lördag 31 mars 2012

om en lördag

Eftersom maken varit borta en vecka skickade jag med gott samvete honom med barnen till Mulleskogen. Själv (inte speciellt ledsen över att en förkylning hindrade mig från mina planerade 11 km, i snöstorm) drog jag till stan. Strosade i butiker. Provade typ ALLA Gwyneth-plagg på Lindex, varav ganska precist inga passade. Inte speciellt förvånande eftersom det finns typ noll beröringspunkter mellan våra kroppstyper. Köpte ett par H&M-jeans och tänkte det är finfint att mina favoritjeans är så billiga. Fikade lunch i lugn och ro. Köpte lite påskäggsgrejer och tog en rask promenad hem. Det fick bli dagens träning. 1,6 km.

Sen: finhäng med la familia. Middag följt av lyx ost direktimporterad från Schweiz. Fint så.

fredag 30 mars 2012

fredagsdojor






































Nya löpskorna är så färgglada och underbara att de fick följa med till jobbet i dag. Kanske blir de aldrig några löpskor?

Update: Här finner ni skorna till ett bra pris just nu!

var det verkligen nödvändigt?

Vaknade med halsont. Nej tack!

torsdag 29 mars 2012

fördelar med vab

Botten på tvättkorgen skymtas.
All ren tvätt är vikt och inlagd.
Spisen skrubbad.
Tidningar och annat returjtjofräs slängt.
Nu ska jag bara stryka påskduken.

dagens

Vab. Stella hade varit ynklig hela dagen hos dagmamman i går, mest suttit i en prao-tjejens knä och klagat över ont i örat. På kvällen grät hon sig till sömns och hönsmamma som jag är låter jag hjärtegrynen stanna hemma i dag. Nu äter vi frukost i soffan och kollar på Bollibompa. Stella verkar vara rätt pigg nu, så jag hoppas vi får en fin dag.

onsdag 28 mars 2012

ja?

Det är väl ok nu?

djurmönstrat






































Små, små kaniner på favoritblusen och så leopardmönstrade favoritsjalen till det. På fötterna har jag Birkenstock, jag är ju forskare herregud!

Så kan dagens outfit på en överviktig (ja, enligt BMI) forskare se ut.

hello lunchjogg!

I dag fick jag sällskap på veckans lunchjogg, hurra! Samma runda, men bättre tempo, hurra! Det är bra att springa med nån annan, då kan man ju inte sega ur hur mycket som helst.

Nu ska jag fylla i tusen tråkiga små rutor som måste fyllas i till min stora, stora ansökan.

jag blir så trött

I går satt jag och bläddrade i senaste numret av Styleby. Som ni vet gillar jag kläder, och tycker det är skoj att bläddra i en modetidning då och då. Men i går fick jag bara nog. Varför måste alla modeller vara så sjukt smala? De vill visa upp Elin Kling som en vanlig, men jävligt hipp tjej och så ska man vilja köpa hennes kläder. Men vafan, jag behöver ju 3x så mycket tyg som hon i mina kläder! Och det är inte bara hon, alla modeller i den tidningen, och alla andra tidningar är så smala att man får spunk. Samma på de coola streetstyle bloggarna (som jag också gillar att spana in), de visar bara värsta spinkona. Här går jag omkring och är nästan 35 år och tänker att det nog är nåt fel på mig som inte kan ha de där jeansen i strl 24 (inte ens 26)! Jag måste sluta konsumera sådana bilder, för jag mår dåligt av dem. Och jag vet att det är ypperligt dumt, men jag gör det. Nej, från och med nu är det jag som enbart kollar in snygga tjejer med mer normal kroppsbyggnad! Sådeså!

Ja ja, ingen ny spaning det här direkt, men attans vad trött jag blir!

tisdag 27 mars 2012

med mustasch och nitskor

Jahapp, så här ser jag ut i dag. En dag när jag har fokus på allt annat än bloggen, så jag är lite tråkig i dag.

måndag 26 mars 2012

tant frida rapporterar

Har just sett förra veckans avsnitt av Game of Thrones på Svt Play. Bra serie det där. Men herregu så mycket blod och våld i det här avsnittet. Fick hålla för ögonen hela halva tiden. Tur att jag har en dotter bredvid mig här i sängen.

försöker mig på lite måndagspepp

Måndag alltså. Apsvårt att gå upp och få upp de morgontrötta barnen den första sommartidsmåndagen. Mannen är fortsatt bortrest, så jag har gjort ett schema för vår överlevnad:

