200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.
Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper (blir ca 25 st).
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen.
Låt kakorna svalna något på plåten. Lagg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Njut.
Receptet kommer från den bästa kakboken ever, "Två systrars söta". Varje kakälskare som gillar att baka måste äga den!
![Länk](img/blank.gif)
tusen tack!!
SvaraRaderasara. vassego!
SvaraRaderajag åt just en. två... fasen vad goda de är!
SvaraRaderasara: eller hur! farligt goda.
SvaraRadera