hittade jag denna ljuvliga sjal-poncho-grej på Urban Outfitters. Den passar väl inte direkt i lekparken med leriga ungar, men när man sitter på ett iskallt kontor och försöker jobba är den underbar att svepa in sig i. Att man sen känner sig som en flådig östermalmstant är bara en bonus!

sushi-lunch, sushi-lunch...

sushi-lunch, sushi-lunch, sushi-lunch, sushi-lunch, sushi-lunch, sushi-lunch, sushi-lunch, SUSHI-LUNCH!

torsdag 1 oktober 2009

representativ?

I dag ska jag ha möte med en professor från Harvard följt av lunch med densamme. Försöker se representativ ut med svarta kostymbyxor, svart top och pärlor i öronen. Spexar till det med leopardkofta och kuvert-halsband.


Ute får trenchcoaten bloppad från Linda K samt käraste Palmgrenväskan följa med.

Nu ska jag bara jobba på att verka smart också.