fredag 31 oktober 2014

en hälsingetorsdag

Viruset vill inte ge med sig, så den tänkta joggingturen fick bli promenad. Skönt det med. Sen åkte vi in till Bollnäs och hängde med lite vänner. Fikade på Bollebergets topp, åt fantastiskt god älggryta till middag, samt förberedde Haloween-dekorationer. Fin dag!


Sen på kvällen blommade förkylningen ut totalt och i dag är jag rätt seg. Men vi laddar för skidfix i Järvsö samt bad och häng med vänner i Färila. 

onsdag 29 oktober 2014

skrota runt-dag

En dag i stugan. Lite journalistjobb, lite lövkrattning, lite matlagning, lite brödbak. Typ allt som jag tycker om. 


tisdag 28 oktober 2014

i november kör vi!

Onekligen har en bra grej på G. En bloggrubrik för varje dag i november. Klart jag hänger på. Kanske gör du också det?

1. Kolla! Så här ser det ut utomhus idag.
2. 5 saker jag tänkt på idag
3. Ibland tänker jag att jag borde…
4. Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.
5. Hepp! Dagens boktips!
6. Månadens djur är givetvis…
7. Kolla! Så här ser jag ut idag.
8. Ibland blir jag avundsjuk på…
9. 5 saker jag borde ta tag i
10. Kolla! Här har jag ritat en hund.
11. Månadens färg är givetvis…
12. Hepp! Dagens filmtips!
13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.
14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…
15. 5 saker jag blir glad av i vardagen
16. Kolla! Så här ser min autograf ut.
17. Hepp! Dagens tv-tips!
18. Ibland retar det mig att…
19. Kolla! Det här åt jag idag.
20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…
21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen
22. Kolla! Här bor jag.
23. Hepp! Dagens måltidstips!
24. Månadens klädesplagg är givetvis…
25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet
26. Kolla! Här jobbar jag.
27. Ibland skulle jag vilja…
28. Hepp! Det här tycker jag alla bör läsa.
29. Det var onekligen väldigt roligt när…
30. Kom ihåg

dagens



I dag: en zebra från Lindex. Svart tubsjal för att det är kallt på mitt kontor, och ett armband som jag inte använt på allt för länge. Omklädningsrumsfoton, för ja, jag var på gymmet i morse. Det var skönt att vara tillbaka, men jag kände mig lite yr och fick hjärtklappning. Antingen lyfte jag för tungt (kan man ens göra det?) eller så är det där rackarns viruset inte borta än? Men, men ändå skönt att träna.

måndag 27 oktober 2014

i stället för min trötta nuna






































Update: ska så klart skriva var sakerna kommer ifrån!
Cykelplanschen kommer från jollygoodfellow
Linnelakan från Svenska Inredningsbolaget
Skor från Grandpa
Produkter från Rituals
Texter av Annika Norlin finns på tex Adlibris
Kuddar från Afroart
Armband från Little U

hej trötta måndag



Här sitter jag på kontoret, fryser och har huvudvärk. Tur att det finns kaffe och varma kläder. Och tur att det snart är höstlov. I morgon efter jobbet drar vi till stugan. Jag ser fram emot familjehäng, kakelugn, träffa vänner, lufsa i skogen och annat härligt. Typ som att mina trötta datorögon ska få bli lite mindre trötta. Ja, det vore fint tycker jag!

söndag 26 oktober 2014

helgen

Som vanligt har helgen bara rusat förbi. Jag och barnen inledde på fredagskväll med att hänga i skatehallen. Det var tjej-skatekväll. Bara tjejer! Så grymt! Så grymt att mina små tjejer skejtar!

Ja, den här mamman skejtade lite också. Men det blir nog aldrig någon riktig skejtare av mig, jag är för rädd. 

I går var vi sen lite trötta, och eftersom vädret var OTREVLIGT var vår enda uteaktivitet en cykeltur till affären. Vi var nämligen bjudna på kalas på kvällen. Knytis. Så vi bakade matmuffins och en Key Lime Pie och begav oss sen på kalas. Massa god mat och trevliga människor, oh so najs!

