måndag 2 november 2015

hello Sweden, tell me how you´re doing

Åter på svensk mark. Eller, vi landade i lördags kväll, men det tar ju ett tag att acklimatisera sig, ladda datorn och så.


Vår höstlovsresa var i alla fall helt perfekt, så som vi ville ha den. Vi var i Puerto Rico på Gran Canaria och det var ett turistgetto. Vi bodde högst upp, så till ena stranden var det 800 trappsteg ned (och lika många hem), och till den andra en brant serpentinväg att gå. Så fixade ju sig vardagsmotionen ypperligt. Vi föll snart in i lunken frukostbuffe-barnbad i poolen-promenad till stranden-bada-sola-bada-luncha-sola-bada-sola-bada-gå hem-barnbad i poolen-plockmiddag på altanen. 25 grader i luften, 25 grader i havet, professionellt slappande. En dag gjorde vi en utflykt till grannbyn Puerto Mogán där man i alla fall kunde ana  att det fanns något annat än turister än hotell. Några morgnar tog jag morgonjogg/promenad och vi åt croissanter till frukost varje dag. Restaurangerna var alla rätt (mycket) turistiga, men bland spagetti bolognese och toast kunde man vaska fram lite guldkorn. Maken gick all in på friterade sardiner, jag testade alla varianter av räkor i vitlöksolja och svärmodern älskade bläckfisken. Det mest konservativa barnet åt spagetti bolognese varje dag, medan det andra varierade pastasåserna, och tog till och med omelett en dag.

Inga kulinariska eller kulturella höjdpunkter alltså, men en välbehövlig, avslappnad semester med sol och bad, precis som vi ville ha det! Alla nöjda, alla glada.

3 kommentarer:

  1. Låter helt perfekt. Ibland är det bara det där man vill ha.

    SvaraRadera
  2. Åh vad skönt, det behövs inte alltid en massa nya upplevelser. Bara få slappa och slippa ta så många beslut låter som rena drömmen.

    SvaraRadera