torsdag 20 december 2012

gulle ni!

Tack för all pepp angående mitt jobb. Jag har finansiering till sommaren som universitetsforskare. Det som hände var att en stiftelse som i många, många år har gett bidrag till lön till sådana som jag plötsligt beslöt att inte göra det längre. Detta var i princip min sista chans till förlängning här. Men, det är en privat stiftelse, och de kan göra precis som de vill.

I alla fall, det är ju som ni säger, jag får se det här som en möjlighet. I går eftermiddag hittade jag faktiskt ett jobb som verkar fantastiskt roligt och som jag ska söka. Jag älskar ju forskning, men att forska på ett företag lockar inte mig. Jag skulle vilja jobba med forskningsinformation på något sätt. En dröm är vetenskapsjournalist, men då behöver jag ytterligare utbildning, samt att journalistiken är (ännu ett) osäkert yrke med ont om jobb. Så vi får se vad det blir. Men ni kan ju tänka på mig: en disputerad naturvetare som gillar att skriva, prata inför folk och är en jäkel på sociala medier. Har ni ett jobb till mig, så hojta!

Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Jag vet precis! Men som sagt, se det som en chans, en möjlighet till först lite time out: Tid för att fundera pâ vad du EGENTLIGEN VERKLIGEN vill göra! Och som journalist sâ vet jag att det finn enormt mânga talangfulla personer som jobbar som journalister utan utbildning, och som vetenskapsjournalist väger forskarutbildning tyngre! LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en fantastisk tanke! Hejja dig!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Men åh!! Alltså. Du skulle så GÄRNA få komma hit och jobba med mig!! I´d love it. Men vi har inga jobböppningar just nu... wih, du skulle passa som handen i handsken på vår info-sida ju!

  Men! Jag håller med alla ovanstående (och nedanstående från igår) talare. Det KOMMER ordna sig! Jag ska hålla både ögon och öron öppna åt dig! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Eftersom du är grym så kommer det ju att lösa sig - helt säkert :)

  SvaraRadera
 5. Sara: TACK!

  Jessica: tack, det löser sig på nåt sätt!

  JoHo: det kanske kommer nåt... Vore ju lövly att jobba (och pendla) med dig!

  Sara: Åh, tack finis!

  SvaraRadera
 6. Ja gudars. Forskarvärlden är tuff, och steget över till nåt annat kan ju vara svårt det också (inte minst om man inte vet exakt vad man vill). Been there done that!
  Men det löser sig ju ALLTID på något vis, och jag håller alla tummarna för dig och jobbet! (Antingen att du hittar forskningspengar eller att du får det nya)

  Heja Frida!! =)

  SvaraRadera
 7. hejja hejja!
  en klippa och pingla som du kommer klara det här finfint.
  stor kram!

  SvaraRadera