söndag 9 mars 2008

att hjälpa tillVia Labello hittar jag till UNICEF, där man kan bli världsförälder. Känns som en klockren grej, så nu har jag anmält mig. Gör det ni med!


Texten nedan är saxad från UNICEFs hemsida, där jag även lånat bilden:


Hjälp alla barn som har det svårt, varje dag, året runt.

Som Världsförälder ger du pengar regelbundet varje månad via autogiro. Inte bara till ett enskilt utvalt barn, i en by eller i ett land - utan till alla barn över hela världen som behöver hjälp. Det blir mer rättvist så. Genom att skänka pengar långsiktigt hjälper du många barn varje dag, året runt, under alla viktiga perioder i deras uppväxt.

Som Världsförälder ger du ...

 • 0-5 år... de allra minsta barnen en bra start i livet ...
 • 6-11 år... de större barnen möjlighet att få gå i skolan ...
 • 12-18 år... och de äldsta barnen en trygg väg in i vuxenlivet.

Tillsammans kan vi förändra framtiden

Vi vet att det går att skapa en bättre värld för alla barn och vi vet hur man gör, men vi måste hjälpas åt. Tillsammans kan vi förändra framtiden för alla de miljontals barn som lever i fattigdom, i hungersnöd, föräldralösa, på gatan, i krig, på flykt - utan all den kärlek, vård, skola, näring och trygghet som behövs för att växa upp till friska trygga människor.

Ju fler vi blir desto fler kan vi hjälpa

Tack vare alla Världsföräldrars trygga regelbundna stöd kan vi planera långsiktigt. Och ju fler vi blir desto fler barn kan vi hjälpa. Som Världsförälder blir du en viktig länk i en otroligt stark kedja av människor som bryr sig. Tillsammans ska vi ge varenda unge möjlighet att växa upp och leva ett värdigt liv.

3 kommentarer:

 1. labello: ja, det kändes som en klockren grej att stödja!

  SvaraRadera
 2. Hej Frida!

  Tack för att du har blivit världsförälder hos UNICEF och tack för att du skriver om oss i din blogg. Allt enskilt engagemang är otroligt viktigt för oss eftersom vi är begränsade när det gäller köp av medialt utrymme. Under hela april driver vi en kampanj för att samla in pengar till världens mest utsatta barn och jag hoppas att du vill stötta oss i det arbetet. Kolla gärna in www.unicef.se, jag hoppas du hittar nåt du kan tänka dig att förmedla vidare. Har du frågor så hör av dig!

  Allt gott!

  Karolina
  kwesterlund@unicef.se

  SvaraRadera