måndag 24 november 2008

sessorna 1,5

I dag blir Sessorna 18 månader. Det är ettochetthalvt år. Nu är de stora tjejerna. Fortfarande hemma med pappa på dagarna, vilket alla uppskattar. De sover oftast hela nätterna (om inte nån otäck dröm stör) och vaknar 6-7. Efter en flaska välling brukar humöret vara på topp. Att läsa böcker är fortfarande en favoritsyssla, kolla på Bollibompa ("bompa") kommer inte långt därefter. De bluddrar mest hela tiden, men det är väl inte så många klockrena ord ännu. Förutom mamma, pappa, nej och bajs. Men som sagt, det hindrar dem inte, utan de pratar glatt på. Oftast förstår man vad de menar. Vi äter nästan alltid tillsammans hela familjen, och Sessorna äter de vi äter. I bland är det godare än andra gånger. Godast är alltid frukten man får efteråt.

I januari är det meningen att våra guldklimpar ska börja på dagis. Jag tror det kommer bli bra för dem. Dock är det tydligen svår brist på dagisplatser här i stan, och allra värst i vårt område, så vi har ännu inte fått besked om plats. Det känns lite nervöst att inte veta hur våren kommer bli. Ska bli spännande att se hur vi får ihop det med jobb och allt.

7 kommentarer:

  1. hurra hurra för Stella idag!
    hurra hurra för Signe idag!
    hurra hurra för Fraidi och SessPappan idag!
    1,5 -det är stort!

    Borde vankas extra god frukt efter maten idag! :)

    SvaraRadera
  2. Idag på morgonen fick vi brev från vår kommun om att Maja fått dagisplats. Så den 13/1 kör det igång här nedanför backen. Det har varit osäkert för oss oxå eftersom det tydligen var en babyboom 2007 och många nya barn ska in samtidigt. Skönt att det är ordnat nu och spännande ska det bli!

    Grattis till S&S!!!

    kram fr Bollnäs

    SvaraRadera
  3. Ja grattis till stora sessorna. längtar tills sömnen slutar strula. Vi har ju haft otur med förkylningar och spruckna tår och allt :-( Ja nu är vi i verkligheten på måndag med dagis och allt. Lite läskigt men jag tror det ska gå bra och det där med plats.. Hua... Kram på er

    SvaraRadera
  4. Hoppas ni får besked om dagisplats snart så ni slipper oroa er för det. vi fick inte vårt förstahandsval men jag blev nästan mer nöjd med det vi fick (insåg jag i efterhand). Melvin börjar också i januari.

    SvaraRadera
  5. kapybaran: japp, det blev favoriten: melon!

    Jessica: skönt att ni fått dagisplats! Här finns INGA platser, så det lutar åt dagmamma...

    issevisse: lycka till på måndag!

    En mölnbobo: Skönt att ni fått bra besked!

    SvaraRadera
  6. Grattis till las principessas! De är minsann stora tjejer nu:D Och det kommer säkert lösa sig med dagis. Det verkar ju göra det allt som oftast. Men, jag håller tummarna också!

    SvaraRadera
  7. anna: sessorna hälsar och tackar! och föräldrarna håller tummarna för dagis!

    SvaraRadera