tisdag 29 september 2015

häpp

I dag var det AW med jobbet. I Stockholm. Så jag har:


Suttit i bilkö
Druckit öl
Ätit Sveriges godaste korvar
Druckit veteöl med passionsfruktsmak
Åkt tåget hem (eller, sitter på tåget nu)

Allt med lila läppstift. 


Är det AW så är det. 

om yogan

Jag har ju under de senaste åren smugit i gång lite med yoga. Gått på några öppna utomhuspass under sommarsäsongen och den här sommaren yogat var och varannan dag med appen Yoga Studio. Och nu i höst har jag börjat en "riktig" yogakurs. Det är så himla lyxigt att en vän till mig är yogalärare och har precis börjat hålla kurser i en studio som ligger precis över gatan från vår lägenhet. Så varje måndag går jag in i den lilla studion och yogar med ett gäng andra, jag tror vi är ca 5-10 där varje gång. Och jag älskar det. Det är en kombination av hatha/vinyasa-yoga, som är ganska fysisk, och med mycket fokus på andning. Varje gång blir jag genomsvettig och varje gång blir jag utmanad. För det är en utmaning för mig att yoga. Jag är stel och vissa poser är nästan omöjliga för mig. Men jag lär mig mycket om mig själv: att det är ok att inte vara bäst, att det räcker att försöka, och att jag ofta kan lite mer än vad jag tror. Jag är så van att ge upp eller inte försöka när det är något (fysiskt) jag tycker är svårt. Det hänger i från när jag var barn och hörde till den där gruppen som var helt värdelös på gympalektionerna. Att jag från fyran till sexan hade en rakt av elak gympalärare gjorde inte saken bättre.

Därför har jag hittills i mitt tränande liv mest gjort sådant som jag känt mig bekväm med, och inte riktigt vågat utmana mig själv, på grund av rädslan att misslyckas. Men nu vågar jag! Och jag älskar det. Helst vill jag gå runt i yogakläder hela dagarna, djupandas och bara lyssna på flummig yogamusik. Fast kanske inte? Oh well, sammanfattningen av detta svamliga inlägg är att jag älskar att yoga, och funderar på hur jag ska få in mer yoga i mitt liv. Börjar i morgon med att gå på ett yogapass på mitt gym. Inte lika mysigt eller bra som en mindre klass där läraren kan assistera mycket, men ett sätt att hinna (och ha råd) att yoga lite mer är det ju, genom att utnyttja träningsstället där jag ändå har kort.

I love yoga!

måndag 28 september 2015

måndagsfrida: proper som få

– Wow, så proper du ser ut i dag, kommenterade en kollega.

Och jo, det blev visst en ganska stram outfit i dag, men mest för att det var de kläder jag hittade när jag rafsade runt efter något lämpligt att ta på mig i morse. Och håret är lite långt och bångstyrigt (klipptid nästa vecka!) så jag gjorde någon sorts uppsättning i luggen.

– Du har så många olika stilar, ibland ser du ut som värsta sångerskan, sade samma kollega som nästan ramlade av stolen när jag berättade att mitt största fritidsintresse är att spela blåsmusik i en militärorkester. Jag tog det som en komplimang, för jag tycker att det är tråkigt att se ut likadant varje dag, och gillar att experimentera med olika stilar.

och så ba: måndag igen

Minns knappt vad jag gjort i helgen. Eller jo:

Lördag:

  • Skickade iväg barnen på mulle och tänkte ta en cykeltur. Men hittade inte nyckeln till mtb:n, och lyckades inte pumpa räcern. Så det blev en sväng på stan i stället. Köpte skokräm. Glamouren!
  • Åkte till Enköping och spelade för Hemvärnsgubbar. Glamouren!
  • Somnade tidigt. Glamouren!
Söndag:
  • Tog en morgonpromenad, för att till viss del kompensera lördagens uteblivna cykling
  • Åkte med familjen till badhuset
  • Fick vinka av maken som åkte på att jobba lite akut
  • Peppade barnen till simträning – de tog simborgarmärket och jag var en mäkta stolt moder
  • Köpte baklava – when in Gottsunda Centrum, it´s a must!
  • Kom hem och var tröttast i världen, men tog mig i kragen och storhandlade
  • Lagade lasagne
  • Hämtade maken på jobbet
  • Åt lasagne
  • Somnade tidigt
Hann visst med en hel del ändå. Men som vanligt gick det för snabbt och nu är det måndag. Sov dåligt och tänkte kolla in superblodmånen, men det var molnigt. Vilket fiasko.

fredag 25 september 2015

äntligen fredag!

