torsdag 12 december 2013

december alltså

Vem kom på att årets intensivaste månad också skulle vara den mörkaste och tröttaste? Det känns som om jag håller på att gå under av trötthet. Det är events på jobbet och intervjuer som ska göras och texter som ska skrivas till skolan. Jag gillar allt detta, men när det ska göras SAMTIDIGT, utan möjlighet till återhämtning, då blir det lite tungt. I går jobbade jag på ett event fram till kl 21. Hem och lade in sill inför julfest. Ni som känner mig vet att jag inte är mitt bästa på kvällarna. Några möjligheter till sovmorgnar för att kompensera finns inte heller.

Men nu ska jag sluta klaga. Nästa vecka ska sista skolgrejen innan jul in och sen ska jag "bara" jobba. Och från och med nästa lördag är jag ledig. I två veckor eller vad det nu blir. Vi ska hänga i stugan så mycket vi kan. Håller tummarna för att snön inte töar bort där uppe och drömmer om en vit jul med skidåkning och allmänt gemyt. Jag har köpt en tjock bok som jag ska roa mig med, och diverse släktingar och vänner kommer och gör oss sällskap i olika omgångar. DET ska jag ha som målbild under dessa sista, trötta, mörka, slaskiga dagar.

Dessutom: behöver fler hyacinter och amaryllisar för att överleva. Ja, faktiskt för att överleva!

2 kommentarer:

  1. Har all tid, men ingen energi. December är sådär tycker jag, julfirande på vald nivå är ok men all jäkt och stress som ohjälpligt tränger sig på...

    Vi får ta och fokusera på målbilden!

    SvaraRadera
  2. PiM: Det är nog mest energibristen som tär på mig med. Låter smart att fokusera på målbilden!

    SvaraRadera