onsdag 27 augusti 2014

kan man förtjäna en platt mage?

I går kväll låg jag i soffan och hetsläste tidningar. Har haft en prenumeration på Readly ett tag, men sade precis upp den eftersom jag inte känner att jag hinner läsa så mycket så att det är värt pengarna. I alla fall, tänkte väl läsa lite tidningar nu innan abonnemanget tar slut. Språktidningen, veckans ETC och någon Fitnesstidning blev det. I tidningen om träning och hälsa kunde jag inte låta bli att fastna för några saker.

 1. Rubriken: SÅ FÅR DU DEN PLATTA MAGEN DU FÖRTJÄNAR. Förtjänar? Kan man verkligen förtjäna en typ av kropp? Om jag inte har platt mage, är det för att jag inte förtjänar det och alltså på något sätt är en dålig människa? Okej att man kan drömma om/önska sig/kämpa för en platt mage, men förtjäna?
 2. Träningsprogrammen. Det fanns flera. De flesta var väldigt basic, med benböj och upphopp och sådant. Fine. Tills det kom ett där man bland annat skulle göra tre set med tio chins! Och 3x10 armhävningar (på tå) med klapp! Ingenstans stod det att detta var för väldigt vältränade personer. Om man gjort de övriga programmen i tidningen och känt sig nöjd skulle man nog bli rätt deppad av att försöka sig på detta. Hur många (tjejer, för det var en tjejtidning) kan egentligen göra 30 chins?
 3. Modellerna i träningsprogrammet var underviktiga modeller utan en gnutta muskler. De inspirerade inte direkt mig till stordåd i gymmet.
Nej fy vilken usel tidning. Jag ska göra som jag brukar, hålla mig borta från den typen av publikationer.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är så svårt att hitta träningstidningar som inte styper på de där tre sidorna. Skittrist.

  SvaraRadera
 2. Vilken tidning var det?? Låter inte seriöst. Riktigt tråkigt!

  SvaraRadera
 3. Usch så dumt, varför inte inspirera med "riktiga" människor? Det går iaf jag igång på.

  SvaraRadera