onsdag 3 mars 2010

om bloggar

Jag inte bara skriver blogg, jag läser bloggar också. Började fundera på vilken typ av bloggar jag läser.

"Livstilsbloggar", dvs folk som skriver om sin vardag och sånt som intresserar dem. Hit räknar jag mig själv, och det är i den här kategorin som jag funnit mest vänner, antagligen för att dessa bloggar kan vara rätt personliga.

"Modebloggar". Det var nog faktiskt modebloggar som fick mig in i bloggsvängen. Jag läser de "stora" då och då, men kommenterar i princip aldrig, efter som de (tyvärr) känns ganska opersonliga och de gånger jag har kommenterat aldrig fått nån respons.

"Löpbloggar". Hit har mitt ganska nya intresse för löpning fört mig. Jag läser mest om tjejer som springer bra mycket fortare och mer än jag, men det inspirerar mig.

"Inredningsbloggar", både sånna som tipsar om vad olika företag kommit med för nyheter och de som bloggar om sitt eget hem. Den senare kategorin ger mig lite ångest, jag vet inte riktigt varför, men nåt med dessa "perfekta" hem får mig att känna mig lite provocerad.


Om ni undrar vilka bloggar jag diggar och läser så kan ni kolla in min länklista till vänster, den försöker jag hålla uppdaterad med det jag läser för tillfället.

Hur konsumerar ni bloggar?

10 kommentarer:

 1. Vad kul att du tittar in ibland! :) Jag föredrar lite mindre, mer personliga bloggar. Och så får de gärna ha inslag av mode och/eller inredning. :)

  SvaraRadera
 2. JETS: och kul att du kikade in här! välkommen får man väl säga. hoppas du hittar nåt du gillar.

  SvaraRadera
 3. Jag konsumerar ochså en hel del bloggar. . Lite av allt. Tycker det är en oerhörd möjlighet att få ta del av andras vardag. Har läst hos dig länge :) jag har också tvillingar, 3 år.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att jag läser den typen av bloggar som du. Det går lite i vågor...just nu är det mycket löparbloggar som gillas :-) eller som din en blandning av allt.

  SvaraRadera
 5. hannah: kul med en till tvillingmamma, välkommen hit!

  mia: det går i vågor för mig med. beroendeframkallande är det i alla fall!

  SvaraRadera
 6. Personliga bloggar dominerar helt klart, men någon modeblogg ibland samt den härligt bitska "vem i helvete". Japp, det stannar nog där.

  SvaraRadera
 7. Omentjej: sen är det ju kul att kolla in sina favvobloggars länklista, där hittar man ibland nya favoriter!

  SvaraRadera
 8. hej frida!

  jag läser mest bloggar av personer jag känner; dig, kära vännerna Sara i Tokyo och Maja i Oslo (ontokyotime.blogspot.com och passerat.blogspot.com), för att det är som ett titthål in i era vardagar.. nackdelen är väl att det kan kännas som att eftersom jag vet vad som händer hos er tänker att ni vet vad som händer hos mig och följdaktligen inte hör av mig så ofta... den enda "stora" bloggen jag läser är underbaraclara, och jag kan inte bestämma mig för om jag gillar henne rakt av eller om jag tycker att hon är för präktigt, för duktig, för klok och lillgammal.. jag får väl fortsätta läsa tills jag bestämt mig!

  krams/stina

  SvaraRadera
 9. stina: det är faktiskt nackdelen med att blogga, att vänner blir dåliga på att höra av sig för att de ju vet vad jag gör ;)

  SvaraRadera