fredag 29 januari 2016

en snodd lista

Pernilla hittade på. Linda K snodde. Jag snor vidare. 


Dagens förvåning: den där jobbförmiddagen gick ju ganska fort. 

Dagens inse-för-fan: Jag ÄR rätt bra på mitt jobb och kommer att klara alla deadlines.

Dagens put-a-smile-in-my-face: Stugan baby! Helg i stugan som vi startar med plockmiddag och fredagsmys. 

Dagens humör i övrigt: Trött och lite sur över strul på jobbet. 

Dagens mantra: Jag ÄR bra och kompetent. 

Dagens insikt: Fasen vad jag kommer sakna den kollega som hipp som japp lämnar jobbet nu. 

Dagens homecomer: Vi, som kommit hem till stugan. 

Dagens jag-kikar-på: Inget just i dag. Men frestas alltid av massa fina skor. 

Dagens ögon: har målade ögonbrynen. Brukar de aldrig ha, men fick ett ryck häromdagen och köpte ögonbrynspenna, för det har jag förstått att man ska ha...?

Dagens låt: Marit Bergmans nya. Loop-lyssnade hela förmiddagen. 

Dagens ordspråk: själv är bäste dräng?

bläk!

I går var ingen bra dag. Jag var journalistfrida och jobbade hemma, men det kändes som om jag inte fick något gjort. När jag tänker efter så gjorde jag två intervjuer, läste på massor och började skriva på en artikel. Jag är nog bara lite stressad pga håller på med 6 artiklar samtidigt och det blir lite snurrigt i mitt huvud. Vill helst att allt ska vara klart typ i förrgår, fastän jag har intervjuer kvar att göra och inte deadline på en månad än.

Oh well, var hemma på kvällen, trots att jag egentligen repar på torsdagar. Maken jobbar och barnen sade egentligen ja till att vara ensamma hemma en stund, men jag pallade inte att visa mig bland folk, så jag var hemma och gosade (bråkade) med barnen och gick och lade mig tidigt. Kändes som det bästa att göra.

I dag lite bättre. Är på projektledarjobbet och mailar och fixar grejer, men ska snart dra hem, via gymmet. I eftermiddag drar vi till stugan, för en helg i Järvsöbacken. Åh, nu är jag så sugen på att åka skidor! Yeah!

onsdag 27 januari 2016

nytt flurr

Äntligen nya lockar! Att jag dessutom har en sjukt trevlig frisör gör det till en njutning att gå dit. I dag hann jag jobba lite också medan lockarna gjordes.

en grå onsdag

I går var det möten hela halva dagen, och redan efter lunch var jag så trött att ögonen gick i kors. Lyckades dock hålla mig vaken och tillslut komma hem. Somnade före 21. Först i soffan, sov så tungt att jag inte fattade vad som hände när barnen ropade "mamma, mamma!". Jag hörde att någon ropade, men kunde inte förstå vem, eller att det var mig de avsåg. Överlämnade deras spörsmål till maken och tumlade i säng (jag hade varit så förutseende att tänderna redan var borstade och ansiktet tvättat). Sov som en klubbad säl i tio timmar, men är fortfarande trött.

Hemmajobb i dag, måste skriva artiklar och researcha om vartannat. Kul att jag har mycket jobb, men lite jobbigt att flera av jobben är knixiga. Dessutom en stor deadline på projektledarjobbet framöver. Och som alltid när jag har mycket att göra blir jag helt paralyserad och gör ...inget. Har i alla fall gjort en plan när allt bör göras och hur, så det är väl bara att sätta tänderna i den planen.

Tittar ut över en grå gata och en smältande snöhög och hatar det här slaskandet. Kunde inte vintern fått stanna lite längre?

Ska i alla fall klippa mig i dag...

tisdag 26 januari 2016

dagens Frida: bekväm rufsetufsa

När håret får leva helt sitt eget liv, utan tvätt och med bara lite småfix på morgonen kan det bli lite hur som helst. I dag blev det galenpannarufsigt.

