torsdag 30 juni 2011

första gräsänkedagen

Ska vara sista dagen med fint väder på ett tag, så vi drog till stranden. Inte så stor succé dock, kidsen ville helt olika saker, men tillsammans med mig. Omöjlig ekvation. Nu har vi ätit glass och funnit en lekplats. So far, so good.

onsdag 29 juni 2011

om en varm sommardag

Sprungit. Var för varmt.
Badat. Var skönt.
Laddar för fem dagar som gräsänka. Ska nog gå bra.


måndag 27 juni 2011

dagens nöje

Barnkalas. Det finns fika, studsmatta, bad och roliga leksaker. Och kaffe till mamman. Alla nöjda.



söndag 26 juni 2011

men vi har det lite bra ändå








gnällblogg

Nästan alla vänner har åkt hem. Maken och hans bror ligger däckade i nån sorts influensa. Kvar är jag och två gnälliga kids. Ja, ni får tycka synd om mig. Och på onsdag drar maken till Barcelona och lämnar oss ensamma i fem dar. Mer gnäll på det. Hoppas det blir bättre väder i alla fall.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 25 juni 2011

meddelande från Hälsingland

Midsommar bra. STOP. Uppkoppling dålig. STOP. Mycket regn men glatt humör. STOP. Återkommer. STOP.


torsdag 23 juni 2011

frau doctor crazypants
















Dessa galna Minimarket-brallor har jag kollat in flera gånger, men aldrig slagit till. Sen fyndade jag dem till halva priset på Grandpa´s rea. Jag och galna byxor alltså.

Nu ska jag ila hem, hämta S&S, packa bilen till bristningsgränsen och köra med alla andra till midsommarfirande och SEMESTER!

Vi känner våra lägenhetsgrannar väl, och har tagit med oss det mesta av värde, så det är ingen idé att försöka bryta sig in hos oss när vi är borta. Hör ni det, tjuvar och banditer?!!

yey!

Bästa sättet att fira sista dagen innan semestern måste väl vara att köra en lunchträning? Jag lyxade till det med ett extra långt pass: 30 min på löpbandet och sen 60 min Ass ´n Abs (din favorit, Minna)! Nu är jag mör och redo för semester! Skönt också att sommarens regn passar på att komma i dag, allt på en gång.

dagens doja: favorit i repris

Tur att gummistövlarna är så fina när man tvingas använda dem var och varannan dag.

jag är copycattad!

Linda K hängde såklart på gårdagens utmaning och copycattar mig i dag. Jag känner mig mycket, mycket hedrad. Fatta att vi äger världshistoriens coolaste brallor.

onsdag 22 juni 2011

flickor öl och vin





Tack för i går tjejer! Nästa gång får vi dra med några fler!

jag tror jag har hamnat rätt

Gjorde ett snabbt personlighetstest  som jag hittade hos Sara, och visst verkar jag ha hamnat rätt i livet:

Din personlighetstyp:
Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

Och om forskarkarriären skiter sig kan jag ju alltid bli professionell pokerspelare.

dagens

Lite trött i dag efter gårdagens strapatser. Men jag piggar upp mig med zebrabrallor, orange nagellack och massa armband. I morgon vill jag se en copycat Linda K!

tisdag 21 juni 2011

hepp hepp

Bloggträff i Lärdomsstaden i kväll. Jag, Tingeling, Kominken och FruA träffades och åt italienskt. Jag och Kominken var busiga och tog bara förrätter. Två stycken. Jag var busig och drack både öl och vin. Vi pratade om högt och lågt och snart, snart måste vi göra om det. Vilka fler hänger på?

om tatueringar

I bland tänker jag att det skulle vara sjysst med en tatuering. Inget stort, bara nåt väl utvalt på ett väl utvalt ställe. Dock har jag ingen aning om vad eller var. Läste en gång om en författare som skrev en hel roman på folks kroppar. Man fick anmäla sig till projektet och om man blev utvald fick man ett ord utdelat att tatuera på valfritt ställe. Det hade jag kunnat vara med på. Men det var länge sen, så det tåget har gått. I övrigt har jag inte kommit på ett enda motiv som känns helt som jag. Mina barns bokstäver på handleden funkar tyvärr inte (SS). Har ni nån tatuering, och i så fall vad? Om ni skulle tatuera er, vad skulle det bli?

från andra hållet

Memilla undrar hur min frisyr ser ut bakifrån. Så här:

kort, kort, kort

copycat

I dag copycattar jag Linda K. Fast det är lite kallt, så bara ben går bort.

