tisdag 17 november 2009

x-mas style?

Jag har aldrig julpyntat speciellt mycket här hemma. Vi brukar ändå alltid åka bort på julen. Det ska vi göra i år också, men vi känner ändå ett sug efter lite mer julpynt (är det bara jag eller är detta den mest deprimerande november ever?). Då är det bara frågan om hur man ska göra. Vi äger en plexiglasstjärna, en el-flugan rip-off och en klassisk adventsstake (för riktiga ljus). En ljusslinga till balkongen and thats about it. Vill ha mer, men hurdant? Den klassiska grön-röda röran känns inte vi. Avskalat vitt-rött-silvrigt känns so last year. Jag får nån vision av färgglatt 50-talskitsch, utan att veta hur det egentligen ser ut.

Ja, ni förstår: jag behöver hjälp!

14 kommentarer:

 1. Åh, jag erbjuder ingen hjälp, årets trend verkar väldigt Carl Larsson av vad jag sett hittills. Men - jag ska vara först att instämma i att det är den mest deprimerande november ever. Fy fasen vad det är mörkt och tröttsamt. Ja, jag tycker även att det är mysigt, men det deppiga överväger faktiskt... :( Kram!!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår precis - jag gick igenom Åhlens och såg en vidrig, helt lovely stor snöglob med Maria och Jesusbarnet - den vill jag ha.

  Kanske på toa?

  SvaraRadera
 3. Omentjej: om man bara fick vara hemma och mysa skulle jag tycka det var ok med mörkret, men alla måsten blir så överväldigande jobbiga!

  SvaraRadera
 4. sara: åh, jag har sett den också och var så nära att köpa den!

  SvaraRadera
 5. den är liksom fin, fast jätteful, kitchig och helt helt underbar :)

  SvaraRadera
 6. SNÖGLOB?! OMG, den måste jag bergis ha! Jag är ju liksom helt nerkärad i kitschigt... :)
  Annars tror jag på murriga höstfärger (för pigga upp den färglösa årstiden) ihop med guld. Kan göras väldigt stilrent om man vill.

  Annars känner jag att jag nog måste tjuvstarta adventspyntandet redan till helgen, det är nog sant att det är den mest deprimerande november ever. Håll ut!

  SvaraRadera
 7. färgglatt 50-talskitsch låter alldeles strålande! det måste jag leta efter.

  för min del blev jag lite mer julpyntig efter att jag fått barn. mycket märkligt, det är ju inte direkt så att en ett-åring har så mycket behållning av julstjärnor och dyl.

  SvaraRadera
 8. Svart verkar stort i år. Tillsammans med guld som någon nämde ovan. Annars kan man gå på Myrorna och samla på sig en massa billiga saker som man kan kasta sedan. Själv har jag fixat en nästan obegagnad julgransfot för 10 kr där.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Enkla sätt att få julstämning är juldukar, julgardiner, julblommor och ljusslingor. Tex ett par röda gardiner till köket och några julstjärnor på fönsterbrädan, superenkelt och blir väldigt ombonat och mysigt. Om barnen har ett rum som är bra form är ju en ljusslinga där kanske fin, på väggen eller runt en dörr eller så, det finns ju slingor med stjärnor på eller vad de nu kan gilla.

  Och ja, jag är en julpyntgalning så jag sprider gärna inspiration.

  SvaraRadera
 10. känner som du: vill pynta! men nä, istället ska ju allt packas ner... och väl på plats lär jag väl inte hitta nånting innan julen är över?

  SvaraRadera
 11. Spana in det här. Tycker i alla fall jag var jättefint.
  http://designdelight.se/?p=712

  SvaraRadera
 12. sara: jag måste nog köpa den!

  fröken film: jag är mer inne på klara kulörer!

  Camilla; jag vet, visst är det besynnerligt!

  mams: jag får kolla in Myrorna!

  Alexandra: tack för inspiration!

  fru a: men du får ett nytt hus!

  Elisabet: ja, supersnyggt! Tack!

  SvaraRadera
 13. Camilla: Brissund i alla fall. Vore kul att styra upp en dejt om det hinns med.

  SvaraRadera