lördag 29 november 2014

går ut hårt

Gräsänkevecka inleddes i morse 07:00. Barnen uppe för att vinka av pappan, men somnar sedan om bredvid mig. Upp, fixa frukost, sätta fördeg till julbak. Lägga saffran i sprit. I väg till mulle med varm choklad och mackor i ryggan. Mulleavslutning MED föräldrar. Vattenrening, hitta vilse, första hjälpen, korv och krabbelurer. Sedan gick mammataxin vidare till barnkalas. Mamman ursäktade sig och åkte hem och duschade grillröken ur håret. Hämtade upp två trötta kalasbarn. Hem och kom överens om en veckomeny. Tog med ena barnet för storhandling (det andra VILLE vara hemma själv, vi var borta max 45 min, allt gick bra). Packa upp veckans mat och leta fram adventspynt. Pynta. Göra bulldeg. Cykla till Konsum för det bacon man glömt till kvällens middag. Köpa varmt kaffe till den frusna rumänen. Koka pasta. Ugnssteka bacon tills brandvarnaren tjuter. Äta carbonara. Sanera köket. Baka saffransbullar, med två sjuåriga hjälpredor. Sanera köket. Plantera hyacinter. Tända ljus och däcka i soffan. 


BALKONGBELYSNINGEN ÅKER UPP I MORGON FÖR NU ORKAR JAG INTE MER. 

Och jag vet att det blev helt åt helvet med tempus i det här inlägget MEN JAG ORKAR INTE MER!

4 kommentarer:

 1. Oj oj... Du gör rätt som inväntar ny ork till slingorna - de kan ju vara lite osamarbetsvilliga, minst sagt. Minns tiden med mulle, kalas, och gärna ett kalas till samma dag med lite nostalgi nu när jag inte har något barn hemma längre.

  SvaraRadera
 2. Men alltså. VAD ÄR DU FÖR SUPERKVINNA!? Shit pommes frites. Hoppas att du sov gott inatt och har haft en lite mer återhämtande söndag :D

  SvaraRadera
 3. pralinen: jag satte upp dem i går och det gick oväntat bra. Och ja, det är mysigt med alla bestyr kring barnen också!

  JoHo: söndagen fortsatte tyvärr i samma hysteriska tempo, men nu är det måndag och jag vilar upp mig på jobbet ;)

  SvaraRadera
 4. Oh hjälp. Hjälp! Hoppas du får pusta lite snart! Kram!

  SvaraRadera