måndag 28 december 2015

julkoman

Vi hade en skön jul. Spred ut julmaten och åt den lite pö om pö, himla smart att inte äta allt på en gång och bli så där stoppmätt. På julafton åt vi lax och sill till lunch, och resten på kvällen. Jansson gjorde vi till juldagslunch, och den kvällen blev det skinkmackor. Risgrynsgröten blev faktiskt inte kokt förrän till frukost i går, men då var den hemskt god. Annars har vi hängt i stugan, läst, lekt, promenerat lite och åkt lite skidor. Barnen var glada över att deras klasskompis med familj skaffat stuga i samma by som vi, så de har lekt en del.

Nu är vi hemma i Uppsala en sväng. Maken jobbar några nattpass och jag och barnen har fortsatt jullov. I dag har vi åkt lite på den ynka lilla snö som kom i går kväll och sedan strosat lite på stan. Gjort några ärenden och kollat i lite onödig affärer. På det hela en mysig dag, om man bortser från de gräl som mina barn startar med jämna mellanrum. Men så är det alltid, så jag borde väl inte bry mig så mycket.

2 kommentarer:

  1. Låter ljuvligt allt som allt! För ja, lite gräl ingår...
    Iaf hos oss också.

    SvaraRadera
  2. Hej Frida, Jag önskar dig och din familj ett jättelyckligt Nytt År 2016!!! Du har en interessant blogg :) Mitt språkkunskap räcker till att läsa det men att skriva det är lite konstigt på Svenska, men jag försöker. Vårt Jul gick också bra med en god stämning och mycket allaslags mat att äta och någonting att dricka. Jag bor med min man i Södra Finland. Jag spelar tennis då och då och tycker också om kläder. Jag har inte en egen blogg, men läser dem ibland. Hejdå och allt gott!!

    SvaraRadera