söndag 29 juni 2014

ett dygn i Mölle

I går var det dags för en av sommarens höjdpunkt: bröllop på Grand Hotel i Mölle. Vi klädde upp oss hela familjen och körde ut till Kullahalvön. 


Vilket maffigt ställe alltså! Sommaren är ju, som vi alla vet, lite instabil i år, men lagom till utomhusvigseln drog de mörka molnen bort, och det sprack nästan upp. Brudparet var vackra och jag var mycket nöjd över att det ju är ok att ha solglasögon utomhus på sommaren, trots lite moln. 

Middagen var av det flådigare slaget, och barnen hölls nöjda medelst en kombination av barnmeny och iPad. Sen blev det dans och spex och otroligt vackra vyer. 

När hela familjen var trött gick vi till vårt lyxiga rum och sov ända tills suget efter hotellfrukost blev för stor. Efter att ha ätit ägg, pannkakor och croissanter tills magen stod i fyra hörn gick vi ner till havet, klappade maneter, letade strandfynd och tog säsongens första dopp. Äntligen! Det var inte varmt, men skönt. Klart, fint havsvatten, det är mitt bästa!

Fint dygn i Mölle helt enkelt!



fredag 27 juni 2014

det rullar på

Jag är visst en urusel sommarbloggare. Förlåt. Men har kommit in i någon sorts semesterlunk och det är så skönt. I söndags åkte vi till en fäbodvall mitt i skogen och klappade djur. Det hade väl varit himla trevligt om det inte slutat med att bilen pajade där, mitt i mobiltäckningslösa Hälsingeskogen. Så vi fick: lifta hem, bärga bilen och åka buss några dagar. Nu gick den visserligen att laga, men vi tröttnade på bilstrul och köpte en ny. Hämtade i onsdags, och i går testade vi den genom att köra 80 mil, till Skåne. Här ska vi hänga med makens familj, gå på bröllop och lite så. Blir nog najs. 



lördag 21 juni 2014

midsommar i nordanvindar

Trots att midsommarvädret bjudit temperaturer i samma storleksordning som vid årets vasaloppsstart så har vi haft det fint. Med vänner vid Ljusnans strand har vi ätit sill, rest stång, dansat, fikat, grillat och frusit in natten. 


I dag kom maken upp efter ha jobbat midsommarnatt, så nu är hela familjen ledig. Bara de här nordanvindarna slutar blåsa ska det nog bli en bra sommar. Fram tills dess kurar vi framför kakelugnen. 


torsdag 19 juni 2014

böcker alltså, så himla bra

I dag körde vi upp till stugan, för midsommar och SOMMARLOV! Bilkörning längre än 5 minuter brukar ju generera uttråkade barn som slåss om de olika spelmojängerna. Men så kom jag på att jag varit väldigt oflitig med mitt ljudboksabonnemang på sista tiden (betalar för en bok i månaden, men har nu flera innestående), så jag kom på genidraget att ladda ned en barnbok. Jag har varit lite sugen på att testa Jo Nesbös barnböcker om Doktor Proktor. Och oj så lyckat! Barnen satt som tända ljus hela vägen, och även jag njöt.

Dessutom: i detta nu ligger de i samma säng och läser e-bok tillsammans. Så himla gulligt! Jag ska snart krypa ned i min säng med Steglitsan. Böcker alltså, så himla bra!


tisdag 17 juni 2014

jag är inte en sådan som springer

I största delen av mitt liv har jag hatat att springa. Började gråta när det var dags att springa "Slingan" på skoljympan. Men jag har alltid velat vara en sådan som springer. Så jag kämpade. Och ett tag var jag kanske en sådan som springer. Tränade i alla fall inför, och genomförde en halvmara. Det var varken snabbt eller snyggt, men i några år löptränade jag regelbundet. Intervaller, långpass, vinterpass i 18 minusgrader, broddar till skorna, surfade löparkläder på kvällarna och köpte vattenrygga. Sen tog det stopp. Fick ont i ett knä. Gick till ortoped, utan resultat. Gick till sjukgymnast, utan resultat. Inget fel går att hitta på mitt knä, det gör bara ont. Slutade väl inte helt att springa, men gjorde det mer och mer sällan. Och då började det gå ännu långsammare (hur det nu ens var möjligt) och jag började känna mig väldigt värdelös. För man är ju ingen riktig träningsperson om man inte springer, helst snabbt och ofta. Så fort jag läser/hör om andras löparprestationer blir jag lite ledsen, för jag vill också vara en som springer, och är duktig på det. Att jag är rätt bra på styrketräning, och alltid får till minst två träningstillfällen (hemma eller på gymmet) i veckan, i ur och skur, år ut och år in, det räknas liksom inte, tyckte jag, eftersom jag inte var duktig på att springa.

