måndag 4 november 2013

en vanlig och ovanlig måndag

Det var startmotorn som pajat på bilen. 4000 pix.


Har bokat in intervju inför praktik och är mycket förväntansfull. Jag VILL göra praktik på Vetenskapsradion (och sedan gärna få jobb där, men låt oss inte gå händelserna i förväg).

Har för första året på länge inte brytt mig om Vetenskapsrådets bidragsbeslut som kom i dag (annat än å vänners vägnar). Så himla skönt över att slippa svälja den där stora besvikelseklumpen och sen gå hem och gråta när ingen ser för att man återigen fick avslag. I år var det en beviljandegrad på sex procent i den kategori jag skulle ha sökt om jag vore kvar. Sex procent! 

Som vanligt blivit utskälld av barnen på eftermiddagar. Vissa av deras kompisar blir hämtade tidigare, och det är så orättvist. De får mig att känna mig som världens sämsta mamma för att jag vill jobba och plugga och inte bara vara mamma. Suck. 

Sen blev vi sams och de åt sin egen vikt i potatismos. 

Nu ska jag läsa mg till sömns. 

4 kommentarer:

 1. Jag är övertygad om att du blir en bättre mamma av att vilja göra annat än att bara vara mamma. Sen fattar jag att det är tungt när du drar hela lasset själv just nu. Det finns ju alltid de som hämtar tidigare, men hos oss brukar det vara minst lika orättvist om man råkar komma lite tidigt så de flesta är kvar. Jag fattar inte hur de som är ensamstående på heltid klarar av jobb och hämtningar/lämningar. Trist med bilen! Tur att du har en snygg kappa som tröst. /j

  SvaraRadera
 2. Tycker du verkar göra ett strålande jobb. Man kan inte förvänta sig att alla ska stå och applådera, speciellt inte de som är typ sex år.

  Keep going, du är så cool. Och Vetenskapsradion...håller tummarna!

  SvaraRadera
 3. J: ja, det är inte lätt att vara mamma. Tur att jag är en mamma i snygg kappa!

  PIM: Tack!!

  SvaraRadera
 4. Vetenskapsradion... jag lyssnar i princip varje avsnitt. Bästa! Drömjobb, jag håller tummarna för dig!

  SvaraRadera