måndag 25 januari 2016

ett dygn i Stockholm

I fredags eftermiddag tog vi tåget till Stockholm. Maken hade fyllt år och min present till honom var resturang och övernattning i storstan. Vi checkade in på Scandic Norra Bantorget, beundrade utsikten och gick i väg till Grill.


Ett säkert kort, skönt med rejäl, god mat, speciellt när man som vi har barnen med. Lite gnäll pga lågt blodsocker botades med den brödkorg som kom snabbt, sen njöt vi fantastisk mat (deras tonfisk alltså, jag älskar den!) i en gammal tågvagn. Hade tur som fick bord i restaurangens lugnaste del, i andra delar är det ju rätt stimmigt, och vi var ju fredagströtta.

Hoppade dessert och köpte i stället fredagsgodis på vägen tillbaka till hotellet, där vi genast hoppade ner i dubbelsängen alla fyra och körde fredagsmys de luxe! Så himla najs med mjuka lakan, stor tv och varsin godispåse!

Lördagsmorgonen var såklart vigd åt hotellfrukost, hela familjens favorit! Lite olika fokus bara, barnen gick all in på nutellan och jag komponerade den ultimata fil-talriken med massa frukt och lyxig granola.

Därefter mötte min syrra, som ju bor i Stockholm upp oss och vi strosade i väg till Fotografiska museet, där jag faktiskt aldrig varit förut! Dags nu alltså. Syrran var en hjälte och lotsade barnen så att jag och maken fick gå i vuxentakt genom utställningarna. Mycket vackert, intressant att se och vi möttes upp i fiket, där barnen hunnit få en bakelse och var rätt nöjda.

Nästa stopp: lunch på Ljunggrens, smarrig sushi! Sen var maken tvungen att styra kosan hemåt för nattjobb, men jag och barnen stannade kvar med syrran. Strosade Hornsgatan upp och gick in i små butiker när andan föll på. Så himla mysigt! 

Framåt kvällen tog vi tåget hem, körde en tapasmiddag på resturang innan vi landade hemma i lägenheten, mycket nöjda med vårt dygn i huvudstaden.

Varför gör vi inte sådant här oftare?

4 kommentarer:

  1. Sånt där är peeeerfekt att göra. Det där sköna kravlösa hänget. Vi har också gjort det vid ngr tillfällen. Både med små och stora barn. Det behöver inte alltid vara "resa långt bort", räcker med den där pausen från vanliga vardagen ibland.

    SvaraRadera
  2. Ska banne mig unna oss Stockholms weekend snart! Låter ljuvligt!

    SvaraRadera