När man ska sitta (med betoning på sitta) i möten hela långa dagen får man ta på sig mjuka kläder, såsom klänning och långkofta. Eftersom båda är blå fick de blå Dockstatofflorna åka på också. Allt piffas upp med ett gammalt Filippa K-halsband som nästan alltid funkar.

onödigt väder

Att ta på sig själv och barnen regnkläder och gummistövlar i stället för vinterkläder i morse kändes så himla sorgligt. Jag föredrar lätt -20 framför slaskiga plusgrader så här i januari. Barnen var tvärarga över vädret, de med.

Blä.

måndag 25 januari 2016

dagens Frida: prickig clown

Min faiblesse för prickigt och säckiga byxor verkar vara stark just nu. Satte faktiskt på mig jeans i morse, men hade lite magknip och fick byta. Skönt.


Skorna är reafyndade från Gram. Herreminje vad man kan rea-fynda just nu. Jag får säga till mig själv på skarpen flera gånger per dag för att inte klicka hem både det ena och det andra. Garderoberna är ju faktiskt rätt fulla, och jag försöker att inte köpa sådant jag inte behöver. Herriga skor dock, har jag letat efter länge nu. De jag har är på väg att falla i bitar. Har sneglat på Gram ett tag, men inte riktigt slagit till. Då var ju 50% ett ypperligt tillfälle!

ett dygn i Stockholm

I fredags eftermiddag tog vi tåget till Stockholm. Maken hade fyllt år och min present till honom var resturang och övernattning i storstan. Vi checkade in på Scandic Norra Bantorget, beundrade utsikten och gick i väg till Grill.


Ett säkert kort, skönt med rejäl, god mat, speciellt när man som vi har barnen med. Lite gnäll pga lågt blodsocker botades med den brödkorg som kom snabbt, sen njöt vi fantastisk mat (deras tonfisk alltså, jag älskar den!) i en gammal tågvagn. Hade tur som fick bord i restaurangens lugnaste del, i andra delar är det ju rätt stimmigt, och vi var ju fredagströtta.

Hoppade dessert och köpte i stället fredagsgodis på vägen tillbaka till hotellet, där vi genast hoppade ner i dubbelsängen alla fyra och körde fredagsmys de luxe! Så himla najs med mjuka lakan, stor tv och varsin godispåse!

Lördagsmorgonen var såklart vigd åt hotellfrukost, hela familjens favorit! Lite olika fokus bara, barnen gick all in på nutellan och jag komponerade den ultimata fil-talriken med massa frukt och lyxig granola.

Därefter mötte min syrra, som ju bor i Stockholm upp oss och vi strosade i väg till Fotografiska museet, där jag faktiskt aldrig varit förut! Dags nu alltså. Syrran var en hjälte och lotsade barnen så att jag och maken fick gå i vuxentakt genom utställningarna. Mycket vackert, intressant att se och vi möttes upp i fiket, där barnen hunnit få en bakelse och var rätt nöjda.

Nästa stopp: lunch på Ljunggrens, smarrig sushi! Sen var maken tvungen att styra kosan hemåt för nattjobb, men jag och barnen stannade kvar med syrran. Strosade Hornsgatan upp och gick in i små butiker när andan föll på. Så himla mysigt! 

Framåt kvällen tog vi tåget hem, körde en tapasmiddag på resturang innan vi landade hemma i lägenheten, mycket nöjda med vårt dygn i huvudstaden.

Varför gör vi inte sådant här oftare?

torsdag 21 januari 2016

tröttman

Lade mig för sent.
Kunde inte somna.
Blev väckt av makens jourtelefon klockan 03.
Kunde inte somna hem.
Blev väckt när maken kom hem klockan 06.
Gick upp 06:05
Ett långt förmiddagsmöte.
Ett långt eftermiddagsmöte.

Nu är jag trött.

onsdag 20 januari 2016

lyx

Jag har lyckats komma med en grupp frilansande vetenskapsjournalister som kör morgonmötet på Skype två gånger i veckan. Så himla lyxigt att få prata med andra i samma situation, och känns som att jag har arbetskamrater, fastän jag sitter på hemmakontoret. Vi berättar vad som är på G, bollar problem och tipsar varann om olika grejer. Grymt! För ibland känns det som om jag fuskar med hela den här journalistgrejen, att jag bara hittar på, inte är någon riktig journalist. Kanske för att jag aldrig varit anställd på någon redaktion. Men det är ju ett eget val jag gjort. Typ. Jag vill bara jobba på en redaktion om det är helt rätt ställe, inte vikariera mig igenom landets alla lokaltidningar. Och de där jobben på de där eftertraktade redaktionerna är inte så lätta att få, så jag knegar på som frilans. Just nu har jag ganska bra med jobb, så jag är ganska nöjd. Men som sagt, trevligt att få bolla lite med andra frilanskollegor!