Kimono Rodebjer, apkort klänning och halsband H&M, skor Filippa K

måndag 20 juni 2011

I did it!

Sprang 9,5 km i spöregnet. I ett för mig helt OK tempo. Känns bra. Jag jobbar dessutom på att försöka strecha ut mina extremt stela fotleder som enligt sjukgymnasten antagligen är roten till mitt knäonda. Fast jag tycker det går sådär, fötterna känns bara extra stela. Ska dit igen på onsdag, vi får se vad han säger.

damn you lockande reor!

Var och varannan dag plingar det in mail med lockande reor. Allra mest faller jag för skor. Dessa är lövly. Och jag ska ju faktiskt på bröllop i september...

Acne. Visst behöver alla röda pumps?
Carin Wester. Har jag provat, underbara!

sånt jag funderar på

Är jag den enda bloggaren som inte har en PT* och älskar Isabel Marant**?

*jag skulle gärna ha en, men hur, hur hittar man en och hur, hur tar man sig tid och råd? jag får nog nöja mig med att kuta i skogen, cykla landsväg och svinga kettelbells i min ensamhet.

**inte speciellt imponerad av dessa dyra kläder. Mönstrade små kjolar och shorts = får min rumpa att se enorm ut.

dagens

Dagens doja.
Del av dagens outfit.
Dagens lack.

monday morning

Det är måndag morgon och jag har visst redan vant mig vid sovmorgon.
Det är måndag morgon och jag har bättrat på mitt avskavda nagellack. Det blev inte snyggt, men wtf tänker jag.
Det är måndag morgon och jag har ringt inte mindre än tre viktiga samtal. Jag som avskyr att ringa viktiga samtal.
Det är måndag morgon och jag tänker att snart måste väl vädret bli bättre.
Det är måndag morgon på sista veckan innan semestern.
Det är måndag morgon och allt jag kan tänka på är semestern men nu måste jag skärpa ihop mig och tänka på jobbet lite, lite till.

söndag 19 juni 2011

dagens doja!

Obviously!

najs och bajs

Fördelen med att dra på lekplatsturné i spöregnet är att man får ha lekplatserna helt för sig själv.























Nackdelen är att man tillslut blir hemskt blöt och kall.






















Fast då är det ju extra skönt att komma hem och krypa upp i soffan sen.

bara regn hos mig

Tog det piggaste kiddet (vår familj har nån sorts tröttsjuka just nu, alla vill bara sova hela ti´n) och drog till IKEA. Shoppade bilen full med pryttlar till Hälsinge-huset (och en del godis, man måste ju överleva sommaren och i Norrland finns väl inget godis?). Nu tänker jag att vi nog måste gå ut. Cykelfärd mot ny, spännande lekpark får det nog bli. Måste bara vänta på att kaffe-effekten kickar in efter lunchen.

lördag 18 juni 2011

oh my god

Har just ätit världens godaste lördagsmiddag: kyckling stuffad med libbsticka och vitlök. Färskpotatis och gräddsås gjord på kycklingskyn. Tomatsallad med lök, feta och kapris till. Snart creme brulée till dessert. Om jag var en matbloggare hade jag fotat allt och lagt upp recept. Tur att jag inte är nån matbloggare.

modenaglar


Det är så här man gör om man är beauty-bloggare va? Linda K, märket på lacket är Nails Inc.

godmorgon i stugorna

Sovmorgon till efter åtta, det är grejer det! Än så länge är det uppehåll ute, hurra! För alla mina Uppsala-baserade läsare kommer här ett tips: kl 14.15 i dag bjuds det på utomhuskonsert i Linnéträdgården. Ni får se undertecknad i uniform, spelandes klarinett med ett gäng andra. Kom vettja! Och stanna och hälsa efteråt. Gratis entré, kostar ingenting.

fredag 17 juni 2011

shopping i regnet

Köpcentet, barnfamiljens räddning en regnig eftermiddag. S&S har hoppat runt, kollat på fiskar, provat otaliga sommaroutfits, fikat


kissat tusen gånger, röjt på Systembolaget, köpt present, skaffat fredagsgott och blivit lite trötta. Jag var med på en del av aktiviterna. Ni får gissa vilka.

ledig dag

Dagmamman stängd så vi hänger hemma i dag. Jag har varit hos sjukgymnasten med mitt knä och fick ett gäng övningar att göra. Överbelastning pga hemskt stel fotled blev domen.

