måndag 9 februari 2009

baba

Sessorna har alltid älskat att bada. Speciellt Stella har varit en riktig säl i vattnet. "Baba mamma! Baba mamma!", börjar de ropa så fort jag nämner ett bad. Men helt plötsligt har något hänt. Stella avskyr badet. Hon börjar gråta så fort det närmar sig, och allt vi kan göra är en snabb dusch för att få henne hjälpligt ren. Det är som om gjorde det fysiskt ont i henne. Jag kan inte komma på nåt som gjort henne så här rädd för att bada. Konstigt.

6 kommentarer:

 1. Jag har läst något liknande på familjeliv om en mamma som inte heller förstod. Det folk svarade var bara att det är en period och att det sakterligen går över :/ Bada som är så roligt.. /J

  SvaraRadera
 2. Lillkillen har också en sån period nu. För jag hoppas att det bara är en period.

  SvaraRadera
 3. Nu vet jag inte om sessorna badar i badkar eller balja men om de badar i badkar och du drar ur proppen medan de fortfarande är i karet kan de bli rädda av det. De ser att vattnet försvinner iväg och är rädda att göra det samma.
  Detta sa en psykolog på TV4 till en orolig mamma. Och så tipsade hon om att dra ur proppen när barnet inte är i badkaret samt förklara att det endast är vattnet som kan försvinna iväg så.
  Jag vet inte om detta kan hjälpa, men det är i alla fall ett tips

  SvaraRadera
 4. Sa var min stora tjej ocksa nar hon var i 1,5 - 2,5 ars aldern. sen gick det over med rage och nu badar hon i galet stora vagor. Fast lilltjejen (som fyllre 2 i maj) doppade knappt tarna i vare sig pool eller hav pa 4 veckor! Daremot sa plaskade hon garna under rinnande vatten.

  SvaraRadera
 5. Sa var min stora tjej ocksa nar hon var i 1,5 - 2,5 ars aldern. sen gick det over med rage och nu badar hon i galet stora vagor. Fast lilltjejen (som fyllre 2 i maj) doppade knappt tarna i vare sig pool eller hav pa 4 veckor! Daremot sa plaskade hon garna under rinnande vatten.

  SvaraRadera
 6. Jenny: hoppas det går över!

  Akan-kakan: låt oss hoppas!

  Yogamamma: hmm, ska fundera på om det kan vara fallet här!

  Anna: ja, det är väl så med barn, allt går i perioder!

  SvaraRadera