onsdag 16 mars 2016

värdo

Jag har någon sorts förkylning i min kropp. Nyser, hostar och det värsta: helt svullen i näsa/bihålor. Det gör ont, är opraktiskt, jobbigt och ger mig flashbacks från förra årets monsterförkylning, när jag var så här i flera månader. Har bytt husläkare (var inte så nöjd med min gamla), och känner för att gå dit omedelbart och be om hjälp, men jag vet inte, kanske kommer hen inte bli så imponerad av en tre dagar gammal förkylning? Argumentet att jag var sjuk på samma sätt i flera månader förra året kanske inte biter?

I alla fall, jag sköljer näsan och är restriktiv med nässpray (fast på natten klarar jag mig inte utan). Mannen säger han ska skriva ut avsvällande tabletter, men jag är skeptisk. Vill helst bli frisk utan mediciner, men det kanske är dumt att tänka så? Hade bara ett så himla sjå förra året med massa olika nässprayer, antibiotika, inhalatorer, etc och allt jag fick var biverkningar och inget tillfrisknande.

Eller är jag allergisk?

8 kommentarer:

 1. Hej Frida! Du kan kanske prova ett naturläkemedel som heter Sinupret Forte och som finns bl a på apoteket. En arbetskamrat testade och hennes nästäppa försvann. Sedan är det ju så att pollensäsongen redan har börjat så det kan kanske vara idé att testa piller mot allergi också... Kram mams

  SvaraRadera
 2. Hej Tänkte just säga det; eller allergisk? Pollensäsongen har just börjat har jag hört... Jag insåg själv för ett par år sedan att jag känner av det och medicin hjälper så du kanske ska testa sådana piller? Hoppas det hjälper!

  SvaraRadera
 3. Hej Tänkte just säga det; eller allergisk? Pollensäsongen har just börjat har jag hört... Jag insåg själv för ett par år sedan att jag känner av det och medicin hjälper så du kanske ska testa sådana piller? Hoppas det hjälper!

  SvaraRadera
 4. Värt att testa om det kan vara allergi?

  SvaraRadera
 5. Här går en och suktar efter avsvällande tabletter och så kan du bara få det utskrivet så. ;) Testa avsvällande tabletter! Inget lidande är värt det.

  SvaraRadera
 6. Här går en och suktar efter avsvällande tabletter och så kan du bara få det utskrivet så. ;) Testa avsvällande tabletter! Inget lidande är värt det.

  SvaraRadera
 7. Hur går det nu då? Testat allergitabletter och/eller -nässprej? Det känns som att du har full backup vad gäller de medicinska råden, så jag håller mig till: krya!

  SvaraRadera
 8. Alla: har kört på med nässköljning och nasonex och nu känns det ganska bra faktiskt. Fast jag nyser och hostar fortfarande lite, kanske är det allergi?

  SvaraRadera