onsdag 30 april 2008

hjälp

Nu behöver jag mer hjälp från er, kära läsare. I veckans grönsaksleverans kom bl.a svartrötter och ostronskivling. Vad ska jag laga med dem? Hilfe, hilfe.

7 kommentarer:

 1. God morgon!
  Gör som jag, sök på ICS.se!
  Svartrötter kallas också fattigmanssparris men smakar som att räcka ut tungan, i mitt tycke. Därför är det nog bra om man serverar dem i sällskap med något mera smakrikt. Svampen kan man nog använda till allt som man vanligtvis använder champinjoner till, och lite till... Lycka till!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis är det ICA.se du ska söka på! Tyrckfel...

  SvaraRadera
 3. Kokta svartrötter med lite smör men jag måste erkänna att jag inte tycker de är så himla spännande. Ostronskivling kan man göra god svampgryta med. Vi (mannen) gjorde en med tomat och selleri och lite annat jox. Väldigt gott. Har för mig att det var ostronskivling i alla fall. Kontrar med en motfråga - vad gör man med kålrabbi?

  SvaraRadera
 4. Kokta svartrötter är mums! Lägg dem snabbt i vatten efter skalning (för de blir mörka fort). Koka, ät med smör och salt. Ev citron. servera dem till vårig kyckling med smaksatt med citron och örter, eller lax.

  Ostronskivling... svampsoppa eller en favorit i vårt hushåll: färsk pasta med stekt svamp, äggula och västerbottenost. Åh!

  Kålrabbi brukar jag ångkoka.

  SvaraRadera
 5. Svartrötter kan du göra god gratäng på och servera till sådant som du brukar servera potatisgratäng till. Sjukt gott enligt mig. Ostronskivlingen kan nog vara god att ha i gratängen, annars är det gott till allt som svamp vanligtvis är gott till. Svamprisotto kanske?

  SvaraRadera
 6. Pass!
  Jag lägger nog föresten min röst på svamprisotto, det låter gott.

  SvaraRadera
 7. alla: tack för tips och idéer. I dag lagade jag omelett med svampen. blev gott tyckte både jag och Sessorna.

  SvaraRadera