tisdag 30 september 2014

allt blir roligare i knalliga kläder



Bortse från min oförmåga att ta snygga gym-selfies, och fokusera i stället på min knalliga outfit. Den gjorde i alla fall mig glad. Galaxbyxor från ICA Maxi av alla ställen, linnet är från H&M och skorna har jag bloppat. Budget och färgglatt, så borde hela livet vara? Nu är jag trött i hela kroppen efter ett tufft och roligt TRX-pass med Amelie. Hon kommer börja köra sådana pass på Campus 1477 framöver, så håll utsikt!

och vips så var det tisdag

Ledig måndag, vilket genidrag! Vi hängde kvar i stugan. Räfsade löv, högg ved, hoppade studsmatta, pallade äpplen (upptäckte att grannen har ett jättefint äppelträd, så jag tog lite fallfrukt, ingen skada skedd), kokade äppelmos och så. Ingen ville åka hem, men framåt eftermiddagen gjorde vi det ändå. Veckohandlade lite och sen var det läggdags. Och så redan tisdag i dag. Jag ska lunchdejta i gymmet med min PT, värsta lyxen. Jag ska få testa ett TRX-pass hon ska köra, det kommer antagligen vara det jobbigaste jag gjort på år och dag. Härligt sätt att avsluta träningsmånaden september, som har varit riktigt bra!

söndag 28 september 2014

om en söndag

Efter en god natts sömn (älskar att sova i stugan!) drog vi ut i skogen. Om man bortser från det obligatoriska barntjafsandet och det faktum att jag faktiskt inte GILLAR varmkorv (varför förtränger jag alltid det när det ska packas matsäck? Måste börja ta med annan mat, jag blir arg av att äta korv), så var det najs. Fint väder, kantareller och lingon!


Dagen avrundades med hela familjen favoriträtt: hemgjorda kroppkakor (på egenodlade potatisar), med rårörda lingon. Yeah! På allt detta: ledig måndag coming up!!

lördag 27 september 2014

hej från en helg

I går, efter lite galet jobbande, cyklande runt halva stan (inklusive lite vilse-cykling eftersom jag har OBEFINTLIGT lokalsinne), sushi-lunch-möte med företags-vd och tråkigt Skype-möte drog vi till Gurkstan för fredagsmys med mina föräldrar och syskon. I dag, efter brunch drog vi vidare mot Hälsingland. Vi är lediga på måndag (LYXEN!) så vi hänger lite i stugan, krattar löv och eldar i kakelugnen. Plockar lingon och joggar. Höstmys helt enkelt. Fint som snus. 


Dock: Valbo köpcentrum en lönelördag. Rekomenderas ICKE!

torsdag 25 september 2014

den blicken

I morse tog jag en promenad med en pappaledig granne efter skollämning. Vi spånar lite på en artikel jag vill skriva. På väg på Konsum för att köpa kaffe (inget café öppet så tidigt i närheten) möter vi en gammal dagismamma till mina barn. Jag försöker hejja, men hon bara glor. Inser att hon nog tror att jag och grannen är ett par, och att vi är ute och går med vårt nya barn.

Hehe, vilka härliga rykten som kan börja gå nu!

onsdag 24 september 2014

pepp

Nej, det går ju inte att bara trött-deppa ur. Så nu har jag tagit mig i kragen och:

  • joggat, och kommit fram till att intervall-löpning passar mig bra
  • lunchat med en gammal journalistkursare och blivit lite pepp på journalistlivet
  • skaffat bankgironummer så nu kan jag börja fakturera
  • mailat lite om journalistjobb
  • planerar bak-eftermiddag med barn och man som väntas hem när som helst
  • känner mig peppad på kvällens bokcirkel-uppstartsmöte jag och en vän ska ha. har alltid drömt om att vara med i en bokcirkel, så nu ska vi fixa en!

är det dags redan?

