fredag 30 maj 2014

på en regnig klämdag

Kan man passa på och ta examen. Har visserligen redan en drös, men ingen i journalistik. Förrän nu då. Fick bubbel och våra examensreportage i en fin bok. 


Sen är jag tråkiga familjeFrida och bangar festen med 25-åringarna i kväll och är i stället på väg till stugan. Trots tantvarningen på det beslutet känner jag mig mycket nöjd. Få somna i stugan = favorit. Vakna där = ännu härligare. Jag hoppas på sol, rabarber och gräsklippning. Batterierna behöver laddas och det gör jag bäst på landet!

tisdag 27 maj 2014

om hösten som kom tillbaka

Cyklade i väg på morgonen i t-shirt. Cyklade hem på eftermiddagen och höll på att förfrysa. Och värre skulle det blir. Först var det avslutning på barnens triathlon-träning. Dags för "tävling". Det var torrsim, växling till cykel (med alla växlingsregler), och sist löpning. Nr 9 och nr 11 imponerade stort (i alla fall på sin mamma!). Därefter följde skolans dag. Det var tipspromenad och körsång och korvgrillning. Vi tog på alla kläder vi hade, men frös ändå. Hem och tina i soffan. Eftersom maken är bortrest somnade vi tillsammans i dubbelsängen. Mysigt, men jag hann inte med ett jota av det jag skulle göra på kvällen. Oh well, i dag är en annan dag.


söndag 25 maj 2014

helgen i siffror

1 disputationsfest
2 nyblivna sjuåringar
23 ungar på kalas
13 liter saft
1 skönt grillkvällshäng
0 foton tagna
1 besök på utomhusbadet
1 solbränd mamma
1 storhandling
oräkneliga timmar utomhus

torsdag 22 maj 2014

men ICA då!

I tisdags sprang jag ju det där loppet. Förutom att löpning på asfalt inte är så bra för mitt knä och att jag är en sölkorv generellt när det kommer till löpning, så var det en trevlig kväll. Vi var ett lag, och fick därför en fikakasse efteråt. Gött i kvällssolen. Men ICA, var det nödvändigt att proppa kassen full med ful-fika? Mjukost med skink-cheddar-smak (jag vågade inte ens titta på innehållsförteckningen), snubbig pastasallad, någon ny mysko juice och så vitt, fluffigt bröd. Det enda som kändes naturligt var tomaterna, men de kunde väl varit ekologiska? Jag inser hur kräsen jag blivit på mat. Jag vill helst känna till alla saker som finns i innehållsförteckningen, och känna att de är MAT och inte KEMI.

Så var det med det. I dag har jag fortfarande ont i knät, och ska träffa min PT.

tisdag 20 maj 2014

hej från en datasal

Den här veckan leker jag redaktion. Jag och fem kursare korrar och sätter den bok som ska bli slutprodukten av detta år av journalistikstudier. Vi jagar stavfel och pillar med InDesign-mallar. 


I kväll blir det löpning. Jag trodde jag slutat med lopp, men för vänskapens och fikats kväll ska jag springa 5k med halva Uppsala. Mitt knä är stelt och kroppen har träningsvärk efter en PT-timme i går. Oh well. 

lördag 17 maj 2014

fusk-hajk

I dag var det mulle-hajk. Vi vandrade, fikade, såg svanar, grillade mat på muurikka och var faktiskt på riktigt gott humör hela tiden. Kan bero på det rikligt tilltagna fikat (barnen), det fina vädret (alla) och det faktum att vi inte tätade kvar (mamman). Sammantaget en fin dag. I morgon är det köravslutning (därav den inställda tältningen) och för-firande av tvillingfödelsedag. Håll tummarna för att det också blir en bra dag. 


torsdag 15 maj 2014

dagens frusna projektledarFrida



Skolveckan är avklarad och jag drar genast vidare till projektledarjobbet. I svarta, slappa kläder och en värmande sjal, för trots att det ser ut som om solen kanske värmer lite i dag så är det kallt i mitt kontorshörn. Nej, jag har inget rum, bara ett hörn. Utan värme, och utan fönster för den delen. Får luta mig ut mot nästa rum för att få en glimt av himlen.

Där, i mitt hörn, sitter jag i dag och skriver nyhetsbrev och annat göttigt. Med LiteKalabalik på handleden drömmer jag om sommararmbanden därifrån som just nu är på väg till min brevlåda. Älska nätshopping. Och älska Nike Air Max!

Japp, det var dagens svammel. I går var jag ute och sprang, och är därför förfärligt trött i benen. Hur jag har kunnat springa en halvmara känns som ett mysterium, i går var 5 kilometer fullt tillräckligt!

tisdag 13 maj 2014

back to school

Sista skälvande veckorna på journalistutbildningen. Denna vecka opponerar vi på varandras reportage. Det blir långa dagar med mycket lyssnande och mycket diskuterande. Kul, men utmattande. I går hann jag även med ett pass med min PT, så i dag har jag en skön träningsvärk.