Efter en kalaskväll var det mycket skönt med den där extra timmen vi fått. I dag har det mest varit slappande och hemmafix som stått på schemat. Tog en kort promenad också, och från och med i morgon bestämmer jag att min förkylning är över!





fredag 24 oktober 2014

födelsedag coming up!

Bara så att ni vet... ;)


upp och ned

Man går upp, duschar, fönar håret, sminkar sig och tar på sig en lite snajdig klänning och känner sig allmänt fredagspepp. Sen försöker man väcka barnen i en halvtimme innan de motvilligt masar sig upp. Äter frukost under de sedvanliga protesterna samtidigt som de bråkar med varandra om allt mellan himmel och jord. Därefter tvingar de mig att gräva fram smutsiga tröjor ur tvätthögen, eftersom de är DE ENDA som går att ha gympa i. Efter stora protester om överdragskläder, vantar, obekväma skor (de har alltid varit bekväma tidigare) kommer det stora utbrottet över en i skolan kvarglömd mössa. Jag säger att det är ok, vi kommer hitta den och här, ta en annan mössa, du får låna min. Genom allt detta håller jag mig lugn som en filbunke. Men när ena barnet vägrar klä på sig pga fel vantar då, då orkar jag inte mer och höjer rösten. Genast är jag dumma mamman som blir arg för ingenting och varför blir du arg så fort mamma, dumma mamma. Ingen som helst förståelse för att jag haft en ängels tålamod genom resten av morgonens tjafs. Ingen förståelse alls.

Ute regnar det och nu är jag på ett uruselt humör. Någon gång morgon eftermiddag vaknar maken efter nattjobb. Jag längtar.

torsdag 23 oktober 2014

unnar mig

Nu har jag gått och dragit på någon sorts halvmesig förkylning i snart en vecka. Kört på ändå, för jag har ju inte haft feber eller så. Men i dag öppnade sig en eftermiddag när jag inte hade så mycket inplanerat. Så jag unnar mig några timmar i soffan, med te och Netflix. Känner redan hur gott det gör mig. 

onsdag 22 oktober 2014

sånt man måste göra innan man börjar jobba på hemmakontoret

Vattna kontorsfönstrets blommor. Plocka bort lite torra blad. Hoppas att den pelargon som nästan dog i somras ska repa sig. Slänga en annan växt som faktiskt inte lever längre. Fundera på vad man ska ställa där istället. Provisoriskt låta penn-stället stå där. Tänka att man är sugen på en tur till blomsteraffären.

Ignorera räkningshögen.

tisdag 21 oktober 2014

tisdag va?

Jobba, jobba, jobba. På kontorsjobbet i dag. Jagar folk för intervjuer (japp, nu skriver jag artiklar på projektledarjobbet också, hurra!), går på möten (morgonens var kort och intensivt, hoppas på samma lika för eftermiddagens), lunchtränar (fast har jag ändå ett virus i kroppen? på kvällarna känns halsen lite "slemmig", på dagarna bra) och ska hålla i ett event i kväll. Kommer landa som en liten disktrasa hemma vid 19-tiden. Tur att det är hemmajobbardag i morgon!

Japp, det var min spännande tisdag. Vad gör ni i dag?

måndag 20 oktober 2014

dagens frida



Clownbyxor, kaninskjorta och Rodebjer-skor. Varken mer eller mindre denna måndag. På cykeln hem blir det regnkläder och gummistövlar.

söndagsbestyr

Satte klockan på aptidigt för att baka klart den här godingen. Blev mumsigaste frukosten i mannaminne.


Sen drog jag och tjejerna till skejt-hallen. Jag var räddast och sämst, men det var roligt också. Varvade med lite parkour och klättring, inga inaktiva barn här heller.

