torsdag 27 december 2007

update

Familjejulen är över. Skinkan nästan uppäten, systern hemfaren, släkten träffad. Tomten var snäll och bjöd såväl Josef Frank-bricka som lyxigt doftljus och en god bok. Med mera. Sessorna har visats upp för tjocka släkten på den sedvanliga annandagsmiddagen. Charmade byxorna av de flesta.

På sömnfronten inte så mycket nytt. Sessorna är fortfarande inga sömnmästare. Men nu sover de i alla fall några timmar efter (skrikig) läggning, så då kan föräldrarna däcka i soffan och moffa julgodis (om de inte somnat själva under läggningen). Men det där med att sova hela natten i sin egen säng känns fortfarande som en utopi. Fast det har ju varit lite si och så med rutinerna under juledagarna. Ska dock bli nya friska tag nu. I dag har de vallats i vagn och faktiskt sovit mer än 30-minuters power naps. Så om det käcka "sömn föder sömn" stämmer så ska detta bli en bra natt. Det tror jag när jag ser det.

7-månadersdagen passerades ju på självaste juleaftonen och det kanske är på sin plats att rapportera lite nya framsteg:

  • Båda Sessorna är mycket rörliga. Det rullas och ålas hejvilt. Signe gör allvarliga krypförsök på alla fyra, men får inte ihop koordinationen riktigt ännu.
  • Lunch intas nu i fast form, oftast av föräldrarna hemkokt/mixad. Ibland består eftermiddagsmellanmålet av frukt/gröt och ibland av tuttmjölk. Till middag vankas det gröt. Stella gillar generellt att äta mat lite mer en Signe.
  • De sitter själva med lite stöd och vaktning. Välter dock väldigt lätt åt sidorna.
  • Favoritsysselsättningen är fortfarande att tugga på saker. Tofflor är en speciell favorit.
  • En viss tendens till mammighet vid trötthet har börjat ses.

Chip och hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar