lördag 29 december 2007

förutsägbar?

Som stora delar av Sveriges befolkning ska vi äta oxfilé på nyårsafton. Men det är ju så ruggigt gott! Bubbel och gott vin till det. Har dessutom köpt alla olika alkoholfria alternativ som ICA Maxi kunde uppbringa som såg roligare ut än "äppeldryck med ciderkaraktär" och mineralvatten. Det blir nämligen soft-nyår i år. Jag och maken med Sessor, plus två par vänner. Ena paret med nyutpluppad bebis och andra med snartutpluppad bebis. Inte värsta partygänget alltså. Men god mat kan man väl få äta ändå?

Hur ska NI fira nyår?

7 kommentarer:

 1. Vi ska vara hemma bara familjen. Blir troligtvis något kött och potatisgratäng, sen blir det sedvanligt DVD tittande. Vi brukar nästan jämt se krigsfilmer på nyår (lite av en tradition när vi firar själva)

  SvaraRadera
 2. Känner igen det eviga jagandet efter goda alkhoholfria, osliskiga alternativ (och är rätt glad att jag slipper just nu). Ett tips: i somras var jag på Hugos (i Lärdomsstaden) och hittade alkoholfri fransk cider/äppeldryck. Köpte med två flaskor. Kanske inte det bästa till oxe men väldigt torrt och gott annars.

  SvaraRadera
 3. Jodå, vi ska också äta ko tillsammans med ett par med snartutpluppad bebis hemma hos oss :) Däremot har jag inte letat efter alkoholfria alternativ, jag ska nog ta både en folköl och smutta på champagne :D Ha en bra kväll :)

  SvaraRadera
 4. Vi har en tradition redan sedan före barntiden, vi firar ensamma! Det är så skönt att slippa hetsen med att dra ihop ett "kul gäng". Ibland har vi varit på någon större tillställning men då går vi hem lagom till midnatt.

  Just nu nattar vi barnen och sedan blir det fyra rätter, räkor, avokadosoppa, hummer och main (oxe?).

  Gott nytt!

  SvaraRadera
 5. Hoppas oxen var god! Vi firade också in det nya året med en sådan. Fast i Biff Rydberg. Mmm. Kände oss som två riktiga pensionärer när vi hade tittat på Grevinnan och betjänten och hängde på balkongen för att försöka få en skymt av ett fyrverkeri. Men, har man en liten skrutt så är det inte läge för att festa hela natten. Det blev hur som helst en väldigt skön kväll. God fortsättning på det nya året till er alla tre! Och tänk att sessorna fyller 1 om bara några månader... Det är stort:D

  SvaraRadera
 6. gott nytt år! blev det systrarnas cheesecake? var den god?

  SvaraRadera
 7. en mölnbobo: låter skönt! hoppas du har kryat på dig nu oxå!

  e: det måste jag kolla in när jag återkommer dit! tack för tipset!

  jenny: jag smuttar också, men inte hon med bebis i magen!

  emma: det låter skönt, hoppas ni fick en fin kväll!

  anna: våran kväll hade också lite pensionärsvarning över sig, vi orkade inte ens luta oss ut för att se fyrverkerier... Svårt att fatta att Sessorna snart är ETT ÅR!!

  tina: cheescaken blev det! God men grymt mäktig! gott nytt år till dig oxå!

  SvaraRadera