Den här veckan har varit tung. Många aktiviteter, lite småstrul på jobbet, många gräl med barnen och sammantaget bara massa småsaker som skaver. Inget stort, men tillsammans har det gjort att denna vecka inte varit årets bästa. Men nu är det äntligen fredag och jag känner att klumpen i magen börjar smälta. Har fått tag i folk jag behöver få tag i på jobbet, levererat texter innan deadline och så. Och så jobbar jag bara halvdag (som alltid på fredagar) så i eftermiddag ska jag och barnen gå på stan och bara ha det gött. Hem till tacomiddag och däcka i soffan, I löv fredagar!!



Höstpremiär för den mörka årstidens uniform: svarta, höga jeans. Matchat med blommig blus (för att matcha fredagskänslan) från H&M samt Swedish Hasbeens.

Och så avslutar jag med ett tips: kolla in #dansaförstina på Instagram. En av anledningarna till att jag varit låg är det horribla inslaget hos Malou på TV4 där KZ dissade alla tjocka och tycker vi är lata, äckliga och skrattretande. Jag kanske inte bryr mig så mycket för min egen del, men alla barn som växer upp och får höra på nationell TV att deras kroppstyp inte är ok. Det gör mig ledsen. Därför gör #dansaförstina mig glad och jag hoppas så att vårt samhälle kommer bli mer inkluderande och accepterande, oavsett om det gäller vikt, kön, hudfärg, sexuell läggning, religion eller vad det nu kan vara.

tisdag 22 september 2015

god morgon tisdag

Tiden swishar förbi. Jag jobbar mycket på mitt kontorsjobb eftersom jag ägnade en hel vecka åt frilansjobbet i Wien och nu måste ta igen. Känner att jag blir vrång och sur av att inte få ha mina hemmajobbardagar när jag skrotar runt i mysbyxor och får skriva roliga artiklar. Åh, jag vill vara mer journalist och mindre projektledare!

I alla fall, i helgen var det total avslappning i stugan. Morgonpromenad, goda vänner på besök, harmonisk tur i skogen med massa lingon, blåbär och svamp med hem. Kroppkakemiddag. Och så en totalt slapp söndag när vi bara såsade runt. Fler sådana helger tack!

Men i dag kontorsjobb, alltså. En fullproppad sådan dag. Möten, möten, föreläsningar och datorjobb. Sedan skjutsa barn till aktivitet och därefter mig själv till ett oktett-rep. Ingen rast, ingen ro.

fredag 18 september 2015

fredag!

Äntligen fredag va? Lite lång och dryg vecka om jag själv får säga det. Men som sagt, fredag nu. Svart-vitt-Blankensskor, ett vinnarkoncept. Sedan eftermiddagshäng med barnen, som alltid på fredagar. Därefter: mot Hälsingland! Goda vänner, kakelugn, skogsturer och lite sol kanske? Ja, så säger vi!


onsdag 16 september 2015

you and me baby



Bröllopsdag i dag. För nio år sedan gifte vi oss, nio fina år som gifta. I kväll firar vi hela familjen på italiensk resturang (fast barnen är sura och vill hellre äta thai...).

tisdag 15 september 2015

det är ju ändå tisdag

Hur jag föreställer mig att samtalet med
chefen jag tänkt ha i dag kommer att gå.



Mina känslor över ÄNNU ett halvdagsmöte.
Dessutom har jag fått massa artiklar att skriva på alldeles för kort tid

Hur jag kommer känna mig i kväll, efter en lång dag,
som började 03:30 då jag vaknade och inte kunde somna om

måndag 14 september 2015

clownmåndag

Kör cirkus-stuket i dag. Randig tröja och baggy pants. Tack gode gud för baggy pants när man inte vill att något ska sitta åt runt magen. Och det vill man ju egentligen aldrig? Kör strumplöst fortfarande, för att jag älskar det!

om en hemmahelg

Gode gud så skönt det var att äntligen ha en helg hemma, hela familjen. Bara toffla runt, medla i de vanliga grälen mellan barnen, städa någon garderob, slänga skräp, åka på loppis, köpa baklava, gå på Kulturnatten, leka med kompisar, hänga i soffan och sova ut.

Underbart.

fredag 11 september 2015

hemma igen

Äntligen hemma! Har twitter-rapporterat om immunologi så att ögonen gick i kors. Wien var fint, men jag såg mest konferensanläggning-hotell. Fick i alla fall wienerschnitzel, och en middag på fancy ställe med utsikt över stan. Gjorde korta morgonjoggar men har sedan suttit, suttit, suttit.

Men nu hemma, jag och barnen kunde inte sluta kramas i går. Maken är bortrest även han, kommer i kväll! Familjereunion!!

Men först: jobba projektledarjobbet. Fram till lunch. Sen träna och hänga-med-barnen-eftermiddag. Älskar mitt fredagsupplägg faktiskt.

söndag 6 september 2015

hej från Wien

Kära bloggen. I dag har jag: turistat i Wien: kyrka, konstmuseum, gått vilse, hittat tillbaka via ruffigt kvarter, registrerat mig på konf, ätit hotell-lunch, inlett konferenstwittrande, minglat, druckit äcklig öl. I morgon: mer konferensande. Nu: sova!


lördag 5 september 2015

hej från Wien

När man gått upp 05:45, spelat marschmusik hela förmiddagen, ätit "lunch" 09:30, "middag" 14:30, flugit till Wien, tagit sig till hotellet like a boss (sprang genom flygplatsen, hoppade på RÄTT buss 1 min innan avgång, buss som stannade precis utanför hotellet), och landat på rummet typ kl 20. Då är det ok att krypa ner i sängen, äta choklad och inte göra något mer den dagen va?

fredag 4 september 2015

fredag tiddelipom

Så blev det fredag. Min kropp valde att sova fyra timmar i natt, så oändligt dumt. Skönt då att jag bara jobbar halvdag på fredagar. Iklädd en siden-tisha med Charlie Chaplin och älsklingsskorna.



Sen gymmet och därefter häng med barn och kompisfamilj. Nu har jag packat för en mastodontlördag som både innehåller spelning i Stockholm och resa till Wien. Jag kommer lämna hemmet 06:45 och beräknas anlända hotellet i Wien kl 21. Jag längtar redan till den mjuka hotellsängen!

torsdag 3 september 2015

men varför?

Jag är så makalöst trött. Tröttheten bara eskalerar under veckorna, och så här på torsdagen känns den ända in till benen. Det liksom surrar i huvudet och kroppen känns obekväm. Dumt nog känns det så på kvällen/natten också, vilket leder till att jag sover dåligt. Vilket i sin tur leder till att jag blir ännu tröttare. Ja, ni fattar vilken jobbig spiral jag hamnat i? Inte blir det bättre av att jag sovit borta de senaste tre helgerna, och ska göra så även denna. Borta sover jag aldrig bra. Men vi kan väl tillsammans hålla tummarna för att hotellet jag bokat i Wien är mirakulöst bekvämt/tyst/rogivande så att jag sover som en stock? Med tanke på att jag ska jobba 8-19 där söndag-onsdag så lär jag inte bli piggare. Det är ett tokroligt jobb, jag ska rapportera (mest via twitter) från en internationell konferens i immunologi (mitt favoritämne ju!), men det innebär långa dagar, många föreläsningar och mingel med massa okända människor. Har en känsla av att surret i huvudet inte kommer avta.

Oh well. I dag har jag i alla fall bokfört, fakturerat, gjort ärenden, raggat nya jobb och lite så.

Men mest är jag trött

onsdag 2 september 2015

bra tajming

I dag kom höstregnet till Uppsala. I dag jobbar jag hemma. Ska visserligen i väg på yoga lite senare, men yogakläder är ju betydligt smidigare att knöla in under regnkläder än jobbkläder. Så win på det!

/hon som sitter i mysbyxor och jobbar från soffan i dag

tisdag 1 september 2015

hej hej!

Vi överlevde Sälen, allihopa. Maken sprang in på en 21:a plats, jag är omåttligt stolt över honom.

Själv försökte jag (för typ tusende gången) ta upp min löparkarriär igen i går. Eller, karriär och karriär, jag skulle vilja kunna jogga lite då och då, utan att få kramp i vaderna eller ont i knäet. Så jag tog upp mitt program som jag hittade på och använde mig av lite grann innan den där evighetslånga förkylningen satte sitt grepp i mig där i våras. Så i går när barnen hade träning stack jag ut. Gick 10 minuter, joggade 20, gick 10. Klart på 40 minuter, och i slutet av joggandet kunde jag öka lite. Tänkte att jag ska fortsätta så nu, med korta, försiktiga pass. Som man kan klämma in en lunch eller när barnen är på träning. Som bra komplement till den styrketräning jag älskar, och den yogakurs (!) jag ska gå i höst.

Tänk att jag äntligen ska gå en riktig yogakurs! För en lärare jag vet är bra. Det ska bli så roligt, och jag har skyhöga förväntningar. Ska dessutom försöka fortsätta lite med hemmayoga (har varit lite slapp med det nu efter semestern) och kanske gå på något yogapass på gymmet där jag har kort.

Mycket nyttig mat och inte så mycket fika/godis/glass så kommer jag bli fittast i stan. Eller i alla fall må förfärligt bra.