onsdag 16 januari 2008

sömnsnack del sjuttielva

Sessorna sover sämre och sämre på natten. Vaknar och gnyr eller gråter stup i kvarten (eller ofta i alla fall, jag är för trött för att registrera precis hur ofta). Nu är jag redo för sömnmetoder. Så fort vi kommit i ordning hemma blir det eget rum och hårddrillning. Fast jag fasar, för jag är verkligen inte bra på vak-nätter. Då är jag vek och vill slänga dit tutten och få tyst. Men jag vet att det bara gör saker värre. Får ta hjälp av käraste maken som är van att jobba natt. Just nu läser jag på om Anna Wahlgrens sova-hela-natten-kur, inspirerad av såväl Anna som Kapybaran och Jonna. Fast jag är nervös. Men det måste gå.

7 kommentarer:

 1. Blä, vad jobbigt! Det är inte en tillväxtperiod med mardrömmar? INte för att det spelar någon roll, oavsett vilket får ni ju inte sova. Lycka till med vad ni än bestämmer er hoppas du får sova mer snart.

  SvaraRadera
 2. mailar dig alldeles, alldeles snart! och som pepp: inatt var fjärde natten: Puff sov rakt igenom 20-07, Piff gnölade lite vid 03, men somnade om inom 10 min.
  Det finns hopp!

  SvaraRadera
 3. e: måste erkänna att jag inte riktigt har koll på de där tillväxtperioderna. Vet du om man måste korrigera för att de är prematurisar? har boken men inte hunnit läsa...

  kapybaran: det låter ju helt underbart. Hur mycket gråt var det de första nätterna?

  SvaraRadera
 4. Det kommer gå jättebra! Det gäller bara att bestämma sig och läsa på mycket innan. Om du inte redan hittat det så finns det ett bra forum hos Anna Wahlgren där man kan läsa, fråga och kolla in alla andra (som ofta har precis samma frågor som man själv). Kolla http://www.annawahlgren.com/forum/. Du får gärna höra av dig om du vill ha andra tips också. Men, som sagt, det kommer gå jättebra! Jag håller tummarna allt vad jag kan.

  SvaraRadera
 5. anna ser dig: tack för pepp och tips! Jag återkommer med hur det går!

  SvaraRadera
 6. Sonens tillväxtperioder inföll oftast okorrigerat men inte alltid så ärligt talat vet jag inte. Tyckte det var tydligast i början när han ville ät hela tiden (och inte bara var och varannan timme ;) för att få upp produktionen.

  SvaraRadera
 7. e: ja, det var väl i början man skulle haft den där boken. men det har ju gått ändå...

  SvaraRadera