I dag sammanställer jag research till en hög artiklar jag ska skriva, ska börja skriva på en annan och lite annat jox. Dessutom ska jag gå till skolan och hålla mina barn i handen när de får vaccin. Typ så.

Vad gör ni i dag?

tisdag 19 januari 2016

fulaste tiden på året?

Det har varit mörkt och kallt länge. Huden är blek, torr och skör, med röda fläckar här och var. Håret är torrt och långt (klipptid nästa vecka!). Försökte ta en outfitbild tidigare, men nej, jag kan inte publicera. Och då är jag ändå inte så kinkig med att mina outfitbilder ska hålla någon direkt hög standard (hey, fotar man sig själv i spegeln på handikapptoan...). Inte den snyggaste tiden på året helt enkelt. Jag har i alla fall svart trikåkjol, beige topp med svart spets i decoltaget samt svart bomberjacka.

I kväll måste både jag och maken jobba lite senare än vanligt, så barnen ska gå hem själva från fritids (har de gjort förut) och dessutom fixa käk själva (första gången). De får det enkelt, och korv med bröd står på menyn. I morse var de peppade, så jag hoppas att de inte slår ihjäl varann eller bränner sig på stekpannan. Grannen är på stand by, och jag kommer hem vid 18:30, så det ska nog gå bra. Men ändå – en milstolpe för oss!

måndag 18 januari 2016

sånt jag tänker på

Rätt mycket jobb: hur ska jag lägga upp min "karriär"? Hur mycket betyder pengar? Hur mycket vill jag egentligen jobba? Vad är kul att göra? Måste jobbet vara kul?

Andra saker: Jag gillar vinter! Helgen har varit kanon med mycket aktiviteter i snön, massa familjetid, lite skidor och en trevlig middag med vänner.

Också: så snabbt man vänjer sig med saker. I dag var det "bara" tio minus, så jag cyklade utan överdragsbyxor. Fast det var lite kallt.

Dessutom: vad/hur ska jag hinna träna denna vecka, som är fullspäckad med jobb, barnvaccination, och en hel del roligheter.

Typ så. Vad tänker ni på?

tisdag 12 januari 2016

väldigt mycket tisdag

Glömde visst att sminka mig i morse. Var det kanske stressen över den stundande cykelturen i is och snömodd? Oklart, men i dag får ni stå ut med mitt glåmiga ansikte. Jag gjorde i alla fall en ansiktsmask i går kväll, så kanske har jag lite extra "glow"? Eller inte...


Snart ska jag luncha med en gammal kursare (från det glada 90-talet) som ska föreläsa på samma karriärdag som jag i eftermiddag. Kul! Lite styrketräning på det så tror jag dagen får kallas komplett. Trots att jag i morgonförvirringen inte bara glömde sminket utan tog på mig en kofta som inte alls känns jag. Men den är varm i alla fall...

måndag 11 januari 2016

här är jag!

Åter i verkligheten!
Rivstartar med en dag på projektledarkontoret.
Har nya skor!
Allmänt pepp, men även ganska trött. Jobbigt att växla upp från ledighetstempot.

Var är ni?

tisdag 5 januari 2016

vad jag gör

Hänger i Hälsingland. 

Försöker lära mig snygga carving-svängar efter två decennier på telisar. 
Fryser skitmycket om tårna – som varje vinter i mitt liv. 
Hänger med olika vänner vi lockat med upp hit. 
Njuter av kakelugnsbrasor. 
Deppar lite över att jag föll på målsnöret för ett drömjobb som vetenskapsreporter. 
Peppar över att det ändå är najs att vara frilans och därmed kunna ha superlångt jullov. 
Äter upp julrester, typ kolor och julskinka. 
Yogar lite när andan faller på. 
Frilansjobbar lite, för som riktigt ledig är jag inte riktigt någonsin. 
Tar sovmorgon. 
Drömmer om en katt. 
Njuter av snön som äntligen fallit.