Hem och leka med kompisar, inklusive leka med deras hund i skogen. Hund står just nu högt upp på barnens önskelista...

Fikakalas deluxe. Maken hade bakat två sorters kakor, och gästerna likaså. Maffigt!

Sen tänkte jag däcka i soffan, men då drog en kompis med mig till deras källargym, så veckan avslutades med ett styrkepass. Skönt!

Nu är det måndag, regn och lite irriterad i halsen. Oh well, vad kan man begära av en måndag?

lördag 18 oktober 2014

yey! Höstpromenad!

Pga lätta förkylningskänslor (men banne mig om det inte redan känns bättre?) ställde jag in dagens löppass. Men jag ville ändå ut. Så jag beslöt mig att GÅ hem från Hammarskog, där barnen var på Mulle. Mannen skulle springa dit för att köra hem barnen, så jag hade all tid jag ville. Så jag travade genom skogen, över stock och sten, genom hästhage (promenadens högsta puls, jag är så panikslaget rädd för hästar), genom lerpölar och förbi klätterklippor. Som bonus fick jag med mig grannarnas hund som tyckte att en lång skogspromenad var livet på en pinne. 



Sjukt fin förmiddag, I tells you!

fredag 17 oktober 2014

och så blev det fredag

Tiden bara flyger förbi. Fredag redan. I morse skulle jag gå upp och köra min vanliga fredagsmorgon på gymmet. Men när klockan ringde 05:50 insåg jag att jag har ont i halsen. Skit också! Detta som skulle bli hösten bästa träningsvecka. Oh well, får väl vara nöjd med att redan gjort tre träningspass. Och hoppas att det bara blir en mesförkylning, så kan jag ta en långpromenad i morgon när barnen är på mulle. Det som var tänkt att bli mitt första långpass löpning i mannaminne får nu helt enkelt bli promenad. Om jag inte mirakulöst blivit frisk till i morgon, men hur ofta händer det att en förkylning går över på ett dygn? Nej just det, aldrig. Så det är bara att bita i det sura äpplet.

onsdag 15 oktober 2014

dagens olika Fridor

1. Frilansfrida. Iförd smutsiga tajts skrev jag klart en artikel. 


2. Träningsfrida. Lunchjogg. Intervaller, kändes bra!

3. Mamma Frida. Tog på överdragskläder och hängde i lekpark med barnen. 

4. Kompisfrida. Sitter på tåget mot Stockholm för att käka middag med några gamla vänner. 

Hade tänkt vara snajdigare, men eftersom det regnar fick det bli överdragsbyxor och Gore tex-jacka. Jag som ville ha höstrock!


Finskorna är i alla fall på! Och jag ska få god mat! 



tisdag 14 oktober 2014

it had to be done, pt II

Jag är ju lite otålig när det gäller frisyrer. Gillar förändring. Så trots att jag bara varit rödhårig i typ åtta veckor var jag sugen på något nytt hos frisören i dag. Har gått och tänkt på att bli mörk igen. Närmare min naturliga hårfärg. 


Detta är var min frisör fixade fram. Jag är grymt nöjd!


it had to be done

Hösten och regnet är ju som bekant här nu. Trogna läsare vet att jag är en åretruntcyklist, som därför behöver bra ytterkläder. Det rimmar rätt illa med att mina regn-/överdragsbyxor har spruckit i grenen. Så jag var tvungen att beställa ett par nya. Och då kan man ju passa på och välja ett par snygga, eller hur?


måndag 13 oktober 2014

veckans meny

Erika är så duktig på att lägga ut deras veckomenyer varje vecka, så jag blev lite inspirerad. Här är vad vi äter denna vecka:

I dag äter vi panerad fisk och blomkål i ugn (det är typ det godaste som finns). I morgon tacopaj (barnälskling). På onsdag serveras haloumi med ugnsgrönsaker och baba ganoush (fast då ska jag på resturang med kompisar!) och på torsdag spenatsoppa och pannkakor, På fredag lyxar vi till det med hemgjord pizza. De vuxna får olivolja-rödbetor-chevre-honung på medan barnen föredrar den lite mer traditionella varianten med tomat-skinka-oss. Någon gång i helgen blir det bratwurst, potatismos och surkål. Det skulle vi egentligen ätit i går, men då blev vi bjuda på carnitas hos vänner.

Menyn kunde vara lite mer veggo, men det är bara att ladda om inför nästa vecka!

Update: nu med länkar till de av recepten som inte bara finns i mitt huvud.

TV-serie marathon...

...kunde man tro att jag haft. För tidigt i morse, efter en orolig natts sömn (fråga mig inte varför, bara vaknade stup i kvarten) somnade jag äntligen om, och drömde att jag satt i fängelse. Very Orange is the New Black-ish. Jag har ju förvisso sett serien, men det var ett tag sedan nu, och aldrig innan har jag drömt att jag satt i fängelse. Men nu var det små och trånga duschar, äcklig mat, kroppsvisitationer, elaka vakter och hela faderullan. Konstigt. Men jag var glad när jag vaknade och gick i ottan till gymmet.

Annars då, kanske vän av ordning undrar? Detta har ju varit bloggens sämsta vecka i mannaminne. Jo, jag har varit trött. Vaknade inte till liv förrän i torsdags. Och sedan dess har jag haft det bra, men inte prioriterat bloggen. Joggat, styrketränat, jobbat, hängt med barnen, morgonjoggat, varit i badhuset, fikat i lördagssolen, sett barnen sjunga med sin kör, tränat i skogen med några kompisar, ätit mat med samma kompisar. Haft det fint alltså.

Särskilt vill jag nämna lördagens morgonjogg. Trogna läsare vet ju att jag har haft det rätt så ruttet med löpningen på sistone. Men har försökt smyga i gång under hösten med korta myspass varvat med lite intervaller. I lördags skulle jag ut på ett myspass. Tänkte att jag var redo att öka från 30 till 40 minuter. Stack ut vid 07:20 och allt kändes fint. Började tänka att 40 minuter var lite kort, och ökade och ökade och tillslut hade jag joggat i 56 minuter!! Väldigt långsamt förvisso, men en seger för mig. 56 minuter som inte kändes plågsamma. Som jag har längtat! Det är detta jag vill ha löpningen till, att kunna sticka ut, få frisk luft och lite träning! Yihooo! Inte ens två timmar på äventyrsbadet med barnen kändes jobbigt efter den adrenalinkicken!

onsdag 8 oktober 2014

hur går det här då?

En intensiv helg som följs av en ännu intensivare vecka. Då blir det inte mycket ork över till att blogga. I dag har jag i alla fall hemmajobb. Har gjort en telefonintervju, en live-intervju och börjat skriva en artikel. Journalistjobb = det roligaste!

söndag 5 oktober 2014

hej från huvudstaden



Är i Stockholm och spelar på högvaktsavlösning. Har även hunnit med shopping, middag, godis i hotellsäng, sömn i hotellsäng och morgonjogg på Kungsholmen. Nu är det snart dags för nästa spelning. 

Häpp!

torsdag 2 oktober 2014

trötta torsdag

God morgon i stugorna. Hemmajobbar dag i dag, och jag är så fasansfullt trött och frusen. Sov dåligt, och känner mig precis lika trött som jag var i går eftermiddag/kväll. Men to do-listan är lång, så det är bara att försöka få upp värmen med tjocka halsduken och ulltofflorna, och jobba på!


onsdag 1 oktober 2014

hejdå september



Du var en fin månad. Varm, vacker, ostroninnehållande, träningsintensiv med mycket familjehäng. Just as I like it.

I dag: fått en del frilansuppdrag och inser att jag måste jobba på lite! Kul, men lite stressande att ha så många olika uppdragsgivare. Dessutom: sjuk träningsvärk, nästan nackspärr och sjukt trött!