torsdag 25 oktober 2012

boktips tack!

Nu behöver jag tips: Era bästa kapitelböcker för två femåringar. De är rätt mogna och förstår bra, samt har hyfsat bra tålamod att sitta still. Dock: bra om det är några bilder insprängda här och där, och så får det inte vara för läskigt. Min barn gillar inte när det är för läskigt. Vi har läst Ronja och det gick ganska bra. Håller på och betar av LasseMajas Detektivbyrå. Om böckerna finns att låna som e-böcker är det ett stort plus!

Tack på förhand!

Och om någon vill slänga in vuxenboktips går det bra. Jag är inte så förtjust i deckare och böckerna får gärna finnas på pocket så att de kan följa med på en resa!

16 kommentarer:

 1. Har ni läst Sagorna (Astrid Lindgren)? Ingen kapitelbok iofs men helt underbara sagor om älvor som inte har klänningar till festen, Mirabell, Prinsessan som inte ville leka osv. Min dotter fullkomligt älskade dom sagorna.

  SvaraRadera
 2. En del är ju lite sorgliga - Sunnanäng och Spelar min lind - med fattigjon och sånt - men ändå :)

  SvaraRadera
 3. "Sandvargen" av Åsa Lind! (Kan inte nog poängtera hur fantastisk den är.) Och så gillar jag böckerna om Megakillen av Martin Olczak och Anna Sandler. Och sen, när kidsen blivit typ... sex, sju? Då ska du läsa "Jag är jag" av Emma Adbåge. Och "Edward Tulanes fantastiska resa" av Kate Di Camillo.

  Mvh kan fortsätta i evighet

  SvaraRadera
 4. Även om det lite deckare-genre rekommenderar jag Lasse Maja detektivbyrå!

  SvaraRadera
 5. Ser först nu att ni redan läser dem ;)

  SvaraRadera
 6. Vuxentips: De imperfekta av Tom Racjman, skitbra! Eller Kristina Kappelins bok om Silvio Berlusconi, också super!

  SvaraRadera
 7. Anna Jansson skriver även barnböcker, lite samma stil som Lassa Maja. De gillar min dotter.
  /mickis

  SvaraRadera
 8. Till barnen - kanske väl lite text, mer läsa själv. Men böckerna om Märta som rider (fast hon egentligen är lite rädd) av Erika Eklund Wilson.
  Kanske de där lite knasigare av Widmark, tex Bröllop och barn. Fast jag tror inte att det är den första. Eller Gustava och Tex, den är bra. Fast utan kapitel.

  Till mamman: Jeanette Winterson: Fyrväktaren. Lätt att bära. Tyngre att läsa!

  SvaraRadera
 9. Och Loranga! Glöm inte Loranga, Masarin och Dartanjang.

  SvaraRadera
 10. Lasse & Majas detektivbyrå (där har ni ett gäng böcker) går hem hos oss. Joe Nesbös Doktor Proktor likaså. Megakillen har också varit poppis, liksom Håkan Bråkan (finns som kapitelböcker). Och Hotell Gyllene Knorren, mkt roliga!

  Tips: gå in på Läslusen på Drottningatan, de har grym koll och har kommit med jättebra tips när jag varit inne och frågat.

  SvaraRadera
 11. Vi läste också en del böcker med Nelly Rapp för dottern i den åldern. också av Martin Widmark. Mycket bra! Även en del kapitelböcker av Astrid Lindgren blev det.

  SvaraRadera
 12. På biblioteket får ni såklart också tips. Annars är böckerna om Strumpmannen ganska kul också.

  SvaraRadera
 13. Viveka Lärns böcker om Eddie och även hennes Mimmi-böcker. Den hemlighetsfulla trädgården. De första Suneböckerna (eller om samma författare skrivit något ännu mer riktat till nästan skolbarn. Roald Dahls SVJ - Stora Vänliga Jätte, lite läskig men snäll.
  / Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom på mer. Ture Sventon, folk och rövare i Kamomillastad, Maria Gripes Hugo & Josefin och av Astridböckerna inte missa Mästerdetektiven Blomkvist. / Helena

   Radera
 14. Båda mina barn älskar Sune just nu! Håkan Bråkan-böckern är kanske ännu bättre för de yngre.

  SvaraRadera
 15. Ja, och Tsatsiki, morsan och polisen!

  SvaraRadera