torsdag 31 juli 2014

pew

Sista dagen på Gotland. Sov dåligt pga åskväder. Oh my god vilka åskväder denna sommar har producerat! I går slog blixten ned i ett träd här på tomten. Och vi som trodde vi var skyddade här, precis vid havet, och med en klint bakom oss. Uppenbarligen inte. Men det är det första kända blixtnedslaget sen 30-talet, så det lär väl dröja igen. 


30-talet ja. Så länge har min farmor huserat här ute på Brissund. I dag fyller hon 91 och firades med buller och bång. Jag vet ingen som älskar kalas så mycket som min farmor. Med ålderns rätt är hon dock inte lika pigg som i fornstora dar, så nu är det barn och barnbarn som styr upp och roddar kalasen. I år var det rätt lugnt, iaf om man jämför med de 80 åldringar som kom och firade hennes 90-årsdag. 

Men ändå, trots att gästerna bara var 20-talet i år är vi nu lite trötta här. Det blir hämtpizza till middag. 

Eventuellt kan badet i de stora vågorna bidragit något till tröttheten. Eventuellt. 

I morgon åker vi till fastlandet, hämtar upp maken och spenderar sista semesterveckan i Hälsingland. Blir bra. 

måndag 28 juli 2014

en utflyktsdag

Semesterdagarna liksom flyter ihop, och så här i den underbara sommaren blir det mycket bad. I dag regnade det dock på förmiddagen, så vi drog på utflykt. Först gick vi ner i Lummelundagrottornas svalkande djup. Därefter en äventyrspromenad i svulstig lövskog. 

Lunch intogs på eko-krog och fika med utsikt över Östersjön. 
Väl hemma igen blev det efter en svettig joggingtur (slut på regn), grillmiddag på stranden och en galet fin solnedgång. 
Bra dag, helt enkelt.  



torsdag 24 juli 2014

it's an addiction!

Slö och slapp dag i dag. Orkade inte upp för morgonträning, och har sen bara slappat i solen, med några avsvalkande dopp. Blev lite rastlös frammåt eftermiddagen och rev av ett tabatapass med min kettlebells. Nu är jag trött, svettig och nöjd. 


Det här med träning är verkligen beroendeframkallande!

onsdag 23 juli 2014

det blev en dag på stranden

När det blåser frånlandsvind och är 12 grader i vattnet får man ta bilen till andra sidan ön. I Åminne fann vi en lång sandstrand, varmt vatten med stora härliga vågor i. Har badat mig alldeles yr. 




Nu har våra vänner åkt hem, och jag och barnen är kvar med mina föräldrar och min syrra. Maken är hemma och jobbar. Vi håller tummarna för mer värmebölja (som inte är SÅ böljig här på Gotland, där det ofta är lite svalare) och mer sol och bad. Gött mos!

tisdag 22 juli 2014

en gång ingen gång, två gånger en vana?

I dag joggade jag för andra gången denna icke-spring-sommar. Men jag behövde skaka vattenlandet ur kroppen, och här på Gotland  finns den finaste springrunda jag vet. Så jag joggade/lunkade knappt 6 km, med denna vy och en kall öl som målbild. 




Sen åt vi grillmiddag på stranden och såg en fantastisk solnedgång. Yey för sommaren 2014!!

fyller på mammapoäng

Nu har vi förflyttat oss till Gotland, och barnen är i himmelriket. Bad varvas med glass och sena kvällar, typ allt mina ungar älskar. I dag är vi dessutom på Kneippbyn. Pippis hus OCH vattenland, ja ni förstår! Om man frågar mig däremot, är ett knökfullt vattenland så nära helvetet  man kan komma här i den priviligierade västvärlden. Som tur är har vi sällskap av en annan familj vars vuxna inte delar den åsikten. Så jag har tagit på mig uppgiften "vakta våra saker". Slipper därmed befatta mig med det sunkiga vattnet, och alla är nöjda. Mycket nöjda. 


Dessutom: träffade bloggläsare, kände mig stolt och lite som en kändis. Hej Erika, you made my day!

fredag 18 juli 2014

semester

I går sol, bad och grill med vänner. I dag har jag köpt zebrabyxor och pocketböcker, samt sovit middag. Som ni förstår har jag förfinat semesterbeteendet till max. På söndag till Gotland. Ämnar där fortsätta vara ledig like a pro. 


(Att jag borde jobba lite nu och då tänker jag inte så mycket på. Det kommer dagar för det också, antagligen svettiga dagar precis innan deadline.)

fredag 11 juli 2014

sommarledigt, de luxe!

Så blev det juli och jag kom in i totalt semester-mode. Inte en tanke på bloggen, då är man riktigt avslappnad! I alla fall. Vi körde några dagar till i Skåne efter Mölle, och åkte sen på musik-kollo i de Sörmländska skogarna, som varje sommar. Mannen spelade, barnen lekte med alla andra barn (inklusive idolerna Elsa och Tanya, 14 och 16 år) och jag, jag hade det gott. Tog morgonpromenader, samtalade med gamla och nya vänner, plockade svamp, dansade zumba i en lada, lagade mat, åt mat, fick sommarens första solbränna, höll ett träningspass, badade i Hjälmaren och sov oändligt gott i det gamla timrade huset.

Någonstans där i skogen kom också sommaren. Som sedan fortsatt. I söndags eftermiddag kom vi åter till Hälsingland, och sen dess har vi haft riktigt sommarlov. Samma rutin varje dag: morgonträning för mig och mannen. Sen och stor frukost i skuggan (eftersom det redan på morgonen varit riktigt varmt), väcka sjusovarbarn, packa strandväskan och kylväskan och så i väg till bad. Vi testar oss igenom de lokala stränderna, både gamla och nya favoriter. Olika vänner har hängt med. I dag var första dagen som vi inte var hela dagen på stranden. Lite moln gjorde att vi drog till Järvsö för loppis, créperie och mathandling. Sen hemmafix. Jag älskar att bara gå här och skrota. Köra lite med trimmern. Koka saft och iste, baka bullar,  mata surdegen, vattna planteringarna där jag faktiskt inte kan skilja det jag sått från ogräset (och kanske gör det ingenting, för allt verkar vara mer eller mindre angripet av några skadedjur), bli bromsbiten, sno lite rabarber från öde-huset mitt emot, ta ett kvällsbad och sedan landa i soffan medan solen går ned över bergen.

Kära sommar, du var lite seg i starten, men nu levererar du sannerligen! Tack!