onsdag 28 oktober 2009

om löpning

Den uppmärksamme har märkt att jag börjat blogga en del om löpning. Undan för undan har intresset smugit sig på mig. Fram tills för några år sedan avskydde jag att springa, och klarade knappt några km utan att få nästintill panikkänslor. Det rörde sig inte om att jag var i SÅ dålig form, jag hade bara mentala spärrar för löpning. Sen började jag tänka att det var en helt OK träningsform när inte jympa/gym fanns att tillgå. Så i några år lufsade jag då och då (mest under sommaren) i knapp styrfart. För ca 1,5 år sedan blev min make löparfrälst och jag började också springa lite mer, mest för att det är en lämplig träningsform för en småbarnsmamma med ont om tid. Maken springer rätt många lopp, och nånstans har jag blivit lite sugen på att testa jag med. Så för nån månad sen anmälde jag mig till GöteborgsVarvet. Och nån stans där tog det hus i helvete. Jag följer ett gäng andra sköna bloggtjejer som gillar att springa. De peppar mig massor och jag försöker springa längre och fortare. Jag köper träningskläder och drömmer om en bra löparklocka. Funderar på om mina skor kommer klara vinterträningen. Tänker på hur jag ska lägga upp nästa löppass.

Hur ska detta sluta?

Förlåt alla ni som inte är intresserade av löpning. Jag ska försöka att inte nörda loss för mycket här.

9 kommentarer:

 1. Jo!! Jag vill höra. Ger mig inspiration också.
  Har heller aldrig varit ngn löpartyp, som som du är jag småbarnsmamma och hinner sällan åka och träna på gym. Men nu har jag funnit löpningen sen förra året efter min sista graviditet och jag ÄLSKAR det! Sprang Tjejmilen i år och har anmält mig till Göteborgsvarvet nästa år. Så roligt ska det bli.

  SvaraRadera
 2. You nörd, you! Anmäl dig till Marathon, och gör det NU!!!!

  SvaraRadera
 3. med ett maraton? jag önskar jag kunde lära mig springa också, det verkar skönt och praktiskt... du får frälsa mig över lunch :)

  SvaraRadera
 4. Minna: nörds unite!

  Mia: då ses vi i Gbg!

  Polly: nja, det får nog vänta ett tag...

  fru a: nån gång vill jag nog springa ett marathon, men det får vänta ett tag.

  SvaraRadera
 5. skriv mer! man blir inspirerad. jag är inget löparfan men blir glad när jag hör andra som inte heller har varit det men som blivit bitna.

  SvaraRadera
 6. Camilla: då fortsätter jag att skriva!

  SvaraRadera
 7. Klart du ska skriva. Är också en sån som HATAT att springa men börjat gilla det. Att jag sedan blivit LURAD att anmäla mig till maran är en helt annan sak..

  SvaraRadera
 8. Loppanlej: huvva, maran duckar jag ett tag till.

  SvaraRadera