torsdag 3 februari 2011

I´ve lost that running feeling

I dag tänkte jag morgonjogga, efter barnlämning. Vädret gjorde mig extremt opepp, men jag tog mig tillslut ut, och tänkte att en minikort runda är bättre än ingen runda alls. Och så är det väl, men attans så segt det går! Även löpningen i måndags liknade mest stapplande lufs. Det borde inte vara halkan, för jag har broddar. Min teori är att det är knäproblemen som gjort mig feg. Jag är rädd för att få ont igen, så jag tror jag spänner mig på nåt konstigt sätt och får ett ansträngt löpsteg. Nu är bara frågan hur jag ska komma ur det här? Lite intervaller kanske, korta, korta, så att jag får upp ett lite snabbare löpsteg igen? Nån expert som har några idéer?

6 kommentarer:

 1. Å vad jag ogillar när man kommer in i ont-i-kroppen-perioder... För mig hjälpte det med nya skor och kortare rundor. Nu är jag fullständigt otränad, precis som efter varje lat vinter, och funderar på hur jag ska hitta motivationen...

  Heja dig!

  SvaraRadera
 2. Emma: ja, nu blir det korta rundor, kombinerat med annan träning. hoppas det hjälper!

  SvaraRadera
 3. Nu är det dags att du har duktigt bra musik i lurarna. Ta det som du verkligen går igång på, festenfesten typ. Mitt hemliga vapen är förstås Madonna (min ikon). Något taktfast, medryckande. Och allra helst föreslår jag en lugn runda och helst i sol! Det sista kan vara svårt att planera men om du får till det så kanske det lossnar. Och så bort med "ah, vad uselt det går"-tänket. Du är SKITBRA på att lubba! Du ÄGER på det och förresten är det UNDERBART när the flow tar tag i dig. jojo.

  SvaraRadera
 4. Libby: åh, tack för pepp! Måste snarast skaffa bra spring-lurar (mina förra gick sönder i våras...) och ta mig ut när det är sol.

  SvaraRadera
 5. Hur är det på t ex löpband då? Känner du rädsla för kväljt då också? Tunga steg då också?

  Du är superduktig! Det vet du. Och jag är såå imponerad över ditt kommande maratonlopp.
  Och jag vet vad du menar med de där stapplande stegen, men jag hade ju motivationsbrist i höstas.

  SvaraRadera
 6. mia: jag kanske ska prova löpband i morgon. och hoppas att jag håller/klarar maran i vår... tack för pepp!

  SvaraRadera