Nu bygger vi pussel och sen blir det nog en shoppingtur i gråvädret. Barnkalaspresent, musikspelare, IKEA och sommarklännimgar står på listan. Återstår att se hur långt vi orkar.

torsdag 16 juni 2011

flädertjuvarna



















Direkt efter avklarad dagisavslutning med obligatorisk sång, jordgubbstårta och VM i gnälliga barn drog jag och S&S för att plocka fläder. Tina visade oss alla sina bästa buskar och vi kom hem med två plastkassar fläderblomster. Nu står en bunke flädersaft och en bunke fläderbubbel och gottar sig på köksbänken. Hurra!

dagens copycat




















Linda K var ju så snygg i klänning och jympaskor häromdagen, så jag kör en egen variant. Urgammal prickig klänning och gula skor. Ja, dem har ni ju redan sett. Och var vänlig bortse från att jag ser galen ut på första fotot.

dagens doja!

























Gula älsklings-jympaskorna. Om ni undrar varför mina ben ser så gråa ut så är de för att de är i svart-vitt. Använde nån app (color splash) på iPhonen där man kan göra valda delar i färg, resten i svartvitt. Resultatet just här blev väl sådär. Men ni ser i alla fall att skorna är gula.

oh my god alltså

Här går man och klipper sig och får ett hyllningsinlägg hos självaste Linda K! Och alla fina kommentarer här! Jag blir rörd och lycklig. Och besöksstatistiken bara skjuter i höjden. Välkommen hit alla fina. Jag lovar att blogga duktigt. Det blir en dagens copycat, dagens doja (såklart), säkert nåt inlägg från dagisavslutning och så ska jag göra en rolig grej i kväll med en annan bloggerska. Stay tuned för en spännande dag här hos mig!

onsdag 15 juni 2011

olika reaktioner

Maken gillar frisyren.
S&S började gråta och ville att mitt långa hår skulle tillbaka.
Nätvänner säger snälla saker (ni får säga "oh nej Frida, vad har du gjort" också!).
Jag är sjukt nöjd.

I did it!





















Muppiga kort, men vet ni hur svårt det är att fota sig själv med mobilen? Här är i alla fall nya frisyren. Tack för alla åsikter. Såhär blev det. Jag är toknöjd.

den långhåriga inspirationen

För rättvisas skull visar jag här en långhårsinspiration:

Snyggaste Marcella. Jag har typ sådär långt, rakt, tjockt hår, så det är en realistisk bild. Snygg och realistiskt. Hu, jag är verkligen ambivalent här. Långt-kort-långt-kort-långt-kort...

stora hårklippardagen

Frisörtid! I dag! Jag har tänkt att håret ska toppas, den utväxta luggen ska klippas in i håret och färgen ska hållas naturlig. Men så bor det ju en korthårig tjej i mitt hjärta som säger att jag borde klippa en kort, cool frisyr i stället. Vad tycker ni? Ska jag vara trök-Frida med långt hår, eller cool-Frida med häftig September-frisyr? Förtydligande: Jag gillar ju mitt långa hår också, det är äntligen rätt långt och tar skitlångtid att växa ut igen, men ändå, jag har det mest uppsatt och fytusan så svårt det här är.

hello, my name is Morran

Men hallå, vad är det frågan om? Vaknade på helt fel sida i morse. Har hunnit:

  • Riva ur massa kläder ur makens garderob för att de låg på fel sätt och irriterade mig.
  • Göra nån sorts hafsstädning i köket för att jag lackade ur på stöket, fast jag inte hade tid.
  • Tappat upp ett klorinbad i badkaret för att jag blev less på att det var så sunkigt. Fast jag inte hade tid.
  • Vägt mig. Dumt. Jag väger alltid mer än jag vill.
  • Bytt kläder tusen gånger eftersom jag inte är så snygg eller smal som jag skulle önska.
  • Surat eftersom jag inte tränade nåt i går kväll.
  • Funderat på om jag inte borde byta karriär ety jag är en så urusel forskare.
  • Bråkat på barnen regnkläder, helt onödigt att bråka, jag fattar väl att de hatar regnkläder. Vem gör inte det?
  • Funderat mer på karriärbytet.
Nu sitter jag här på jobbet och funderar på om jag ska ta tag i den där forskningen eller bara börja söka nytt, bättre, mindre ångestladdat (finns det?) jobb på direkten. Eller bara vänta tills i morgon när humöret antagligen är bättre.