Måndag: Stellas dans efter dagis. Jag och Signe går till bibblan under tiden. Middag på creperiet.
Tisdag: Fina grannarna bjuder på middag.
Onsdag: Äta plocksallad, dvs alla får ha i det som de själva vill. Inget bråk (förhoppningsvis).
Torsdag: Dagiskompis med hem. Alla får kycklingklubbor och klyftpotatis. Om jag lyckas ragga barnvakt blir det orkesterrep för mig senare på kvällen.
Fredag: äntligen fredag! Vi äter nåt enkelt och däckar och väntar på maken som äntligen kommer hem!

Ja, och så ska jag jobba också. Skriva ansökan, göra experiment, förbereda seminarium, hålla seminarium, skriva ansökan, skriva ansökan, skriva ansökan. Borde väl göra en strikt veckoplanering här också.

Lite träning ska jag försöka få in också. Nån lunchjogg och lite hemmaträning så får det vara bra så.

Puh.

söndag 25 mars 2012

det gäller att vara påhittig

Jag var löpsugen, men ville inte lämna barnen till barnvakt. Löste det med att dra ut i skogen tillsammans med en annan familj. Medan mammorna turades om att köra 2 km intervaller på elljusspåret lekte barnen i skogen. Mellan varven lekte vi med barnen och körde lite ute-styrka med egen kroppsvikt. Perfekt! Alla nöjda och glada!

om en söndag

Skogspromenad på jakt efter påskris och videung med Tina och Karl.

Firar våffeldagen med surdegsvåfflor, blev mycket goda. Men som vanligt går man in i våffelväggen så himla fort.

Tackade nej till lekdejt med en av S&S:s dagiskompisar. Mamman tyckte det var lämpligt att lämpa av sin unge här, fast hon vet att jag är ensam med barnen hela veckan. Inte OK tycker jag, och dessutom gillar jag varken ungen eller mamman. Och dessutom nr 2 har jag redan andra planer i dag, med barn och föräldrar som jag gillar. Inte är väl det för ego?

Nu eftermiddagsvilar vi lite och laddar för utehäng med några andra vänner. Det gäller att utnyttja helgen till max, eller hur?

lördag 24 mars 2012

om en lördag

Maken har dragit på jobbresa så jag och tjejerna roar oss själva. I dag har vi lekt, cyklat, lekt, ätit mellis ute, storhandlat med cykelkärran, ätit plockmiddag och nu har vi däckat i soffan med lördagsgodis. Fint.

fredag 23 mars 2012

sweet fredag

På vår gård finns två grillplatser. Vid den ena samlades vi fyra barnfamiljer och grillade korv och kyckling och levde så mycket rövare som bara 10 barn och 8 vuxna kan. Det var champagne, näsblod, s´mores, grillkorv och bubbelvatten i en salig röra.

Vid den andra grillen samlades killen som vi misstänker är ansvarig för jazztobakslukten i trapphuset med sina vänner. Vi kollade inte närmare, men de hade säkert väldigt trevligt de med.

Nu är det soffhäng framför Amigo som gäller. Fin-fredag!

vad har jag gjort i dag då?

















En liten figur att illustrera mitt forskningsprojekt bara. Visst är den fin? Visst vill man ge mig massa forskningsmedel när man ser den?

pepp

Nitskor och randiga strumpor borde väl pigga upp den deppigaste fredagen?

Ja, jag köpte dem!

torsdag 22 mars 2012

kära kropp

Jag vet att jag klagar på att du är för tjock, springer för långsamt och så. Men låt oss glömma det, för egentligen vill jag bara klaga på en enda sak: måste du göra så ont varje gång jag har mens? Det är så himla jobbigt och jag kan inte göra nåt åt det. Om du slutar med det så slutar jag klaga och tar tag i det där med fluffet och löpningen, för det GÅR ju att ändra på. OK? Deal?

I did it!

Alltså, det gick ju inte snabbt, men nu har jag lunchjoggat! Pluspoäng för det underbara vädret! Minuspoäng på inget faktiskt. Jag har sprungit så lite på sistone att man inte kan förvänta sig bättre tempo. Jag är mest glad att jag kom ut!

god morgon i gult
















Den här blusen från Monki har verkligen blivit en favorit i min garderob. Och så jeansen såklart. Som jag har var och varannan dag. Men de är ju både snygga OCH bekväma, så ni förstår väl?

