måndag 15 september 2014

en sorglig måndag

Hur ska man kunna känna sig glad och blogga dagens outfit denna måndag när så många i vårt land röstat på ett parti som står för intolerans och omedmänsklighet (är det ens ett ord?)? Det är så sorgligt, men jag tror inte det hjälper att vi ropar "ni har fel, vi har rätt, ni är dumma i huvudet!" Nej, vi måste börja jobba tillsammans för att skapa ett land som alla vill och får leva i. Hur detta ska gå till vet jag inte riktigt, men det är ju alldeles uppenbart att väldigt många människor, av olika ursprung, inte känner sig inkluderade i vårt samhälle. Oavsett vad känslan beror på – att man är född i ett annat land, att man inte kan relatera till politiken som förs, att man inte känner sig sedd – så är det inte ok att så många känner sig åsidosatta. Det måste vi ta tag i, men inte genom hat och hot, utan genom kärlek och diskussioner. Och ja, jag fattar att vi aldrig kommer tycka lika allihop, men vore det inte fint om vi kunde enas om några gemensamma värden, oavsett politisk färg?

4 kommentarer:

 1. Hear, hear!
  Om vi ger SD-rympatisörerna kärlek, kärlek och mera kärlek så kanske folkvettet kommer av sig själv? För att parafrasera Astrid. Och lite sakliga argument därtill.

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns tungt! Så många som tycker att ett främlingsfientligt parti ska ta plats i regeringen! Och det värsta är att jag är rädd att det kan ha ökat till nästa val.... vilket vore så otroligt hemskt. Skulle gärna se andra, nya allianser för att jobba gemensamt framåt mot ett helt annat tänk.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar ingenting efter detta val. Känns helt bisarrt och som sagt oerhört tungt och sorgligt. Hoppas som sagt att vi kan enas och vända detta.

  SvaraRadera