tisdag 14 juni 2011

il planko ELLER allt är bättre än inget

I går blev det ju som bekant ingen cykelträningsrunda för mig. Gamla Frida hade då tänkt "skit också, om det inte blir två timmars träning i dag så får det vara". Nya Frida tänkte: "allt är bättre än inget, och lite magmuskler är aldrig fel" och tog och gjorde ett gäng plankor. Totalt 7 minuter. Ser ju rätt fjuttigt ut på FunBeat, men I tells you: i dag har jag träningsvärk i alla magmuskler. Ska nog försöka slänga in plankor typ 4 ggr i veckan. 5-10 minuter över har man ju faktiskt i princip varje dag. Lite löpning och cykling på det, när det hinns med och vädret är tillräckligt fint. OK på det?

what the heck




















Ja, man kan ju tycka att det är dumt med shorts när det inte är så himla varmt ute. Men jag säger så här: om jag vill ha shorts så tar jag på mig shorts! Och jag har ju varma skor. Och en varm tröja. Typ Acne från top till tå.

note to self

Klänning + jympaskor = apcoolt. Måste testas snarast. Hon kan hon, den där Linda K.

dagens doja!























I dag är det lite kyligt, så jag kostar på mig "klädda" skor. De här älsklingarna från Acne måste ju luftas med jämna mellanrum.

måndag 13 juni 2011

hemmamys

Men gudibrallan så mysigt med en regnig hemmakväll. Under hybris tidigare i dag tänkte jag att jag skulle cykla fem, sex mil på räcern i kväll. Men så började det tokregna och vackertvädercyklister cyklar ju som namnet antyder bara i vackert väder. Så jag har hemmapysslat. Bakat en kardemummakaka till morgondagens jobbfika (ja, jag är en sån som fikar på jobbet) och gjort maränger av några överblivna äggvitor. Blev lite experimentsugen och mortlade ner några bitar Turkisk Peppar i smeten, till makens förtrytelse. Haha, då får jag alla maränger för mig själv. Mellanbarnet, kika förbi när du är tillbaka i Sverige så får du smaka!

men åh

En kavaj som jag suktat efter ett tag nu men inte fått tag på finns på rea. På rea fast fortfarande snordyr. Och jag har inte provat den. Och jag brukar ha svårt att passa i kavajer för jag är för kurvig och för bred över ryggen. Men åh, som jag surfat runt efter den där kavajen. Och ni finns den. På rea.

Update: Nu beställde jag den!

dagens detaljer























Jag har:
  1. Inget vettigt att blogga om.
  2. Dålig ork/lust till jobb (betar långsamt av punkt efter punkt på att-göra-listan).
Så jag bloggar om dagens accessoarer: Två tenn-armband, ett mockaband runt halsen, guld i öronen och älskade Tissot-klockan som jag fått av maken.

dagens doja!























Höga, ljusa Hasbeens. Älsk.

söndag 12 juni 2011

sir yes sir

Kokade rabarbersaft. Sprang 6,7 kilometer (runt en kyrkogård, genom ett brännässlesnår). Styrketränade (kettlebellsen och olika plankor). Drack rabarbersaft (gudomligt).

Nu: nöjd.

sommarbusiga barn

dagens doja


Bekvämaste sandalerna och sval långklänning.

lördag 11 juni 2011

sweet lord jesus

Roddade ihop en hel dags picknick mat.
Roddade ihop all övrig packning en barnfamilj behöver för en badutflykt.
Fick med allt, inklusive barn till bilen.
Hittade till badstället.
Upplevde insjö-idyll, badade tills läppar blev blå.
Åt picknickmaten.
Badade mer.
Låg inte ner i solen en sekund.
Packade in allt i bilen igen.
Tankade bilen på väg hem (och kom ihåg att jag har tankfobi).
Höll barnen vakna i bilen mha lördagsgodis.
Lagade mat med som mest 5 barn 2-5 år runt benen.
Dukade långbord och hade 12 pers på middag (men det var knytis).
Röjde efter ovan nämnda middag.
Försökte natta övertrötta, varma barn.

Oh. My. God. Maken kom hem från jobbet först när maten stod på bordet. Men ändå, vilken ljuvlig dag!

lördagsnöjen

Vi drar och badar. So long.

fredag 10 juni 2011

fredagsfrida

































Ah, jag slänger in en outfit bild också. Känner mig fredagsfin i långkjol och färgglatt halsband från HM (som jag tror finns på rean nu).