I dag tänkte jag försöka mig på en lunchjogg. Måste ju passa på att insupa vårvädret. När jag har tid att springa på kvällen har mörkret redan lagt sig, och med mörkret försvinner min löplust. Så nu blir det lunchjogg. Trots att det verkar gå troll i lunchjoggspartners för mig. De har antingen slutat och/eller blivit gravida på löpande band. Så nu är jag ensam. Men det går ju det med.

onsdag 21 mars 2012

sushilunch

Sushilunch
Sushilunch
Sushiluuuuunch
Sushilunch
Sushilunch
Sushilunch!



















Jag drar på sushilunch!

svåra tider

Ena morgonen är det minusgrader och man drar på sig täckjacka när man cyklar iväg i ottan. När man hämtar barnen på morgonen har det så klart töat och inte har de några galonisar = mycket leriga barn. Nästa morgon är det 5 grader och täckjackan känns lite varm. Men 3/4-ärmade vårjackan känns ändå för kall. Vad tar man på sig då? Hur kan jag INTE ha nån mellan-varm jacka? Jag som har alldeles för många jackor? Och när blir det egentligen jeans-jackeväder?

Varför bluddrar jag på om jackor här när jag borde skriva superviktig ansökan?

Alla dessa frågor.

tisdag 20 mars 2012

möcket dumt

Bäst sitter man där på ett möte med gruppen när det ringer i chefens telefon. Det är studierektorn som undrar var den där Frida tagit vägen. Hon skulle visst hålla i nåt sorts seminarium. Som började för en halvtimme sen. TUR att det inte var föreläsning, för då hade jag dött. Jag brukar ALDRIG glömma nåt. Men nu hade jag skrivit upp detta helt galet i kalendern. Bara att rusa i väg och sitta där med andan i halsen och försöka verka som jag hade koll. Studenterna var dessutom irriterande och nästan lite korkade. Hur kan man INTE tycka att immunologi är det viktigaste i hela världen? Va?

Jag har fortfarande lite hög puls efter den förmiddagen I tells you.

tisdag alltså




De dagar då jag inte vill ha mjukast möjliga kläder på mig känns väldigt få nuförtin. Tur att jag har en hel del sådana kläder då. I dag i ett par urgamla vida brallor, linne från Lindex och FilippaK-kofta. Favoriter rakt igenom.

måndag 19 mars 2012

time out de luxe

Time-outade så till den milda grad i helgen att jag inte ens tog några foton. Twittrade nästan ingenting, Instagrammade inget, bloggade inget (som ni märkte). Det verkar ha spillt över lite på måndagen, för i dag ligger min telefon hemma. Men det är väl lika bra det, för jag ska skriva en viktig forskningsansökan och inte hålla på med annat tjafs. Vill bara meddela att mina barn är sjukt gulliga när de åker skidor! Att se glädjen i deras ögon när de bemästrar en svår backe och får åka sittlift, bästa grejen!

I dag dock: snöstorm. Onödigt va?

tillbaks i verkligheten

Den där time-outen visste var det satt. Vi har hängt med goda vänner, åkt skidor, ätit god mat och sovit gott. Önskar bara att vi kunde stannat längre.

fredag 16 mars 2012

time out

Vi tog ledigt i dag och drog till stugan. Ska ladda batterierna med goda vänner, skidåkning och god mat. Fina grejer.

torsdag 15 mars 2012

näpp

























Jag blir nog inte pigg i dag. Tur att jag har en färgglad sjal i alla fall.

less

Det känns som den här snöfattiga vintern kombinerat med alla sjukor har knäckt mig. Jag känner mig så himla less. När alla måsten är avklarade på kvällen orkar jag inte göra nåt mer. Inte träna eller måla naglarna eller städa balkongen. Bara jäsa och på sin höjd läsa några sidor i en bok innan jag somnar. Bara för att vakna och inte ha nån lust att gå upp. Jag är redo för semester, trots att semestern är låååångt bort. LESS.

onsdag 14 mars 2012

hiss eller diss?

Från Fashion By C




















Coola? Eller bara töntiga? Jag tror jag är lite kär, men hur användbara är de?

saker man kan göra

När man börjar bli väldigt hungrig: surfa runt på olika matbloggar. Trevligt men korkat. Man blir ju liksom inte mindre hungrig. Jag tror att jag går och värmer matlådan i stället.

tips

När man känner sig ful och glåmig kan man ta på en hel drös armband och känna sig som nån cool mode-människa.

tisdag 13 mars 2012

de där jackorna

Mina nya vårjackor. Färg! Blogghype! Den ena lite mer praktisk än den andra.

