onsdag 11 mars 2009

familjen yoghurt

Vi gillar turkisk yoghurt väldigt mycket i vår familj. Den funkar till nästan allt: som tillbehör, i stället för créme fraiche, med lite vaniljsocker till chokladkaka, till tzatziki, tillsammans med havregrynsgröt till Sessornas mellis... Användningsområderna är oändliga, så vi har alltid en hink hemma. Och sen är ju hinkarna så praktiska: som matlåda, som syltburk, att förvara surdegar i, som väska för Sessorna, badleksak för desamma. Det dräller helt enkelt av dessa burkar i vårt hem.

7 kommentarer:

 1. Jag kör på den grekiska varianten, har även prövat den turkiska och tyckte även att den var bra!

  SvaraRadera
 2. Cecilia: vi har kört grekiskt också, men vi har bara hittat den turkiska som ekologisk, därför blir det oftast den.

  SvaraRadera
 3. Mm, den är suverän! Som efterrätt med honung ringlad över är inte heller fel... Apropå ingenting, vet du att Ryanair fått/får fler destinationer från Västerås? Düsseldorf & Barcelona åtminstone. Yay!

  SvaraRadera
 4. Det är ju så nyttigt också, har man hört. Eller sett på bild. Urgamla tanter med svarta kläder. Hinken funkar förresten fint i sandlådan också.

  SvaraRadera
 5. Tjejen: ja, det är supergott! Lägg till lite pressad lime så blir det himmelskt. Härligt med nya flighter!

  Akan-Kakan: japp, så vi lär bli urgamla med svarta kläder i vår familj. Tack för sandlådetipset.

  SvaraRadera
 6. Me love också! Den är otroligt god med lite vaniljsocker som dessert. Och med honung och nötter. Och vitlök som tsatsiki. Och... Ja, den funkar till allt helt enkelt!

  SvaraRadera
 7. Anna: man kommer ständit på nya användningsområden!

  SvaraRadera