äh

Ingen idé att blogga så här på fredagseftermiddagen, det är ändå ingen som läser/kommenterar. Jag tänker mig i alla fall resten av dagen så här:

  • gör klart det där som jag måste göra på jobbet
  • hem och hänga med familjen
  • äta Ceasarsallad till middag. älskar Ceasarsallad.
  • natta barnen
  • köra ett pass med Kettlebellsen
  • däcka i soffan, förmodligen med en påse smågodis. älskar smågodis.
Hur tänker ni?*

*finfint sätt att fiska efter kommentarer, att avsluta inlägget med en fråga.

dagens doja!



















Remsandaler från Acne. Fint som snus.

torsdag 9 juni 2011

om modebloggar

Jag älskar att inspireras av bloggar. Om träning, om vägen mot en hälsosam livsstil, om god mat och om roliga outfits. Här är några av de bloggarna med klädinspo jag läser och vad jag tycker om dem.

Linda K. Alltid snygg. Tyvärr mycket långt från min kroppstyp, men hon inspirerar ändå, med snygga kläder som man faktiskt kan leva i också.
Marcella. Åh, den som såg ut som Marcella! Inte så realistiska outfits för mitt liv och kropp, men jag drömmer ändå om att se ut och klä mig som Marcella!
Karla´s closet. Extremt uppklätt. Coolt och inspirerande men väldigt orealistiskt. Kanske världens snyggaste frisyr.
Columbine. Hon. Är. Så. Cool.
Engla. Jag läser. Och tänker att det är verkligen inte min stil. Köper i princip aldrig nåt hon tipsar om, men skrattar lite åt all spets och extremkorta klänningar.

Vilka bloggar bli ni inspirerade av?

hunger

Alltid dagen efter träning är jag hemskt hungrig. I dag stillar jag hungern med en gigantisk pastasallad. Mums.


känslan i kroppen efter en arbetsdag på dåligt luftkonditionerad arbetsplats

varm

känslan i benen dagen efter ett cykelpass med yrkesofficer

mör

dagens doja





















Älskade Hasbeens. Och jo, Linda, jag tycker faktiskt att de är bekväma!

onsdag 8 juni 2011

oh my oh my

Ute på min standardcyklingsrunda som brukar gå standardlångsamt stötte jag i kväll på en karl i vita cykelkläder på kolfiberhoj med högprofil-däck. Och inte en sån där överviktig karl med gott om pengar men ont om riktig kondis, utan en vältränad man i 30-års åldern. Han signalerade att han var intresserad av sällskap så jag hängde på. Förklarade att jag inte tränade i nån klubb och mest körde själv, och nej, jag ska inte köra Vättenrundan. Allt medan det såg ut som han söndagscyklade och jag och mest svarade ja eller nej på hans frågor och försökte hänga på. För inte oväntat var han en starkare cyklist än jag. Men ändå, typ 15-20 km hängde jag på hans tempo som var en bra bit över min bekvämlighetszon, och i slutändan kom passet upp på högre snitthastighet än vanligt. Och nu känner jag mig mör, men nöjd.

från det ena till det andra

Champagnen urdrucken. Mot korvgrillningsskogen!

dagens doja!

Dina Cork SEK 1595, Filippa K - NELLY.COM

Detta är alltså mina nya älsklingsskor. Filippa K. Jag köpte dem på en affär här i stan, finns säkert både här och där Filippa K säljs. Tex på Nelly.

mera ego-foton

Dagens outfit. Äntligen nya shortsen från Acne. Som visst blir rätt skrynkliga när man sitter ned. Siden-top från Burfitt och så älsklingsskorna. Vill ha dem varje dag. Älskar att känna mig lång!

onsdagsmorgon

Godmorgon i stugorna! Var jag den ende som inte brydde mig om fotbollsmatchen i går? Jag körde ett pass med mina kettlebells i stället och sen hoppade jag i säng med en god bok. Hann boka en klipptid också, herregu så välbehövligt! Very najs. I dag är en annan dag och jag tänker jobba, dricka champagne, grilla korv och cykla lite räcer. I den ordningen ungefär. Vad ska ni göra?

tisdag 7 juni 2011

helgen i bilder

Rabarbern hade växt sig manshög.
Barnen fick hjälpa till att göra paj.
Sen fick de leka lite också.
Jag gick barfota mest hela tiden.