Den där trötta perioden på året. När jag är trött på kvällen, somnar före 22, känner mig död när jag går upp vid 06, och känner mig som en sengångare hela dagen? Jag gillar inte det. Ska prova med dagsljusjogg i dag, och överväger att börja med D-vitamin och alla naturläkemedel jag kan hitta som ska göra en piggare. För jag vill inte ha det så här!

tisdag 23 september 2014

dagens frida



Lite uppsnofsad i dag, eftersom jag ska vara värd för ett evenemang i eftermiddag. Och eftersom Spader Madame berättade att det är prickigt som gäller, så tog jag prickigt. RM Williams-bootsen fick komma ur garderoben, här kommer höstskorna en efter en.

måndag 22 september 2014

att fokusera på det positiva



Höst = höstskorna får komma fram ur gömmorna. Och höstskorna är ju de bästa skorna, det är sen gammalt. Att man sen får dra upp goretex-jackan över halva ansiktet och ändå förfrysa, det väljer jag att inte fokusera på just nu. 

vissa dagar borde ställas in

Och där kom hösten. Jag packade väskorna i går kväll, gick upp i mörkret, åt min morgonsmoothie, tog på mig alla kläder som krävs för att cykla i spöregn, och 06:20 stod jag utanför porten för att cykla till gymmet. Men jag var SÅ när att vända i dörren, gå in, klä av mig alla kläder, krypa ner i sängen och förklara den här dagen inställd. Fy f*n vilket väder! Men jag kom i väg, och på gymmet var det varmt och skönt, och jag kunde riva av mitt träningsprogram. Eller träningsprogram och träningsprogram, jag brukar mest köra det jag är sugen på. Jag vet att det säkert är bättre att vara strukturerad, men jag vet typ vad jag vill träna och hur jag kommer åt de olika muskelgrupperna, så jag låter dagsformen styra. I dag var till exempel ingen marklyftsdag. Däremot jobbade jag upp lite puls med swingar och snatchar med kettlebellsen. Lite bröst, rygg, core och front squats på det så blev det ett göttigt pass.

Så nu är veckan igång, skitväder eller ej!

lördag 20 september 2014

c'est parfait*

Lördagskväll i Stockholm med den här drömmigt snygga mannen. 


Vi lämnade barnen hos deras älskade farbror och drog till Svartengrens för att (något försenat) fira vår bröllopsdag. Vi pratade om allt och inget, drack drinkar o bubbel och jag fick ostron. Mycket nöjd Frida. 


Nu väntar vi på att pendeln ska rulla hemmåt. Det är vi och salongsberusade tanter på 22:11-tåget. 

*Eftersom barnen nu börjat lära sig engelska i skolan håller vi på att öva upp skolfranskan, för att ha ett hemligt språk några år till. 


fredag 19 september 2014

fredagsfrida



Här står jag och försöker fota mig på toaletten. Inte konstigt att jag ser lite bekymrad ut. Eller funderar jag på huruvida man kommer undan med rosa kläder som rödhåring? Eller är det tanken på den kommande höstkylan, som kommer tvinga mig att ha strumpor? Eller är jag bara fredagstrött? Man vet inte riktigt, men jag har i alla fall kimonokavaj från Zara, sjal från Åhlens, samt svarta jeans med hög midja (typ mitt bästa plagg) och t-shirt från H&M.

galna saker man kan göra mitt i natten

iPhone 6 visades ju upp nyligen. Trots att jag gillar prylar hade jag ingen tanke på att köpa en ny telefon. Jag har ett superbra abonnemang, som inte finns längre, så jag hade förlikat mig med tanken att få punga ut kontant den dagen min kära 4s inte höll måttet längre. För mitt superba abonnemang (10G surf, fria SMS, fria samtal för 349 kr i månaden) ville jag inte ge upp. Men så igår kom ett sms. Om att i natt kl 00:01 skulle nya telefoner för detta abonnemang släppas. Eftersom det var samma tid som förbokningen av iPhone 6 öppnade kunde man ju gissa att denna telefon skulle ingå i erbjudandet. Men jag är ju sjukt kvällstrött, och orkade inte hålla mig vaken till tolv. Strunt samma, tänkte jag och somnade strax efter 22. Men när jag vaknade, helt av mig själv, kl 02, var jag ju tvungen att använda min i SMSet erhållna personliga kod och logga in på Tre. Och jajjebox, där fanns ett erbjudande om en splirrans ny iPhone! Att kunna behålla mitt abonnemang OCH få en iPhone 6 (för bara 70 kr extra i månaden, att bindningstiden nu förlängdes gjorde ju mig inget, eftersom jag ändå ville behålla abonnemanget) gjorde att klickfingret lätt snuddade vid "BESTÄLL NU"-knappen.