Den blogghypade saken från H&M. Bilden har jag snott från Mis(s)match. Hoppas det är OK?

Från Monki. I lite regntåligt material.

vårkänslor

Men åh! Jag vill inte alls jobba. Jag vill dra på mig nån av mina TVÅ nya vårjackor och dra ner på stan. Strosa runt. Njuta i solen. Shoppa. Det vill jag.

pilates i mitt hjärta

Har inte riktigt kommit igång 100% med träningen efter sjukan. Har liksom ingen motivation. Men dag drog jag iväg på ett sånt där svintidigt pilatespass. Började innan jag hade vaknat. Men det funkar med pilates, det är liksom så lugnt och skönt.

Nu undrar jag bara när (om?) jag ska komma igång med löpningen igen. Finns liksom en del extra att bränna bort om man säger så...

måndag 12 mars 2012

instagram i mitt hjärta






































Oh, jag älskar den fina appen Instagram. Så lätt att fixa fina bilder direkt i iPhonen. Så kan man se sina vänners också. Dock: är det nån som har bra tips på hur man laddar ner dem till sin dator för framkallning. Har sett folk som gjort det, men jag får inte till det. Får ner dem, men de blir för små för att framkallas. Så snälla, hjälp mig!

godmorgon måndag

Mycket nöjd över beslutet att inte sätta mig tre timmar i spinningsalen igår. Maxade umgänget med min familj. Hann storhandla. Drog en repa i källargymmet med grannen. Jag satte ihop ett hårt tabata-pass åt oss, och i dag har i alla fall jag träningvärk både här och där.

Nu: måndag på en kortvecka eftersom vi tar ledigt på fredag och drar till stugan. Sweet!

söndag 11 mars 2012

ändrade planer

I morse vaknade jag till strålande sol. Kände att tre timmar i en spinningsal inte lockade. Så jag avsa mig min köplats till vansinnes-spinningen och packade ner barnen i cykelkärran och drog på lekplatsturné i stället. Inte riktigt 3 timmars cykling, men ca en mil blev det nog. Och med två kids i cykelkärran nog så svettigt. Plus att det blev umgängestid med familj och vänner på det. Bra för kropp OCH själ.

lördag 10 mars 2012

lördag i mitt hjärta

Lagom lång sovmorgon.
Hela familjen på stan.
Resturanglunch.
Barnkalas.
Eftermiddagsmys.
Spontanmiddag med vänner.
Nu: soffhäng.

Kan antagligen inte bli bättre än så va?

spännande!

I morgon kör mitt gym åter 3 timmar spinning. Och jag står på reservlistan till passet. Sist blev jag ju frisk, så nu håller jag tummarna för att jag får en plats och att jag håller mig frisk. Och att jag sen överlever själva passet. Oh god, det känns lite läskigt med 3 timmar spinning. Jag har ju gjort långa ute-pass på egen hand (löpning, skidåkning, cykling), men aldrig nåt gruppträningspass. Och jag är ju verkligen ingen spinning-expert. Så håll tummarna för mig nu är ni snälla. I morgon kl 14 smäller det förhoppningsvis!

fredag 9 mars 2012

fredagstränad

Här sitter jag och är alldeles nytränad. Så himla skönt. Trots att jag var sjukt trött så rev jag av ett lunchpass med kettlebells. Svetten sprutade och nu känns det bra.


Färgglad och dan i blommig skjorta från Monki och ett neongult skärp.

älska cykeln!

Jag cyklar ju till jobbet. Året runt. Det är ingen stor bedrift eftersom det bara är 3 km dit. Men ändå, jag älskar det. Friheten i att inte behöva passa nån buss. Friheten i att inte behöva leta efter och betala parkeringsplats. Och så tänker jag så bra. I dag funderade jag ut hela introduktionen till mitt forskningsprogram. Det var bara att skriva ner det så fort jag kom till jobbet. Så himla bra. Och så får jag alltid 20-30 minuters vardagsmotion, varje dag. Så himla bra.

