tisdag 16 februari 2010

tävlingsmänniska

Jag registrerar min träning på FunBeat, och har ett gäng "träningskompisar" där. Man får då topplistor över vem som har tränat mest. Det sporrar mig att ge mig ut. Men nu har folk börjat registrera saker som "rask promenad till jobbet", hur ska man kunna vinna mot sånt? Hallå, jag cyklar 20-40 minuter varje dag, transport till och från jobb. Men det tycker jag inte är värt att registrera som träning. Men jag halkar ju efter dem som registrerar minsta muskelryckning som träning. Hur göra??

Update: Eller så kan man ju strunta i topplistan och tävla mot sig själv. Det kan man ju göra. Men det är inte rätt.

13 kommentarer:

 1. Jag vet inte. Jag reggar min tid på shapelink och jag reggar bara tid där jag ger mig ut för att motionera. Specifikt. Men visst kan det bli en promenad. Men jag räknar inte med tilljobbetpromenader. Men,om jag någon gång gick till jobbet så borde jag nog göra det. Jag har 3-4 mil hit.. :)

  SvaraRadera
 2. yllet: ja, 3 mils promenad borde ju räknas ;) Jag kanske ska börja regga mina svettiga cykelturer. Eller så struntar jag i topplistan och tränar för min egen skull ;)

  SvaraRadera
 3. Ha ha. Mamma är med i någon stegräkningstävling på jobbet och har samma problem med folk som registrerar tveksamma aktiviteter... Men jag inbillar mig att man mest reggar för sin egen skull, och bara lite för att tävla med andra ;) (men jag håller med, promenad = vinna på fusk, egentligen!).

  /hon som reggat både qigong och poweryoga (men fått skit för det av andra träningskompisar båda gångerna, hehe)

  SvaraRadera
 4. Jag tror man får bestämma sig var man drar gränsen för träning och "aktivitet" såsom promenader och transportcykling. Jag skulle nod regga cyklingen men inte promenader.

  Upp till dig, och i slutändan tävlar man ju mest med sig själv ;)

  SvaraRadera
 5. För topplistans skull räknas absolut cykling till och från jobbet. Varför inte : )

  SvaraRadera
 6. mellanbarnet: men poweryoga är väl rätt jobbigt!

  Miranda: du har så rätt!

  hallin: fast jag fortsätter nog att regga det som jag tycker är träning, och försöker inte bry mig om topplistan.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle bara registrera det jag själv känner är träning för mig. Min undre gräns går vid Powerwalk. För det är ett aktivt syfte (läs: gå skitsnabbt). Men Promenad går bort. För mig. Men det klart, om man går en promenad fastän man istället skulle åkt buss, och så tar det typ 45 min..... det är ju faktiskt ett aktivt val att motionera istället för att slöåka.... hm, svårt det här...

  SvaraRadera
 8. Åh, så du har reggat dig där?
  Jag funderade ett tag på det, och jag gjorde det, men tyckte att sidan var lite rörig. Jag fick ingen ordning på det hela.
  Kanske ändå skulle ge det en chans?

  SvaraRadera
 9. Camilla: inte lätt att dra gränsen. jag väljer att regga det som jag gjort i motionssyfte.

  miasvardag: jag gillar siten, den kanske har blivit bättre sen du testade?

  SvaraRadera
 10. Jag veeet! Det var inte utan tvekan jag skrev in den där "raska promenaden" i söndags. Promenad = träning för tanter. Nu ska jag gå och skämmas.

  SvaraRadera
 11. Akan-Kakan: fast du gör det inte så ofta. Jag har en annan "träningskompis" som i princip bara reggar sån träning och därför kommer högt upp på veckosnittet. Nån gång då och då är ok, men inte HELA tiden. Fast, hon lurar väl mest sig själv tänker jag.

  SvaraRadera
 12. *börjar fundera på vad som är reggat* borde jag skämmas... ;)

  SvaraRadera