måndag 11 januari 2010

mamma Birgitta och Bebisen

S&S leker mycket och intensivt just nu. Alla i dess närhet tilldelas olika roller. Själv är de oftast mamma Birgitta (Stella) och Bebisen (Signe). Mamma Birgitta tar hand om alla, och mest Bebisen, som måste ha napp och måste fixas med hela tiden. Vi andra får vara doktorn, eller mormor och morfar. De åker tåg, de tar spruta, de ska sova, osv, osv... Det är fantastiskt att få ta del i deras underbara fantasivärld!

Vi har ingen aning om vem som är förebilden till mamma Birgitta, eller var namnet kommer i från.

10 kommentarer:

 1. haha, jag minns det där. När barnen var små och ville leka. Då lekte vi ofta sjuk bebis. Jag eller maken var bebisen som var sjuk och måste ligga i sängen. Himla bra lek :)

  SvaraRadera
 2. gulligt! P&P leker antingen "katt" och "kattis" (ungen) eller "mamma" och "älskling". Superdupersöta!

  SvaraRadera
 3. Så ljuvligt! Barns fantasi är en riktig skatt... Haha, mamma Birgitta, det känns inte som det mest tippade namnet... :D

  SvaraRadera
 4. Omentjej: vi tror kanske att dagmammans mamma heter Birgitta, måste komma ihåg att fråga det i em när jag hämtar dem!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt! Hos oss äter vi mest soppa och dricker kaffe än så länge, men det kommer mer och mer:)
  Själv hade jag en låtsaskompis (iofs var jag väl något år äldre då) som hette Eva-Maria Svensson. Ingen vet var jag fick det namnet ifrån. Sen dog hon helt plötsligt.
  Kram J

  SvaraRadera
 6. J: haha, undrar var barn får allt i från!

  SvaraRadera
 7. men åh! mamma Birgitta! :)

  SvaraRadera