Bilden lånad från Inspirationsboost-bloggen

torsdag 8 mars 2012

men orka

I dag är jag för trött för att orka bry mig om nåt. Möjligtvis känner jag mig lite stressad över ett forskningsprogram som jag måste klämma ur mig till på onsdag. Bakgrundsinfo måste läsas in, smarta tankar måste formuleras och nedskrivas. Så nej, jag orkar inte bry mig om designsamarbeten eller YouTube-filmer som man ska eller inte se. Sa jag att det går magsjuka hos dagmamman? Sa jag att jag är trött?

en trött dag kräver blommiga byxor


i mathimlen

I går var en sån där ovanlig kväll. När jag i stället för att däcka i soffan på kvällen drog på mig lite lagom snygga paltor och begav mig till en av stadens trevligare resturanger för middag med några vänner. En fin-asiatisk resturang där vi frossade i Dim Sum och avhandlade diverse viktigheter så som forskning, jobb och familj. Mycket trevligt I tell you. Dim Sum alltså. Goda grejer. Gamla goda vänner alltså. Fina grejer!













I dag: ganska så trött. Men det var det värt!

onsdag 7 mars 2012

dagens detaljer

I dag är det dödskallar som gäller på mig, både armband och sjal. Nu slår det mig att jag skulle ha örhängen också. Det borde väl finnas?

och så blev det

Jag är inne i en intensiv trött-period (kan vara familjens alla sjukor som bara mal runt, runt, runt) och värst är det på kvällarna. Så det blev noll och ingen träning i går kväll. I stället packade jag gymväskan och gick sen och lade mig tidigt. När klockan ringde i morse stack jag direkt (ja nästan) till gymmet och körde en timmes konditionsträning fördelat på löpband, roddmaskin och crosstrainer. Jag är mycket missnöjd med min kondition just nu, men det är väl bara att bita ihop och kämpa på!

Ska ni träna nåt i dag?

tisdag 6 mars 2012

vad? vad? vad?

Jag vill och borde träna i kväll. Men jag har ingen inspiration. Dra till gymmet? Hemmaträna? Sticka ut och jogga? Kan ni inte peppa mig lite, och ge mig inspiration på nån kul träning?

dagens detalj

Nytt fint armband. Har jag sagt att jag älskar armband?

måndag 5 mars 2012

ränder



























Godmorgon! I dag i bekvämast möjliga. Trikåkjol och fång-kofta. Lyckades träna mig till lite träningsvärk igår, härligt!


söndag 4 mars 2012

f´låt

Det blev en intensiv helg med noll blogg-tid. Vi har:

  • Grill-lunchat (där det blev bevisat att jag är urusel på eld)
  • Firat min fars 60-års dag på fin Herrgård med släkt, vänner, vin och mat.
  • Kollat vasaloppsstarten (bara jag var intresserad, fick se på iPhonen...)
  • Varit trötta.
  • Varit sjuka (maken har tagit över stafettpinnen, ska det aldrig gå över?).
  • Lekt i solen.
  • Storhandlat med cykel (jag)
  • Röjt det värsta hemma
  • Ätit ostkaka till middag.
  • Nu ska jag strax dra en repa till källargymmet med grannen, sen blir det tack och godnatt.

fredag 2 mars 2012

och så blev det fredagskväll

Fint det.

redan fredag

Började dagen med en timmes cykeltur. Så går det när man har jobbet på lite olika ställen. Sista biten var motvind. Uppsala och motvind alltså.

Labbelilab.

Lunchträning! Första sen sjukdomen! Jag kände mig svagare än svagaste.

Snart forskningsmöte följt av forskningsseminarium.

Sen fredagskväll. Bästa kvällen.

torsdag 1 mars 2012

munkjacka!

Linda K ställer sig frågande till munkjackan. Jag säger KÖR! Den är skön och lagom ledig sådär. Hittar man en i en knallig färg blir livet som lite mer kul och poppigt!


hej där

Jag är på lab i dag. Så ni får ett labbstilleben.

annorlunda tider

När jag ska hämta barnen hos dagmamman gör jag det kl 16. Det innebär att jag börjar jobba runt kl 07. Det är inte så många andra forskare som gör det kan jag säga. Ofta hinner jag jobba bortåt 2 timmar innan mina kollegor börjar droppa in. I bland är det ensamt, ibland skönt. I dag kör jag ett stort experiment på labbet och då är det skönt att slippa trängas med andra.


Sen är det ju rätt skönt att min arbetsdag tar slut mycket tidigare än de andras. Även om jag ibland känner mig lite dum när jag går så tidigt.