torsdag 28 april 2016

lyllos mig

Sweet lord, det här med att ha två anställningar och pendla till den ena, det tar ganska mycket kraft. Men i alla fall, väljer att fokusera på det positiva just nu ändå:

  • Den senaste veckan har jag träffat TVÅ gamla, goda vänner. Dels en som kom ned från Norrland och bodde hos oss i samband med studentorkesterjubileet. Dels en förvisso bara bor i Stockholm, men som jag ändå ser för sällan. Nu kom vi på att Solna Centrum låg mitt emellan våra jobb, så i går möttes vi där för lunch.
  • Jag kör också lite frilansjobb (typ på kvällar och nätter) och denna vecka har jag fått jättefin feedback från lite olika intervjupersoner. Typ: "Bra skrivet! Nu kan du mer om ESD än de flesta kirurger!" och "Precis vad jag ville få fram, TACK!". Nu hoppas jag bara att redaktören blir nöjd också.
  • Om sex veckor får vi hem två KATTUNGAR. PEPPEN!!
  • Det är (typ) vår och sen kommer SOMMAREN! PEPPEN!
Har ni något roligt, peppigt i era liv?

måndag 25 april 2016

helgen vecka 16

Fokus denna helg låg på studentorkesterjubileum. För 35 år sedan bildades Glansbandet, och för 15 år sedan var jag med och ordnade 20-årsjubileet.


Nu hade vi dragit ihop ett helt gäng gamla orkesterkompisar som förfestade hemma hos oss och sedan gick vi på sittning, sjöng massa gamla visor, spelade storbandsjazz och dansade halva natten. Fantastiskt roligt!


I går var jag mycket trött och i dag var jag på kontoret i Stockholm 07:05 (gick upp 04:40). Kommer antagligen vara mycket trött i kväll med...

fredag 22 april 2016

projektledarfrida

I går fick jag verkligen känna på min titel "projektledare" (alla på mitt Uppsala-jobb har den titeln, och oftast är jag INTE projektledare). Jag var nämligen projektledare för ett möte med massa folk från hela Sverige, som skulle få se vår arbetsplats, vår miljö och våra utmaningar. Det var presentationer, fika, bussguidening genom Uppsala (yours truly var guide), studiebesök på GE Healthcare, studiebesök på Universitetsbiblioteket och massa mer. Jag hade ett minutschema som var 2,5 A4 långt, och allt klaffade!


Klädde mig i Rodebjer-rock för extra pondus, och jag tror banne mig det funkade!

I dag fortsätter mötet på dag 2, men då är vi på samma ställe hela dagen, så nu hoppas jag bara att mat- och fikabeställningar dyker upp som planerat...

Sen är det fredagskväll och shit pommes som jag längtar!!!

tisdag 19 april 2016

denna dagen

Vaknade tidigt med orosklump i magen. Inget speciellt, bara det vanliga. Hatar att vara en orolig människa.

Jobbade hemma med nya jobbet. Kunde inte göra allt jag tänkt pga kom ej åt VPN. Kände mig dum.

Försökte deklarera min enskilda firma. Fattade inte hälften.

Fick åka in till Uppsala-jobbet pga kvällsevenemang som ingen annan kunde hjälpa till på. Så nu sitter jag och jobbar/bloggar osv medan jag väntar på att evenemangsgästerna ska komma ned-ramlande från övervåningen för att fika.

Sen kommer jag väl som alltid däcka i soffan i kväll.

måndag 18 april 2016

hemma igen

Väljer att visa de fina bilderna. För det var otroligt fint. Men även 64 vetenskapliga presentationer och 120 nya människor att lära känna. Intensivt alltså. Fast nyttigt. Och trevligt.


