fredag 20 april 2007

missbruk


Jag är ingen beroendepersonlighet. Kaffe, nikotin, alkohol, inget får mig fast, det ger mig ingenting helt enkelt (jo, det är klart att jag gillar ett glas vin, men ni förstår vad jag menar). Förutom en sak. Nässpray. Jag klarar inte av att vara täppt i näsan. På förpackningen står det att man bara får använda nässprayen i en vecka. Men så sitter man där med igenmurad näsa och kan knappt andas. Då är det så lätt att spraya och uppleva den totala friheten. Försöker avvänja mig, men jag avskyr att andas genom munnen. Nej, jag använder inte nässpray jämt, men när jag har börjat är det svårt att sluta. Som nu. En bautaförkylning i kombination med graviditetsnästäppa (som jag har läst är vanligt) gör nässprayen till min bästa vän. Fast jag får dåligt samvete varje gång jag använder den. Det var bättre när man var liten och det bara fanns sånna där otäcka näsdroppar i små engångsförpackningar där det mesta rann ner i halsen och smakade urk. Men nu. Det är alldeles för lätt att få befrielse.

6 kommentarer:

 1. Känner igen de där, är också beroende av nässpray utan att ha någon graviditetsförkylning att skylla på :) Vet att min jobbarkompis fick tabletter när hon hade graviditetsförkylning som som gjorde att de blev lättare att andas, kanske kan va värt att kolla för dig :)

  SvaraRadera
 2. erica: kul att du hittat hit och tack för tipset om tabletterna. ska genast surfa in på fass och leta reda på vad det kan vara för nåt!

  SvaraRadera
 3. Tack :) Gör de, vet att hon fick de av sin barnmorska, så hittar du det inte där så kolla med din barnmorska!

  SvaraRadera
 4. hehe, missbrukarfrida.... men jag förstår dig alltför väl... /Emmis

  SvaraRadera
 5. Åh, fy... jag har varit fast i det där träsket också... men det som faktiskt fick mig att sluta för 6½ år sen var att jag blev gravid och intalade mig själv att det var farligt för fostret... (har inga belägg för detta men jag lyckades sluta!!) Efter det har jag endast kört några tvåveckorskurer väldigt sällan. Men usch... vet hur vidrigt det är att inte kunna leva utan nässpray...

  SvaraRadera