Men så igår. Var jag med min PT och gjorde upp en plan för sommaren. Mitt långsiktiga mål är att få mer muskler och mindre fluff. Då sa hon det förlösande: "Du behöver inte springa. Promenader och styrketräning är vad som behövs för att nå ditt mål." Det var banne mig det finast jag hört sen jag konfirmerade mig. Jag behöver inte springa. Jag kan nå mina mål ändå (under förutsättning att jag sköter kosten, men det SKA jag klara)! Så nu kan jag köra på med den träning jag tycker är rolig, slippa ha ångest över att jag springer för lite/kort/långsamt, fokusera på att äta bra och KÄNNA MIG NÖJD. Det här kommer att bli den bästa sommaren i mitt liv. Jag behöver inte springa. JAG ÄR INTE EN SÅDAN SOM SPRINGER!

måndag 16 juni 2014

ställen man kan sova på eller sista dagen på Island

Platser där jag somnade i går:

  • Hård plastbänk på valsafaribåt. Vi var på väg in mot hamnen, jag var trött, och kan inte vara inomhus på små båtar pga illamående. Därför satt jag helt själv ute i regnet, iförd typ skoteroverall (man fick låna för att inte frysa ihjäl). Somnade pga mkt trött. Personalen måste tyckt jag var helkonstig.
  • Buss till flygplatsen. Kanske lite normalare. Efter några dagar på Island har man sett så många lavafält att de inte är speciellt spännande längre.
  • På flyget. Överlägset bästa flyg-aktiviteten

Platser där jag hade mycket svårt att somna i går.
  • Min sköna säng hemma i Uppsala. Kan eventuellt ha något med punkterna ovan att göra. Eventuellt.

fredag 13 juni 2014

hej från Island

Man skulle kunna tro att jag blev fast där i Hallsberg. Men inte då. Sen dess har jag hunnit besöka Göteborg, Borås, Uppsala och Södertälje. Och nu är jag på Island. Rapporterar från en immunologikonferens. Hinner så klart klämma in lite turistande också.

Man behöver inte gå långt alls från hotellet för att se dessa vackra vyer. Vi har till och med haft sol och rätt varmt (med isländska mått mätt).
I går kväll hyrde vi en bil och körde "The Golden Cirkel". Det var kontinentalplattor som möttes, gejsrar som sprutade och vattenfall som forsade. Vi hade en "liten" bil. I går gick jag upp och joggade på morgonen, men i dag är det sovmorgon. Som blev störd av en lastbil...

I alla fall, allt bra här. Planerar hinna med att utforska Reykavik lite mer, samt åka på valsafari, innan flyget går hemåt på söndag. Att jag missade mina barns första skolavslutning försöker jag att inte tänka för mycket på...

lördag 7 juni 2014

hej från Hallsberg

Min minutiösa planering gick lite i kras när tåget till Gbg fick tvärbromsa och därför pajade ett hjul. Nu är vi i Hallsberg för omkoppling. Tur att nästa programpunkt (hejja på löparmaken) inte sker förrän i morgon. Dessutom: sitter i samma vagn som Jessika Gredin!

torsdag 5 juni 2014

hej från ett hetsigt juni

Det där med att mitt plugg är slut och jag har "sommarlov", det märker jag inget av. Istället är det sjukt mycket att göra på mina andra jobb, plus lite musikkårsspelningar på det. I helgen ska jag göra trippen Uppsala-Enköping-Stockholm-Göteborg-Uppsala, och hinna med spelning-representationsmiddag-jobbmöte-ultramarahejning. Bara för att komma hem till en heldag/kväll med jobbmöte/teambuilding och sedan direkt till Island för konferensrapportering. 


Nog för att jag gillar när det händer grejer, men detta är lite FÖR MYCKET.  Lyckligtvis hägrar midsommar och SEMESTER!!!

måndag 2 juni 2014

galenskaper

I dag drog en kompis med mig på Aqua Zumba. Galet på så många vis.

  1. Jag hade redan tränat en timme med min PT i dag (lösning: Aqua Zumba var minimalt jobbigt)
  2. Maken var borta (barnen fick vara med kompisens barn och man)
  3. Jag gillar inte badhus (bara att bita ihop)
  4. Jag har maximalt dålig koordination (syntes inte under vattnet)
Summa summarum: galen grej som jag nog inte kommer göra igen, men roligt att testa. Jag och kompisen har kommit överens om att prova en ny, tokig, träningsgrej i veckan i höst. Kan bli... spännande.

söndag 1 juni 2014

och på sista dagen kom solen

Två intensiva stugdagar. Studsmatta har (till barnens förtjusning) inhandlats och invigts. Ätbara saker har odlats. Lekstugan har börjat inredas. I dag kom solen och vi tog fram grillen. Vi ville inte alls åka hem. Men nu sitter vi ändå i bilen söderut för att köra sista rycket fram till semestern. Varje minut fram till midsommar är detaljplanerad. Rapportering från två konferenser. Presentationer, spelningar, artiklar och pressmeddelanden. Representationsmiddagar, Göteborgsresa och möten. Oh well, det är juni och sommar i luften och på något sätt ska jag överleva.