måndag 6 mars 2017

om helgen

Ba swosch sa den. Helgen. Fast var i ärlighetens namn lite trist. Maken var bortrest och på fredagen bestämde barnen sig för att sova över hos en kompis. Jag, som redan jobbat hemma i min ensamhet var lite sugen på sällskap. Fick i alla fall ha dem hos mig på eftermiddagen, då vi hängde lite ute med en grannfamilj, en fredagstradition vi har.

I lördags hann jag storstäda, tvätta, gå på yoga (yin/restorative, så himla skönt) och göra ingenting innan barnen kom hem på eftermiddagen. Då var de trötta (kompisen hade väckt dem kl 06) och sura (pga tröttman). Men vi körde i alla fall taco- och mellokväll (fast oh my god så trist mello är) och det blev en hyfsat fin kväll.


I söndags lämnade jag av barnen för Skogsmulle (fast nu är de så gamla att det heter Frilufsare), tog en solig vinterpromenad (isen var för bucklig/snöig tyvärr, annars hade jag tänkt åka långfärdsskridskor), storhandla och äta lunch på Donken (hu, vilken sorglig lunch). Sen åkte vi till stan och shoppade lite innan vi landade hemma för söndagsmys med vietnamesiska vårrullar.

Nu när jag skriver det låter det inte som en jättetråkig helg. Var kanske bara bristen på vuxenkontakt för mig som gjorde den tråkig. Men nu är i alla fall maken hemma och en ny vecka igång!

4 kommentarer:

 1. Hej Frida, min make är ofta hemma. Vi har det roligt och mysigt men säkert är vännerna också viktiga! På lördagen gjorde du väldigt mycket, vad fint! Och söndagsmys med vårrullar låter bra. (jag köper dem då och då från kyrkan, jättegoda, äkta vietnamesiska) Kanske uppiggade din sportlov dig fast den inte var den bästa möjliga. Ha så en bra vecka!!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja! Ja, det är viktigt med balans, och god mat i livet!

   Radera
 2. Jag gick också på Mulle när jag var liten. Sen kallades det Strövarna. Jag kommer ihåg att vi grillade pinnbröd (gott) och drack saft ur gammal sirapsflaska (inte jättegott).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick också i Mulle. Sen slutade alla andra barn, så då blev det inget mer. Det var synd, för att jag gillade att vara i skogen, och tyckte till och med att saft ur gammal sirapsflaska var gott!

   Radera