Jag använde för övrigt inte kepsen.

onsdag 13 april 2016

mot Grekland

Rivstartar nya jobbet med att bara några veckor in åka på konferens med hela projektet, 120 pers. Strax lyfter planet mot Grekland. Vi har fått goodie bag med bland annat blåa kepsar. Osäkert om jag kommer använda min. Huvudbonader är inte riktigt min grej.

måndag 11 april 2016

dagens frida

Möten och jobb och tjofaderittan men här kommer i alla fall en dagens Frida.


Svart långskjorta från Monki, här buren öppen som en rock. Svart-grått under och Vita Adidas Superstars. Hur många vita sneakers kan man egentligen äga? Hittar alltid nya, snygga!

om en helg

Inledde fredagen med att lämna av barnen hos barnvakt och sedan dra en snabb repa på stan. För mig är det verkligen lyx att få strosa in i lite affärer, helt själv, utan att ha några måsten.

Sedan var det dags att snajda om för disputationsfest. Mycket trevlig fest med mat, sång, tal, dans och gamla vänner. Lövly.

I lördags var barnen kvar hos barnvakten ganska länge, och maken jobbade, så jag passade på att pyssla hemma. Tvätta vinterkläder, vårda vinterskor.

Och beskära pelargoner. Kommer dessa små sticklingar att överleva? Kommer jag bli en crazy pelargontant nu?




Gick också en sväng till blomsteraffären för att piffa balkongen. De döda höstblommorna som huserade i balkonglådorna gjorde ingen glad. Penséer däremot, de gläder ett blom-tants-hjärta. Murgrönan i plåthinken har bott inne i jul- och påskgrupper men fick flytta ut nu.

(Och jag vet, detta är inget jämfört med #prunk2016 och sådant som vissa andra håller på med, men det är en nivå som passar mig)


I går var barnen i väg på Strövare, och maken igen på jobbet, så jag passade på att begå säsongspremiär på räcern. Lite kallt i vinden, men jag är en mästare på att klä mig varmt, så det gick bra. 32,5 km in på kontot, och nu kan det bara bli bättre!


Allt som allt en mycket bra helg!

torsdag 7 april 2016

om pendling

Nu åker jag ju inte till Stockholm (Solna?) varje dag, men än så länge går det ok. Jag tar SL-pendeln från Uppsala till Karlberg. Kan jobba på tåget och sedan tar det 20 min att gå till kontoret, 10 med buss. 



Ännu bättre nu sen min make köpt mig brusteducerande lurar. Funkar både på fullt tåg och tuggummituggande kontorskamrat. 

Sen är det alltid lite najs när solen kikar fram under promenaden till tåget hem. 

onsdag 6 april 2016

dagens frida i Stockholm

Eller får man säga Stockholm när kontoret ligger på KI-området i Solna? Hjälp mig här ni som kan sådant!

I alla fall. Cykling-pendeltåg-promenad, i regn, kräver mjuka kläder som kan knölas in under regnställ. Så det fick bli det vanliga. Prickig tröja och clownbyxor. RM Williams boots som tål regn och smuts. 

tisdag 5 april 2016

dagens frida: leo igen!

Once you go leo you can´t go back? Kör i alla fall på med leo-tempt, i dag på överkroppen i form av en jack-kavaj-sak från hm. Superstrechiga jeans from Gina Tricot och supersköna skor från Gram.


För övrigt fryser jag, trots att temperaturen är normal på mitt kontor. Nu har jag satt på värmefläkt, lindat in mig i sjal och poncho och hoppas att det bara är lite före-lunchen-frusenhet och inte någon på-väg-att-bli-sjuk-frusenhet.

måndag 4 april 2016

dagens frida: leo & stars

Åter hemma i verkligheten. Även om jag jobbade några dagar från stugan så kändes det som en lång semester. Sova mycket, hänga med familj och vänner, mycket utomhus och sådant som man mår bra av.


Men nu är jag alltså åter i verkligheten, och på mitt Uppsala-jobb i dag. Kör på helsvart, kompletterat med galna leo-skor. Och stjärnor i öronen.

Hur har ni det denna måndag?