torsdag 12 augusti 2010

så svårt

Jag har spenderat två dar i Stockholm, spelandes på högvaktsavlösning. Vi fick sova över, och självklart tog jag chansen att hänga en eftermiddag/kväll i storstan, helt barnfri! Då kom första stora utmaningen för mitt nya liv. Allt som jag tycker är gott innehåller snabba kolhydrater, som jag försöker undvika. Eftersom vi åkte tidigt hemifrån i går behövde jag mellis innan spelningen startade. Klassikern macka och banan funkar inte riktigt med mina tankar om vad jag ska äta just nu. Så det fick bli keso och lite nötter. Fine and dandy. Lunchen serverades utan att jag kunde bestämma vad som skulle ligga på tallriken. Men där löste jag det genom att skippa potatismoset och ta extra mycket sallad. Efter spelningen var sötsuget enormt, men jag drack en hel del loka och åt lite nötter, så klarade jag mig. Veggo-buffén på Hermans på kvällen var väl helt OK, men jag fuskade med några skivor gott, hembakt bröd, och sen en folkis på det. Kvällen avslutades sen med två ljuvliga, kaloritäta drinkar. Inte så bra kanske.

I morse var det frukost på vårt enkla logement. Fil och macka var det som bjöds. Inte ens ett litet futtigt ägg. Men jag tog mycket fil, lite flingor och fullkornsmacka med ost och kalkon. Ingen juice.

Summa summarum gick det ändå rätt bra. Jag är så van vid att umgänge och fest innebär att man frossar i gott. Nu åt jag gott, utan att överäta, och de där drinkarna var det ändå värt. Antalet tillfällen jag får att dricka flashiga drinkar i en flådig bar på Söder är lätträknade. Den största segern var att jag inte köpte en stor påse lösgodis när jag var trött och hungrig efter spelningen. Nu är det nya tag som gäller. Ska försöka klämma in en lunchjogg i morgon, och ett cykelpass på lördag. Och absolut inget lördagsgodis.

Hur går det för er andra?

6 kommentarer:

 1. Inte bra alls, jag kickar igång på måndag!!

  SvaraRadera
 2. Drinkar på bar på Söder låter som ett sånt där tillfälle när man faktiskt ska prioritera just drinkarna :-)

  Går hyffsat. Men igårkväll var jag darr-hungrig så jag klarade inte av att stå emot det vita brödet jag fick till salladen.. Men jag lyckas faktiskt hålla mig ifrån det mesta sockret, även om jag äter frukt och aningens för mycket kolhydrater.

  SvaraRadera
 3. Hej, jag tänkte bara höra om du någon gång har lust att skriva om hur du kom igång med löpningen och hur du tänker nu när du är igång? Vad jag förstår har du inte alltid varit en springare :) Jag har kommit igång lite halvdant, men tycker det är svårt att veta om jag ska ta mig runt mina 4 km halvspringandes på en halvtimme eller om det är bättre att vara ute en timme och varva med att gå? Dvs fart eller uthållighet? Eller ska det varvas, hm...? Och så har jag sett att du kör intervaller ibland. Har varit in och kollat på löparsidor, men de tilltalar mig inte riktigt. Om du har tid och lust skulle det uppskattas :)
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Det har gått strålande denna vecka - fast nu vaknade jag dyngförkyld :(

  SvaraRadera
 5. Det går rätt bra, fick till en extra intervall i Hammarbybacken härom morgonen, tjohoo! Sen åt jag nybakat bröd i tisdags (det var kalas) och det har jag betalat för sen dess i form av en dålig mage och allmän "sänkthet"....tål verkligen inte mjöl och det VET jag ju så väl, detta är min svaga punkt vad gäller kosten. Styrkan går ok, behöver öka intensiteten nu känner jag.

  SvaraRadera
 6. Omentjej: hejja!

  Sofie: precis så kände jag. och visst är det jobbigt när man blir så där darr-hungrig, då är det svårt att stå emot!

  Pernilla: jag ska fnula ihop ett inlägg! tack för att du läser och kommenterar, det gör mig glad!

  sara: attans!! krya på dig!

  Pia: jobbigt att inte tåla mjöl! men duktigt med intervallerna.

  SvaraRadera