Maken pysslade som besatt i trädgården.
Men vi hann njuta riktigt mycket också.

dags att kyla champagnen

Möttes av ett trevligt mail i inboxen såhär efter långhelgen: en accepterad artikel! Allt som egentligen betyder någonting i den här forskarvärlden är hur många artiklar man publicerat. Nu kan jag alltså plussa på en på mitt CV, och gå vidare från det här projektet som jag jobbat med i 2,5 år. Hurra!

men gölle




Älskar att ni saknar mig när jag inte bloggar så bra. Men här: här kommer en dagens outfit. Linnebyxor nyshoppade i Hälsingeskogarna. Tröja från H&M och nya favvodojorna från Filippa K. Älskar att jag blir så lång (ja ja, allting är relativt) när jag har de på mig och att de ändå är så bekväma.

Puss på er!

saker man kan göra

  • Bättra på tå-nagellacket på kontoret en tidig morgon innan någon annan kommit.
  • Fundera på hur man kommer i gång med bloggandet igen efter långhelgen.
  • Fundera på hur man kommer i gång med jobbandet igen efter långhelgen.

måndag 6 juni 2011

dagens visdomsord

Den som lever i sina solbrillor får stå ut med att få värsta tvättbjörnsbrännan. Synd att det inte är socialt accepterat att ha solisar inne...

söndag 5 juni 2011

hej världen!

Hälsingland är ljuvligt. Vi röjer trädgård och njuter. Barnen springer nakna. Dålig bloggning. Underbart liv.

lördag 4 juni 2011

dagens doja


I stugan är man helst barfota. Men det är urusel täckning så jag kan inte blogga bilder. Vi är i alla fall i himmelriket. Over and out.

torsdag 2 juni 2011

dagens doja


Framme i stugan. Flip-flop på.

payback time

Trogna läsare av den här bloggen vet att våra små fyraåriga tvillingar (ofta kallade S&S här) inte är några mästare på att somna på kvällarna. Det ropas, fnissas, sjungs, kissas, skriks, leks tills mamman blir vansinng. Varje kväll. Alla metoder vi provat för en lättare insomning misslyckas. Jag maler i mitt huvud: "det är bara en fas, det är bara en fas, detärbaraenfas, detärbaraenfasdetärbaraenfasdetärbaraenfas". Men nu, nu får jag payback: de älskar att sova läge på morgnarna! På vardagarna är det inget plus när vi måste dra upp dem och göra iordning två mycket trötta rufstroll för dagen. Men på helgerna! Då vaknar jag allt som oftast först av alla i familjen, och kan få en skön morgon med me, myself and I. Mycket angenämt sällskap I tell you! Måste tänka mer på det under alla fasansfulla nattningar. Måste.

onsdag 1 juni 2011

dagens skörd

  • Tre snordyra men bra BH:ar (med min storlek på bröna har man inget val).
  • En Acne-siden-blus-sak på rea (jag tog en smygrunda på stan efter blogglunchen).
  • Öl och vin inför helgen (i Norrland har de väl inga systembolag?).
  • Lite mat inför helgen (hoppas ändå de har mataffärer i Norrland).
De sista två punkterna avklarades med två fyraåringar i släptåg. Vi åt middag på Donken, åkte i deras rutchkana, provade ICA Maxis lekrum, körde bil-handlingsvagnen (extremt tungkörd) och kissade några gånger. Men vi överlevde. Nu ska jag bara baka lite bröd och packa, och så drar vi i morgon runt lunch, när den nattjobbande maken har vaknat och svärmodern har anlänt från söder.

blogglunchens dag

Linda K ska luncha med Hedgehog-Sara i dag.
Själv ska jag om nån timme träffa Akan-Kakan, Mellanbarnet och Tingeling för lunch.

Alltså måste det vara blogglunchens dag just i dag, 1 juni. Kom i håg var ni hörde det först!

frukost?

Anna berättar i dag om sin nya favorit-frukost. Det finns en hel blogg om frukostar. Själv äter jag helst ett löskokt ägg, naturell fil med frysta blåbär, krossade linfrön och några russin i. På helgen lyxar jag till det med te och macka, ibland även en smoothie. När jag bor på hotell är frukostbuffén dagens höjdpunkt, frukostbuffé är nog min favoriträtt. Vad äter DU till frukost?

dagens doja eller det var väl så vi sa



















Vi kom väl överens i går att jag hade för få par skor? Ja? Speciellt bekväma klackar? Så jag skaffade mig ett par. Kork-kilisar från Filippa K. Grymma. De är dagens doja.