måndag 11 augusti 2008

last week

Så är sista veckan hemma med Sessorna påbörjats. Nästa vecka börjar jobbet och allvaret igen. Och det känns bra. Maken tar över stafettpinnen och jag ska få bli forskar-Frida igen. Det var läänge sen nu. Kommer alldeles säker ta ett tag innan jag blir varm i labrocken, men jag ser fram emot det med tillförsikt. Framför allt känner jag mig helt nöjd med min tid som mammaledig. I och med att det första halvåret var rätt (väldigt) jobbigt med mini-tvillingar så är jag glad över att jag har varit hemma så länge som jag varit. Det är bara den här våren som jag känt mig lite mer avslappnad i min mammaroll och kunnat göra saker med Sessorna utan att bli svettig och nervös varje gång. Men nu känner jag att det räcker och att det ska bli kul att jobba igen. Mindre kul att jag inte har nåt fast jobb, utan bara har jobb i knappt ett år framåt. Vilket innebär att jag måste börja söka jobb typ nu för att slippa bli arbetslös. Och jag har noll koll på arbetsmarknaden, så det lär bli ett tufft jobb. Har ni ett jobb för en disputerad immunolog/molekylärbiolog så är det bara att hojta till!

8 kommentarer:

 1. Njut av din sista mammalediga vecka, snäckan! Och lycka till med jobbet på måndag. Jag vet precis hur det känns att behöva jaga jobb, men du har ju ett år på dig att hitta något riktigt bra, så det kommer säkert gå fint.

  SvaraRadera
 2. Heeej,

  Ja, jag har ju lite samma bekymmer eftersom jag disputerar om ett halvår. Efter det får jag behålla tjänsten ett år eftersom jag blir klar i förtid och då har jag tänkt söka jobb.

  Ett tips; de har mycket på Karolinska inom immunologi (en bekant var där idag och diskuterade projekt). Meeeen det går säkert alldeles utmärkt för dig, du har väl massor med kontakter och en lång fin meritlista (om jag känner dig rätt).

  Det är inte alls dumt att gå till jobbet på dagarna, klä på sig lite coola kläder och kunna ha dem i flera timmar utan att det blir mat eller snor på dem. Tips; skriv ner barnens schema på en lapp och ring sedan inte hem på hela dagen. När Hedda föddes hade jag svårt att släppa men den här gången har jag lärt mig att man måste slappna av för att kunna få maximalt gjort på jobbet.
  Kram

  SvaraRadera
 3. anna: tack! jag hoppas och tror att det kommer lösa sig på jobbfronten!

  emma: får man komma på disputationsfest? skönt att få stanna lite efteråt och fundera på framtiden. jag ska kolla in KI, men jag vill helst inte dit, de betalar kasst och det är så drygt att pendla (speciellt med småbarn). Ang jobblivet så tror jag det kommer gå bra. Ska försöka inte ringa hem. Och det där med kläderna drömmer jag om. Måste bara bli av med sommarkilona som gör att alla kläder sitter lite för tajt. Fast det problemet har väl inte du haft...

  SvaraRadera
 4. Njut av sista veckan nu då!

  SvaraRadera
 5. men oj! hur blev det plötsligt bara en sommarvecka kvar? det känns som att det inte var så länge sen vi satt i parken och hade hela sommaren framför oss. hoppas att du får en finfin vecka innan jobbstart! (föresten, börja jobba igen och ny hösttermin, då ska man väl fylla garderoben med nya kläder. visst är det så?) kram

  SvaraRadera
 6. Åh jösses, jag kan knappt uttala de där grejerna du disputerat till :-) Men du verkar vara både smart och socialt begåvad så du kommer med all säkerhet att att hitta ett bra jobb!

  Vad kul och skönt att du känner dig så nöjd med din mammaledighet. Jag känner detsamma, det hade inte kunnat vara annorlunda eller bättre och det känns jätteskönt nu inför att N börjar dagis om två veckor. Men lite ångest har man allt över att tiden aldrig mer kommer igen... Usch, nu när jag skriver det får jag en klump i magen. Men men, livet går vidare :-)

  Oj, detta blev långt :-)

  SvaraRadera
 7. tina: visst känns det som nyss?!?! Ang. kläder så ska jag försöka vara duktig och utnyttja det jag redan har i garderoben...

  jenny: jag hoppas och tror att jag kommer hitta ett bra jobb. Lycka till med dagisstart!

  SvaraRadera