Nästa vecka ska vi fixa ihop alla reportage till en bok som utkommer på examensdagen. Jag är med i redaktionskommitén. Inte för att jag älskar extra jobb, utan för at jag ser det som en chans att få öva lite mer på InDesign, för att jag tror att det är bra att kunna.

Parallellt försöker jag jobba på mina två jobb, samt kämpar för att etablera mig som frilans. Skickar artikelförslag till höger och vänster, och får inga svar. Det är väl så det är. Men i går fick jag faktiskt flera svar. Några var visserligen nej, men ett var "ja, antagligen", och ett var "vänta och se, vi har möte i dagarna", så jag känner mig ändå hoppfull. Bubblar av idéer gör jag i alla fall, det är väl bara sjutton om jag inte får napp på någon snart!

Så är det att vara student-/journalist-/kommunikatörs-Frida just nu. Hektiskt, men roligt.

söndag 11 maj 2014

kalas och träning

Barnen har varit på kalas både lördag och söndag. Då kan föräldrarna passa på att träna. Jag körde löpning i går och cykel i dag. 5 respektive 43 kilometer.

Därutöver har vi hemmafixat och tagit det lugnt. Mycket nöjd med helgen.

fredag 9 maj 2014

galna blomtanten



När det är fredag och alldeles för regnigt för att vara acceptabelt en fredag i maj så får man göra så gott man kan. Till exempel gå till blomsteraffären och köpa sig lite prakt. Pioner, hortensia och pelargoner. Mmmm, nu kan jag sitta inne och mysa resten av den här regniga fredagen.

Eller nej. Grannmamman tyckte att vi skulle ta våra barn till skogen för mellis efter skolan. Och ja ba: "okej då". Varför sa jag så? Jag vill inte äta mellis i en regnig skog?

*muttrar och packar mellis och klär på mig alla regnkläder jag äger*

onsdag 7 maj 2014

saker man kan göra en onsdag

Ha träningsvärk, i alla fall om man tränat med sin PT dagen innan.
Gå till frisören och klippa luggen eftersom den blivit paniklång och det är 4 veckor till nästa klipptid.
Skriva på skolgrejer och lämna in dem.
Förbereda nyttigt mellis, bara för att ta en bulle till kaffet.
Ha ett jobbmöte sent på eftermiddagen.
Vara lite less över det sunkiga vädret.

tisdag 6 maj 2014

helt slut

På ett bra sätt. Körde andra passet med PT i dag. Grymt bra. Hon fick mig att bli mycket tröttare än när jag tränar själv. I vissa övningar var det tyngre vikter än vad jag vågar köra själv (som i benböj) och i andra petade hon i tekniken. Nu är jag trött så att jag velat sova sen klockan åtta. 


Så här peppad var jag innan passet. Efteråt orkade jag inte lyfta kameran...

måndag 5 maj 2014

en hejares dagbok



I går var det stora marathondagen i Hamburg. Maken hade bestämt sig för att inte springa, men när brorsans nummerlapp blev över beslutade han sig för att vara hare åt sin syrra och kusin. Jag och svågern var hejare. Fixade frukost. Bar allt vårt bagage från hyrda lägenheten hem till kusinen. Vinkade med svenska flaggor och skrek oss hesa vid 4, 10, 23 och 37 kilometer. Langade energigel och tog emot avskalade kläder. Åkte mycket U- och S-bahn för att ta oss till alla hejarplatser. Åt korv. Drack öl. Mötte upp vid målet med torra kläder och kexchoklad. Samtliga i vårt lag slog rekord (snabbast mara x2, långsammast mara x1, flest antal hejningar x2) och sen var vi trötta. S-bahn, flyg, flyg, tåg och taxi, och sedan var vi hemma i Uppsala. Trötta men nöjda efter en härlig Hamburg-helg.

Nu: skriva akademisk uppsats om hur jag skrivit mitt examensreportage. Inte lika roligt. 

Tur att livet innehåller kontraster.

lördag 3 maj 2014

ompa ompa, öl och hipsters

Ompa ompa-resturangen var precis som ett tyskt öltält. Gigantiska öl, livemusik, korv, surkål och stora tyska gäng som dansade på bänkarna. 


Sen gick vi till en bar där man lyssnade på musik i hörlurar och hade utsikt över floden. 

I dag har vi hängt i hipster-områden, nästan köpt en klänning med cykelmönster och ätit rökt potatis. Nu är det pastaladdning, ty några av oss (inte jag) ska springa marathon i morgon. När jag tänker efter behöver man nog pastaladda för att heja också. 

fredag 2 maj 2014

hallo från Hamburg

Här är det vår och allting blommar. De som ska springa marathon får öl med nummerlappen och i kväll ska vi äta på "ompa-ompa-resturang. Oklart vad detta innebär, men låter mycket tyskt


torsdag 1 maj 2014

see you later

Nu drar jag och maken till Hamburg. Barnen får stanna hemma med farmor. Blir nog fint, för alla inblandade.

Ha en fin helg, det tänker jag ha!