fredag 7 oktober 2011

köpa ut?

Men hörrni! Tina, Kominken, Mellanbarnet! Är det nåt ni vill att jag ska skaffa i Finland åt er? Eller är det nåt jag själv inte FÅR missa att skaffa med mig hem? Har ingen aning om hur mycket "fritid" som kommer att erbjudas (förmodligen mkt lite) eller hur stor stad Lahtis (heter det ens så?) är. Men ändå: vad får jag inte missa? Vilken lakrits är egentligen DEN BÄSTA?

6 kommentarer:

 1. Hej! Ätbart du inte får missa: den alltid lika fantastiska karelska pirogen (godaste i bagerier), Valios eller Ingmans suveräna saftsoppor, rågbrödens rågbröd Reissumies och så salmiak förstås. Lakrits är inte riktigt min grej så där kan jag inte komma med någon klar vinnare. Gillar du choklad? Testa Fazers Geisha. Trevlig resa! Hälsningar, finlandssvenskan L8

  SvaraRadera
 2. Karelska piroger får inte missas. Gör du det har jag frysen full...
  Båtarna brukar ha trevlig muminshopping...

  SvaraRadera
 3. L8; åh, fina tips av en finlandssvenska. tack!

  kominken: karelska piroger har jag provat, mycket gott! lite mumin till barnen (och mig) får det allt bli också!

  SvaraRadera
 4. Lahtis är ju skid-meckat, så kolla om du kan få tag i lite hemohes.

  Rågbröd är ett måste, såklart. Liksom torkat rågbröd = knäckemacka. Och en tub stark Åbo-senap. Och så en tax (frp m 12 flaskor) Sandels (öl). Karjala är också god.

  Lakrits: kör på den svart-vit-röda (påsen alltså) pandalakritsen. Yum!

  Salmiak: pantteri, panda, salmiakki (tablettask) och så turkisk peppar hot 'n Sour.

  Ang båten: det gungar inte så mycket. Skippa buffen och gå på bistro maxim och kör enbart förrätts- + efterrättsbuffen (förutsatt att ni åker Silja).

  Hyvä matka! (säkert felstavat, kan inte finska på riktigt)

  SvaraRadera
 5. marimekko säger jag - tygerna är ganske rejält billigare än i sverige och jag typ älskar marimekkotyger.

  SvaraRadera
 6. Fraidi. KlädUtmaningens skapare. är du på? Kolla in hos mig eller Kollijox för veckans tema. (skulle kanske sagt detta innan du åkte till Finland, så du hade kunnat köpt nån fin finsk tshirt...Typiskt. Förlåt.) och hoppas du hade det bra.

  SvaraRadera