onsdag 2 maj 2007

sådärja

Gardinerna är tvättade, konsumrundan avklarad, lakanen vikta, brödet nästan färdigbakt och förlossningen är besökt! Dvs allt på to-do-listan. Dessutom har jag lagat mat till mig och maken! Man kan nästan tro att jag fått sånna där boa-instinkter som det pratas om att gravida ska få.

Dagens "höjdpunkt" var ändå förlossningsbesöket. Det var alltså ett studiebesök med föräldrautbildningen vi går. Farbror Barbro-barnmorskan var lika flummig som tidigare, men det känns bra att ha varit där och kollat in lite hur det ser ut. Vi fick prova både akupunktur och lustgas. Akupunkturen kändes ingenting och lustgasen var inte så farlig. Jag har väldigt lätt att må illa av både det ena och det andra, men jag fick i alla fall ingen kräk-attack av lustgasen. Så den kanske får hjälpa mig lite när det blir dags. Annars hoppas jag kunna klara mig utan annan bedövning, men det vet man ju aldrig hur det blir när man väl ligger där. Men jag känner mig rätt lugn faktiskt och det är ju bra!

4 kommentarer:

 1. vilka Uppsalavibbar jag fick av ditt valborgsinlägg :-) Those were the days...

  & mer kul: vi var oxå på IKEA igår för sista inköpen -och kom hem med det röda bäddsetet!

  vad gäller smärtlindring: prova TENS (hyrs oftast gnm mvc) -den var min bästa vän vid förra förlossningen!

  har lagt till dig på länklistan hos mig, hoppas OK!

  SvaraRadera
 2. kapybaran: Uppsala är inte helt fel!
  Kanske ska jag prova på TENS...
  Helt OK att du lägger till mig i din länklista, bara kul!

  SvaraRadera
 3. Jag använde själv lustgas. Var jätteorolig att må illa, vilket jag påpekade om vartannat i mitt förlossningsbrev. Men när man har så där överjordiskt ont är man ju villig att prova vad som helst, så det gjorde jag. Tyckte inte det tog nåt alls, men det gjorde det nog. Sluddrade som värsta fyllkajjan. Haha! Det är definitivt värt att testa.

  SvaraRadera
 4. camilla: ja, lustgas får det nog bli. sen får vi väl se om man känner att man måste ha starkare grejjer oxå.

  SvaraRadera