tisdag 31 januari 2017

vad gör jag om dagarna

God morgon! Jag pendlar ju till Solna nu för tiden. Jobbar på tåget, promenerar från stationen och tar en stooor kopp te när jag kommer in på kontoret. Jag är åter universitetsanställd, så glamouren är minimal. Vi sitter åtta stycken i samma lilla kontor, men jag har i alla fall ett höj- och sänkbart skrivbord, och rummet  på 6:e våningen har ett stort fönster, så jag ser dagsljus varje dag.


Jag jobbar alltså som kommunikatör åt ett stort forskningsprojekt. Det är jättekul. Journalistdrömmen har jag gett upp, eller i alla fall lagt åt sidan. Det känns lite ofritt och liveget att vara anställd journalist (och dessutom extremt svårt att få någon sådan tjänst), och livet som frilans passade inte riktigt mig. Jag behöver arbetskamrater, och vill inte behöva ha ångest över att dra in pengar hela tiden. Fast jag har kvar min firma och gör lite små uppdrag då och då. Jobbar 90% på detta jobb för att ha möjlighet till det. Och för att oftast kunna vara ledig på fredageftermiddagar. Lediga fredageftermiddagar är det bästa jag vet!

Ibland jobbar jag hemifrån också, när något behövs fixas med barnen, eller jag har mötet i Uppsala (en del av vårt stora projekt finns i Uppsala). Så det är skönt att kunna vara så fri, och det mesta jag gör (bloggar om vår forskning, sköter sociala medier, skriver pressmeddelanden, samordnar konferenser, designar posters...) kan jag göra var som helst med dator och internet. Men som sagt: trevligt med arbetskamrater och kunna bolla frågor spontant. Och fika och luncha inte att förglömma.

Japp, så är mina dagar. Ni då?

måndag 30 januari 2017

om det där håret



Jag har visst bestämt mig för att spara ut håret. Inte så långt än så länge, men längre än på länge för mig. Redan innan SKAM hade jag ställt in mig på en lång page a la Noora (jo, faktiskt, jag lovar). Ska nog hålla det i min naturliga färg ett tag (som är den ni ser på bilden), för att inte slita på det i onödan. Jag har bra hårkvalitet, men det blir lätt lite torrt, speciellt på vintern, så jag vill vara så snäll som möjligt med det. Så nu kör jag på kvalitetsschampoo, tvättar det sällan och gör inpackning efter typ varannan tvätt. Så håller vi tummarna för att det ska växa snabbt! Har dock världens bästa frisör, så hon ser till att det är sjysst frisyr även under utväxningen, så jag tror det kommer gå bra.

Obs 1: Jag har inte glasögon, köpte bara ett par billiga med fönsterglas på H&M för att testa.

Obs 2: När jag tröttnat på det långa (för jag tröttnar ju rätt snabbt på frisyrer) kan det hända att jag tokbleker det som jag hade för några år sedan, för åh, det var min älsklingsfärg, och tänker jag ändå snart klippa av det gör det ju inget om jag förstör det med blekning...

hur fort kan en helg gå egentligen?

Vi åkte upp till stugan. Hängde med vänner, åkte skidor och så. Söndagen var grå och barnen var argsinta, men jag fick avsluta med bokklubb hemma i Uppsala. Vi diskuterade Ett litet liv. Vilken bok! Har ni läst? Jag har aldrig läst något liknande, fruktansvärd, fin, jobbig, underbar!


Men nu är det måndag och jag sitter på pendeln till jobbet. När jag cyklade till stationen var det inte kol-mörkt ute! Det ljusnar verkligen nu, så himla underbart! 


fredag 27 januari 2017

hej hej

Slutade visst blogga. Var det pendlingen? Att jag jobbar med sociala medier hela dagarna och blev "mätt". Blev jag bara lat? Trött på att blogga? Vet inte.

Är det någon som fortfarande läser här?

Jag jobbar kvar på samma jobb, men drömmer om ett jobb i Uppsala (så jag slipper pendla).
Håller på och spara ut håret.
Tycker jag fått en trist klädstil, men orkar inte riktigt bry mig.
Har köpt ett par långfärdsskridskor, men inte hunnit prova dem än.
Fyller 40 år i år.
Tror inte att jag har någon kris på G, men man kan ju aldrig veta, det är långt till november...
Ska åka till Alperna på sportlovet, så tänker mycket på skidåkning, god mat och sånt just nu.

Ni då?

Ska jag fortsätta/börja blogga igen?