Nu är det bara att vänta på leverans.

onsdag 17 september 2014

the horror


Det har varit en helt ok dag. Men bara för att jag känner för det kommer jag att berätta om det mindre bra. Någon måste vara negativ ibland också.
  • Det var skitkallt i morse. Mina fingrar stelnade till oformliga krokar efter cykelturen till kontoret. Smart tänkt att inte ta handskar

  • Jag sprang backintervaller på lunchen. Jag har obefintlig löpkondis. Ja ni förstår.
  • Samtidigt som jag lagade mat hade vi 3 extra barn här. Så totalt fyra dramaqueens i 6-7 års åldern, samt en mycket intensiv fyraåring. Tur att maken också var hemma och kunde styra upp.

  • Föräldramöte i extremt kvav lokal, som avslutades med utdragen diskussion om huruvida vi ska ha kalasgrupper eller inte. Don´t even ask.

Giffarna sms:ade maken mig under föräldramötet, när jag beklagade mig om allt tjafs runt kalasandet. Jag hade lite svårt att förklara varför jag plötsligt skrattade så jag grät.

tisdag 16 september 2014

dagens Frida

Satsar på färg i dag. Tog en kort lunchpromenad, för ute skiner solen och på mitt kontor är det svinkallt.

bättre sent än aldrig

I give you: veckans meny i det Johnsonska hushållet!

Vi började redan i söndags med kyckling, jordnöttssås, ris och sallad. Det var första gången jag gjorde egen satay, jag gjorde ungefär så här, men lade till hela jordnötter, lite fisksås och en gnutta lime. Sweet chillisåsen bytte jag ut mot färsk chilli. Inser nu att det inte alls var speciellt likt det länkade receptet. Jag googlade massa recept helt enkelt och gjorde en blandning av de jag tyckte verkade goda/inte för komplicerade. Blev mycket gott i alla fall.

I går åt vi daal, en av våra veggofavoriter. Även detta en blandning av olika recept, men ungefär så här. Hemligheten för att få det riktigt gott är att avsluta med att hälla i smörbrynta skivor av vitlök. Mums!

I kväll blir det köttfärssås och spaghetti, en barnfavorit som vi vuxna också gillar.

På onsdag går vi raskt vidare till en fisk- och skaldjurslasagne á la Pickipicki. Även den en favorit.

Torsdagen helgar vi med ärtsoppa och pannkaka. Måste bara komma ihåg att lägga ärtorna i blöt så är det sprättlätt. Perfekt för mig att laga en hemmajobbardag, då soppan helst ska koka ganska länge. Vi gör den utan fläsk, och vips har vi fått till ännu en veggodag.

På fredag blir det experiment. Vi ska göra vietnamesiska vårullar. Måste bara bege mig till närmsta kina-affär, där det enligt rykten ska finnas rispapper. Jag återkommer med rapport om hur det går, för det här är första gången vi lagar. Men jag har höga förväntningar.

På lördag firar jag och maken vår bröllopsdag lite i efterskott. Det blir resturang i Stockholm. Lutar åt libanesiskt eller asiatiskt. Måste boka bord!!

060916

Datumet i min vigselring. Åtta år sedan i dag. Åtta år som fru. Fru till den bästa mannen i världen. Världens bästa familj har vi dessutom fått.

Puss min älskling, jag älskar dig.


Och ja, jag var smal och långhårig på den tiden.

måndag 15 september 2014

en sorglig måndag

Hur ska man kunna känna sig glad och blogga dagens outfit denna måndag när så många i vårt land röstat på ett parti som står för intolerans och omedmänsklighet (är det ens ett ord?)? Det är så sorgligt, men jag tror inte det hjälper att vi ropar "ni har fel, vi har rätt, ni är dumma i huvudet!" Nej, vi måste börja jobba tillsammans för att skapa ett land som alla vill och får leva i. Hur detta ska gå till vet jag inte riktigt, men det är ju alldeles uppenbart att väldigt många människor, av olika ursprung, inte känner sig inkluderade i vårt samhälle. Oavsett vad känslan beror på – att man är född i ett annat land, att man inte kan relatera till politiken som förs, att man inte känner sig sedd – så är det inte ok att så många känner sig åsidosatta. Det måste vi ta tag i, men inte genom hat och hot, utan genom kärlek och diskussioner. Och ja, jag fattar att vi aldrig kommer tycka lika allihop, men vore det inte fint om vi kunde enas om några gemensamma värden, oavsett politisk färg?

söndag 14 september 2014

en viktig söndag

Valdagen ju! Just när dimman lättade över ängarna och bara dröjde sig kvar i spindelnäten gick jag iväg till min röstlokal. Jag blir alltid lite nervös av att rösta, kommer jag att göra rätt? Inte som i att rösta rätt, för det är jag i själ och hjärta att jag gjorde, utan för att lägga lapparna i kuvertet på rätt sätt så att min röst blir giltig. För en giltig röst, det vill jag lämna i denna lyx som är en fredlig demokrati som vi lever i.

