torsdag 30 april 2009

"visa Torbjörn så får du popcorn"

Sista april i dag. En i Uppsala stor högtid. Som student firade jag alltid massor. Grötfrukost med bubbelvin. Forsränning. Sill-lunch på någon gräsmatta. Champagnegalopp. Kvällsaktiviteterna var det lite si och så med, man blir ju lätt trött efter en hel dag med sol, champagne och snaps. Men ett år ordnade jag och några kompisar en gigantisk fest, som vi av någon anledning döpte till Torbjörn. Hela dagen gick vi runt i egendesignade rosa t-shirts som det stod Torbjörn på, och vi bjöd in alla vi kände. Jag tror det kom runt 100 pers. Det var en galen men ganska rolig kväll. Vi hade lagat enormt mycket chili con carne, samt poppat oändliga mängder popcorn. Om jag inte minns fel så hade vi även bål på hemgjort vin. Det var förövrigt en av våra specialitéer som studenter. Bål på hemgjort vin. Inte speciellt gott, men väldigt billigt.

I år har vi firat lite lugnare. Sill-lunch med vänner i solen, sen en promenad på stan, bland alla andra firare. Middag på balkongen, och nu är vi rätt trötta. Jag har dessutom bättrat på min tvättbjörnsbränna genom att gå i solglasögon hela dagen.

6 kommentarer:

 1. åhh, jag saknar lärdomsstaden. i norge finns det ingen valborg alls. .. (men vi svenskfirar lite):)

  SvaraRadera
 2. tingeling: trist utan valborg!

  SvaraRadera
 3. Gah, valborgskvällarna var man rätt sliten, jag kommer ihåg att jag lade mig rätt tidigt även den fantastiska torbjörnkvällen och en lite lurig Micke också blev trött och lade sig bredvid mig, sen låg vi och babblade länge och väl. =D
  Låter som ni haft en superbra dag, härligt!!

  SvaraRadera
 4. Emma: som jag minns det tog Micke en låång tuppis rätt tidigt på kvällen också...

  SvaraRadera
 5. Jag trodde att det var "visa fisken så får du popcorn", så fel man kan ha ;).

  SvaraRadera
 6. atomflickan: näpp, du har helt fel ;)

  SvaraRadera