fredag 30 juli 2010

bäst och sämst

Bäst på Pippihuset: att man fick träffa och krama Pippi.

Sämst på Pippihuset: när man blev tvungen att åka hem och inte fick träffa Pippi längre.

Enligt 3-åringarna alltså.

onsdag 28 juli 2010

långpass

Jag är helt osugen på att springa lopp just nu så Visby Halvmara får vänta till nåt annat år. Dock fanns suget att springa långt, så i dag gav jag mig ut på långpass. I bekvämt tempo sprang jag in till Visby, sprang ett varv runt muren, och efter en Cola-paus i hamnen sprang jag hem igen. 23,5 km, vilket innebär distansrekord för mig! Och inte känner jag mig totalsliten så här efteråt heller :)

måndag 26 juli 2010

oj oj

Jag skyller på dåligt väder och en frestande Rodebjer Candy Store. Nu äger jag en silkesblus och en kimono. Hösten kommer bli fabulös!


söndag 25 juli 2010

på utflykt

Vän på besök och på Gotland är vädret är uruselt. I går gjorde vi Visby samt bevistade lammgrillfest, allt i spöregn. I dag är det iaf uppehåll och nu är vi på sightseeing över ön. Jag är klädd från topp till tå i kläder från Pia.



Gotta love Free Fashion Stockholm!

torsdag 22 juli 2010

statusuppdatering


Tar på mig klänning och förbereder kvällens grill.

onsdag 21 juli 2010

total avslappning

Befinner mig på Gotland, långt borta från ära o redlighet (läs: datorer och mobiltäckning), därav dålig bloggning. Men jag kan meddela att vi har det finfint, gör så lite vi kan, och njuter så mycket vi kan.

Och för mina löparintresserade läsare kan jag meddela att jag sprang drygt 40 km förra veckan, mycket bra (nog distansrekord) för att vara mig. Ska bli lite Gotlandslöpning för mig också. Och kanske, kanske (men troligtvis inte) Visby halvmara nästa helg.

söndag 18 juli 2010

vilken grej!

Paris! Med privat guide som bott där i ett år, som spenderar tre dagar åt att visa oss alla stadens guldkorn. Bättre än så kan man nog inte ha det.




oh la la

Sista dagen i Paris. I morse körde vi sightseeingjogg, 14 km runt de flesta av Paris sights. Inklusive starten på Paris Triathlon. Sjukt bra start på dagen. Nu har vi ätit svullarfrukost med pannkakor och pain du chokolats. Snart sista timmarna på stan innan flyget går hem.

lördag 17 juli 2010

lördag i Paris




Kollade in YSL-utställningen.



Åt karibisk mat på en marknad.



Åt Macrons (det var jag som krossade några).

Nu blir det utomhusbio o libanesisk mat.

fredag 16 juli 2010

dagens drycker, Paris




Iste.



Monaco.



Ingerfärsjuice.

Mellan dryckerna har vi strosat, insupit Paris, spelat boule och inhandlat afrika-tyger. Nu ska vi snart äta middag. Au revoir!

torsdag 15 juli 2010

på väg

Barnet verkar friskt, men grät när vi åkte. Oh well, nu är vi i alla fall på väg mot en weekend i Paris. Au revoir!


vad gör man med en torsdagsmorgone




Jo man kan måla sina tånaglar och hoppas att kräkan som barnet la i går var en engångshändelse så att undertecknad och maken kommer i väg till Paris i eftermiddag som planerat.

onsdag 14 juli 2010

sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet

Idag skiner solen igen, så nu lägger jag mig på gräsmattan med en tidning. Later!



tisdag 13 juli 2010

lite otippat

Avslutade dagen med falukorvshamburgare. Förvånande gott faktiskt! Annars är min favvo just nu svärmors flädersaft med bubbelvatten.


ännu en sommardag

Idag har ovädret kommit till Skåne, så vi skippade stranden. Nu känns luften lite, lite lättare att andas, och vi har haft en finfin dag ändå.



Satt på en pall och tittade på regnet.



Shoppade loss på outlet.



Fikade oss mätta hos Flickorna på Skäret.



Posade lite i nya klänningarna.

måndag 12 juli 2010

ursäkta

Förlåt mitt urusla bloggande, men jag är upptagen med sol, salta bad, busiga barn och bokläsande. Förfärligt skönt, om ni frågar mig.

söndag 11 juli 2010

ey värmen!

Najs med värmen:
-man kan bada så mycket man vill utan att förfrysa sig.
-sommarfeelingsarna maxas, det känns ju som utomlands.

Bajs med värmen
-det är sjukt jobbigt att jogga, till och med före åtta på morgonen.
-överexponering av sol på badstrand förvandlar blek nordbo till rosafärgad dito.



lördag 10 juli 2010

lek vid havet!







Nu är jag röd som en kräfta. S&S var väl skyddade, men jag glömde mig själv:(

fredag 9 juli 2010

längtan till havet

Det är ju najs med semester och sommarlov, det är det. Men nån vidare sommarstad är då inte Lärdomsstaden. De få badplatser som finns är trånga och att bada i sjö är inte så vidare najs. Man längtar liksom till havet. Så i dag, när maken äntligen också får semester så drar vi till havs. Skåne och Gotland närmare bestämt. Jag bloggar vidare så länge iPhonen får kontakt med omvärlden. Hare gött!

torsdag 8 juli 2010

ens sommardag, i bilder





Man slappar lite.



Man hänger på badet.



Man sommar i bilen hem.

sommarläsning

hur gick det sen?

Jag tog en tuppis i soffan under Bollibompa. Jag somnade när jag nattade kidsen. Sov sen vidare i soffan. Förflyttade mig till sängen, och har nu sovit ihop bortåt 12 timmar! Jag tror jag behövde det.

onsdag 7 juli 2010

pew

Tur att jag fick lite glamour i går kväll, för i dag har varit den typ oglamourösaste dagen i mitt liv. 6 timmar på stadens bassäng-utebad, själv med två obstinata tre-åringar. Jag är helt slut. Och inte tål jag klor heller, så i kväll lär väl kroppen klia ofantligt. Men treåringarna älskade det, och jag älskar ju dem, så vad ska man göra?

Nu är vi trötta.

tisdag 6 juli 2010

bloggträff, typ

Just återkommen efter en kväll på stan med Tingeling och fruA. Very najs indeed. Nästa gång blir det med goodiebag och hela kitet, eller hur tjejer?

Tyskland i bilder, dryckerna







Kaffe, drinkar i olika storlekar, iskaffe och en hejdundrans massa öl.

hemma!

Nu är jag hemma igen. Tyskland var varmt, men ingen svimmade. Vi har spelat och väntat, spelat och väntat. Ätit en hel del korv och druckit en och annan öl. Drinkar fanns i litersformat och allt var kul men lite förvirrande. Det var grymt skönt att flyga hem och slippa 1,5 dag i bussen.

Nu ska jag pussa tusen miljoner gånger på mina barn, och bada massor. Puss på er!

torsdag 1 juli 2010

leaving on a Tysklandsfärja

Nu har vi snart bussat alla mil från Lärdomsstaden ner till Trelleborg där färjan till korven och ölens förlovade land väntar. Kapybaran, jag vinkade när vi for förbi!

Och ja, visst händer det att folk svimmar i värmen.