Nu ska jag planera veckomeny och storhandla. Inte lika omvälvande, men ack så nödvändigt för vår lilla familj.

torsdag 11 september 2014

snor, hosta, dagisungar och en gräsklippare

Ja ni förstår. Det är inte lätt att vara hemmajobbare ibland. Visserligen skönt att slippa gå till ett kontor med den här förkylningen, men att ha två dagisgårdar inom hörhåll från lägenheten gör det ibland lite högljutt. Nu är det även någon sorts gräsklippare som härjar där ute. Oh well, i dag har jag i alla fall jobbat i stället för att knarka Netflix, så jag antar att livsandarna börjar återkomma. En intervju, några artikelidéer, en föreläsning och ett pressmeddelande har jag skrapat ihop. Inte illa för en förkyld mamma med helansvar för barnen pga bortrest make.

Mvh,
Gnällspiken

onsdag 10 september 2014

hej från hon den där rossliga

Ganska så förkylningsdäckad i dag. Ett möte på morgonen, sen hem, ner i soffan. Har ägnat mig åt Netflix. Lite Homeland, men det är så jobbigt/läskigt obehagligt, så jag bytte till Dawsons Creek. Avsnitten där Joey och Pacey velar fram och tillbaka om huruvida de ska vara tillsammans. När Pacey är så där hundvalpssöt och Dawson bara är dryg och en stackars förkyld tjej i sina bästa år ligger i soffan och hulkgråter fastän hon vet att de kommer att få varandra i slutet.


Nostalgi

tisdag 9 september 2014

men åh

Jag hade ju kunnat räkna ut att det skulle drabba mig. När hela resten av familjen har haft skrovlig hals, snorig näsa och hostiga lungor. Men jag tror alltid att jag är odödlig. Var stolt över den träningsplan jag lagt upp för den här ensamveckan. I morse skulle jag gå upp och köra tung hemmastyrka. I stället fick jag ställa om väckarklockan och ligga kvar en halvtimme, för redan i går kväll började det ömma i halsen. Kunde bara somna efter zyx och nässpray.

Förmiddagen på jobbet har gått bra, men nu börjar jag känna mig väldigt seg. Tur att det är kroppkakor (färdigköpta) som står på menyn i kväll, så att jag slipper laga mat. Och Emma, kroppkakor är jättegott! Kom hit någon gång så ska jag bjuda dig på hemgjorda. Med mycket kryddpeppar i, lingon och skirat smör till. Värsta delikatessen!

måndag 8 september 2014

dagens Frida


I går såg jag en tjej med den här leopardjackan från H&M och insåg att jag har en likadan. På med den till måndagens outfit! Dessutom: nya mocka-skor från samma affär. Brukar inte älska H&Ms skor, men de här var faktiskt fina och i bra kvalitet. Ofta brukar deras skor vara så klumpiga, även dem som är i äkta skinn. Men dessa: underbara!

veckans meny

Jag  har varit sjukt dålig på att lägga upp våra veckomenyer här. Men vi gör dem fortfarande, varje vecka. Och det är ju kul att inspireras av andra, så här kommer vår för denna vecka. Den är väldigt barnanpassad eftersom maken är bortrest hela veckan och jag inte orkar med bråkiga middagar. Så jag intervjuade helt enkelt barnen om vad de ville ha. Lite ledande frågor som: vilken soppa/veggo/fisk vill ni ha? De gillar faktiskt ganska mycket olika mat, så jag tycker jag fått ihop en ganska bra och varierad meny, om än lite för mycket kött.

Vi inledde redan i går med gräddig tomatsoppa.
I dag blir det lax i ugn med klyftpotatis och fetaostsås.
På tisdag käkar vi färdiggjorda kroppkakor, eftersom det är capoeira kl 17:30 och vi vill äta innan.
På onsdag blir det en favorit: min mammas fetaostfyllda lammfärsbullar i tomatsås. Skruvmakaroner (väldigt viktigt med formen enligt barnen) till.
Torsdagen kör vi veggo och jag lagar en linsgryta med kokosmjölk, tomat och ingefära. Ris till.
På fredag firar vi att maken kommer hem och äter tacos. Köttfärsen som barnen så gärna vill ha kompletteras med refried beans till de vuxna, och så äter vi hela härligheten i tortillabröd, för det gillar vi bäst.
Sen på lördag lyxar vi till det med hemgjord pizza. Barnen vill ha skinka och oliver på. Själv tänker jag att en variant med potatis, rosmarin, chevre och lite honung kommer bli smarrig.

