fredag 13 november 2009

om en morgon

Man går upp mitt i natten (känns det som eftersom det är så evinnerligt mörkt), duschar och känner sig rätt fräsch och snygg. Äter frukost i lugn och ro eftersom barnen fortfarande sover. Känner sig fortfarande rätt piffig. Väcker barnen och försöker få dem att klä på sig och göra andra morgonbestyr. Lätt tidspress. Börjar känna sig lite svettig, men fortfarande ganska snygg. Klär på alla barnens ytterkläder (overall mot kylan, galonisar mot leran). Känner svetten börja rinna längs ryggen av brottning med motvilliga barn. Drar på sig själv alla ytterkläder för att överleva cykelturen. Frisyren är ett minne blott när man drar på mössa och cykelhjälm. Ut i kalla morgonen som är en blandning av snö, is och lera. Knölar ner de motsträviga barnen i cykelkärran och spänner fast densamma vid cykeln. Händerna blir kalla och smutsiga. Torkar av dem på överdragsbyxorna. Cyklar med nästan 30 kg cykelkärra till dagmamman. Med svetten rinnande i ansiktet krånglas barnen ur kärran och överlämnas till dagmamman. Försöker cykla långsamt till jobbet för att inte svettas ÄNNU MER. Som om det vore möjligt.

Framme, och den där post-dusch-fräscheten känns väldigt avlägsen.

10 kommentarer:

 1. Ha ha, jag känner igen det där, minus cykelkärran. Jag cyklar till jobbet varje dag och kommer fram svettig varje dag. Svetten torkar å sen börja jag frysa... :D

  SvaraRadera
 2. Jag är så himla impad av dig! Men du, ni har inte dusch på jobbet så att du kan vända på proceduren? Fast det är klart, man vill helst göra sig i ordning hemma. Trevlig helg darling!

  SvaraRadera
 3. pernilla: not so nice, liksom.

  Emma: åh, tack. det känns bara så meckigt att duscha på jobbet...

  SvaraRadera
 4. Känner igen känslan. Och då har jag bara EN liten en att klä på (som dock ogillar overallen så mycket att hon skriker som en stucken gris ;) )...

  SvaraRadera
 5. Oj, vad jag känner igen mig ;) Men det är ett minne blott numer... tack gode gud. Jag vet att jag skrev "En påklädningsmaskin" på önskelistan när barnen var 1,4 och 6. "Hälla barnen i overallen" var ett annat uttryck.

  SvaraRadera
 6. Annie: bäbisskrik är väldigt svettframkallande, I know!

  Fröet: åh, en påklädningsmaskin, det vore himmelriket!

  SvaraRadera
 7. och sen kommer man till jobbet och inser att man har en yoghurtfläck eller en lite intorkat messmör på tröjan. det är alltid nåt. ;)

  SvaraRadera
 8. hej, strångt cykla med hjälm, har du gjort de länge?

  Hurudan hjälm använder du?

  SvaraRadera
 9. Anonym: snart 10 år har jag använt hjälm. Just nu har jag en från Giro, röd och vit, lätt och bekväm!

  SvaraRadera