lördag 21 februari 2009

semester

Det finns risk att jag provocerar enlings-föräldrar nu. Men det är ju värsta semestern att bara hantera ett barn! I dag gjorde vi en uppdelning av barnen för att de skulle få vara i från varann ett tag (det är rätt mycket konflikter mellan Sessorna just nu), så jag och Stella tog bilen till stadens inomhusköpcentrum. Vi strosade runt, åkte upp och ner i rulltrapporna, kollade på folk, shoppade lite, handlade middag (svenne-tacos blir det för småbarnsfamiljen i kväll) och åkte sen hem. Helt konfliktfritt. När man bara har en unge att hålla reda på kan man ju låta denne unge springa runt lite som den vill. Att följa efter ett barn runt klädställningar och rulltrappor går ju, med två är det omöjligt. Då får man spänna fast dem i vagnen vilket gör att man har max (MAX!) 20 minuter (på en bra dag) på sig att göra sina ärenden innan kidsen blir tokiga och vill hoppa ur vagnen och springa runt. Och man har inte en chans att jaga två kids runt ett köpcentrum.

Signe och pappan tog bussen till stan och hade en trevlig förmiddag de med. I eftermiddag blir det utelek med varm choklad.

10 kommentarer:

 1. Jag sitter just och hanterar ett barn, som dessutom sover middag. DET är semester det!

  SvaraRadera
 2. jepp.
  när jag hör enlilngföräldrar klaga över hur jooooobbigt det är och hur lite tiiiiiiiiiiid de har, då ler jag i mjugg.
  baggis, är vad det är inser jag nu!

  SvaraRadera
 3. akan-kakan: najs!

  Kapybaran: vi vet vi!

  SvaraRadera
 4. ...mm, jag har ju som kapybaran äran att fått prova bägge lägena. Tyvärr inser man ju inte förens nu vilken lätt uppgift det är att hantera endast en i taget. Men bättre sent än aldrig.

  -tobias.

  SvaraRadera
 5. Enligsföräldersvar: Det är väl alltid lite lyxigt o lockande att vara nästan två år och extra lydig när man har mamma helt för sig själv.
  Vi med en (o ni andra också kanske) skaffar ju oftast två eller flera barn.. till slut! Nu måste vi ju alla provocera de som inte har barn alls, för de kan ju inte ha ont om tid någonsin eller.. för de har ju inga barn? Jag ser fram emot att sitta fast med ett spädbarn och amma medan tvååringen springer runt!

  Själv har jag fått EN filbunke :D

  SvaraRadera
 6. TvillingTur: ja, så är det väl

  Jenny: Jag har ALL respekt för dem med flera barn i olika åldrar, det verkar väldigt jobbigt. Men vi har ju valt att ha barn, för de är ju världens ljuvligaste! Sen att man undrar hur man nånsinn kunde ha tidsbrist eller vara trött innan man fick barn är ju en helt annan sak ;)

  SvaraRadera
 7. Amen.

  Liksom några andra har jag provat båda lägena. Ett är en baggis (fast det tyckte man inte då). Med tre hinner man inte fundera längre, man bara gör.

  SvaraRadera
 8. lillawi: ah, tvillingar och storasyskon, DET verkar tufft!

  SvaraRadera
 9. Jag fick en enling efter tvillingarna – och det var stor skillnad! Hej förresten, det är nog första gången jag kommenterar hos dig. :)

  SvaraRadera