Vad äter ni den här veckan?

söndag 7 september 2014

swosh

Som vanligt har helgen försvunnit förbi i räcerfart. Jag har:

  • utomhustränat med min PT och några andra. Kul och jobbigt.
  • cyklat tur och retur till utomhusträningen i andra ändan av stan
  • lämnat på tre olika barnkalas
  • varit på kräftskiva
  • varit chaufför efter kräftskivan
  • därför vaknat fräsch i dag 
  • gått på loppis
  • joggat kort och långsamt
  • fått äpplen
  • kokat och ätit äppelkompott
  • fått en bonuskväll med maken som trodde han skulle resa bort i dag, när det inte var förrän i morgon
  • inte bloggat

torsdag 4 september 2014

the perks of being a hemmajobbare

Onsdagar och torsdagar jobbar jag hemma är det tänkt. Vilket innebär att:

  • jag kan jobba i mysbyxor
  • jag kan ta en lur på soffan om jag som i går är extremt trött
  • jag kan hämta barnen tidigare (i alla fall nu när mitt frilansande inte riktigt kommit i gång)
  • tillgången till gott kaffe och mellis är obegränsad
  • det är enkelt att sticka ut på en lunchjogg
  • jag kan hänga lite i chins-stången mellan varven (någon gång ska jag också dra mig upp, men nu hänger jag mest)
Nackdelarna är väl att:
  • soffan är inte så ergonomisk
  • om jag inte har så mycket uppdrag tjänar jag inte heller så värst mycket pengar
  • om jag inte lunchjoggar blir det ingen dusch och en begynnande känsla av ofräschet
  • obegränsad tillgång på gott kaffe och mellis inte alltid är något bra

Summa summarum känns det rätt bra att vara hemmajobbare på deltid. Lite uppsnofsad på kontor med kollegor, äckligt kaffe och långa dagar, lite hemma i mysbyxor med kaffemaskinen och otvättat hår.

tisdag 2 september 2014

dagens Frida



Gick till gymmet för sista passet med min grymma PT. Då får man ju passa på att ta utomhus-selfie samt utnyttja spegeln i omklädningsrummet. Jag försöker vara lite business-chic i dag eftersom jag ska jobba på ett event i kväll. Byxorna är de där från Monki, som jag köpte fel först. Alltså, detta är de rätta. Sköna och sitter bra på min icke-byxkompatibla kropp. Jack-saken är också från Monki. Och så favoritskorna från Filippa K. Eftersom jobb-eventet delvis innebär mingel måste jag ha klackar, för att nå upp till övriga. Hur jag ska orka jobba till klockan 21 i kväll är dock ett mysterium, jag är supertrött redan nu. Men det är väl bara att bita ihop (och dricka kaffe).

så säger lagen

Om man hittar en leo-mönstrad bh som faktiskt finns i storlek enorm och därmed har chans att rymma ens boobs, då måste man köpa den. Eller hur?


När man dessutom kan passa på att klicka hem ett gäng av ens favorittrosor, då är saken biff!

måndag 1 september 2014

vacker kväll

Cyklade till en kompis i kväll. Hon bor som mitt på landet, med hästar och får runt knuten, och ändå tar det bara 15 minuter att cykla dit. Lyx! I randig tröja och cykelhjälm njöt jag av det sista kvällsljuset. Den bitterljuva känslan av höst. 


onödigt

Har börjat med en ny grej. Vaknar kl 03 och kan inte somna om på typ en timme. Himla onödigt om ni frågar mig. Jag vet inte ens varför detta händer. Jag ligger inte och grubblar heller, vilket ju är lätt hänt där mitt i natten. Ett tag för några år sedan hade jag problem med grubblerier på nätterna, och då gick jag faktiskt tillslut till en beteendevetare. Det var jättebra, och på bara tre träffar hade han hjälpt mig jättemycket. Jag fick den möjligheten via företagshälsan och det var verkligen guld värt. Tips till alla som känner att ni är på väg mot en ohållbar situation.

Nu känns det alltså inte lika jobbigt, bara lite onödigt att vara vaken där mitt på natten. Då vill man ju sova. Har ni några tips?