måndag 23 april 2007

en stilla undran

Fortsätter på tvätt-temat. När man ska hantera småbebisar har jag förstått att man ska undvika parfymerade produkter. Därför tänkte jag att jag skulle köpa tvättmedel utan parfym så att jag kan förtvätta alla bebiskläder och vara en duktig mamma. Som alltid lite stressad i affären så orkar jag inte läsa på alla förpackningar utan sliter åt mig ett paket av märket "Grumme". Har nåt vagt minne av deras reklam som typ gick ut på att deras produkter är bästa miljövalet. Det måste väl innebära parfymfritt tänker jag och betalar nöjt mitt tvättmedel. Men i dag när jag öppnar förpackningen känner jag parfymdoften slå mot mig. Wtf? Vilket tvättmedel ska man köpa så att ens guldklimpar slipper få parfymallergi det första de får? Hjälp!

3 kommentarer:

 1. Det här med kommentarer är inte lätt. Dvs att få dem publicerade.
  Trots att den gamla morsan tillbringar hela dagarna framför datorn är hon en total nybörjare på bloggar.
  Skönt att du kommit över tvättmaskinens äcklighet.
  Och det här med parfymerade produkter; ibland undrar jag om inte saker är parfymerade bara för att dölja hur de verkligen luktar. Jag har en fotkräm från Scholl som uppenbarligen inte är doftsatt för den luktar obeskrivligt illa.
  Kram
  mams

  SvaraRadera
 2. Äsch, det där med oparfymerat är väldigt olika för olika bebisar. En del är kanske känsliga, men med min Peo har jag aldrig behövt ha nåt annat än det vanliga. Via. Bara att testa :-)

  SvaraRadera
 3. Camilla: både jag och maken är eksemmänniskor, så jag är lite nojjig över allergier och sånt. Men det är väl som du säger, man får testa sig fram!

  SvaraRadera